"Το Νησί": ο απολογισμός

"Το Νησί": ο απολογισμός

"Το Νησί" σε αριθμούς. 

Έχουν γίνει δεκάδες αναφορές μέχρι σήμερα στην τηλεοπτική σειρά που έσκισε σε τηλεθέαση και η οποία πλησιάζει στο τέλος της σε λίγες εβδομάδες. Ξέρετε κάτι όμως; Το Νησί κατάφερε να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Κάνοντας έναν απολογισμό στις κατηγορίες των κοινών που το παρακολούθησε το ένα ρεκόρ καταρρίπτει το άλλο. Στο γενικό σύνολο είδαμε τηλεθεάσεις από 50% έως και 66% που μεταφράστηκε σε περίπου δυο εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες τηλεθεατές. Υπάρχουν τα λεγόμενα νεανικά κοινά που εκεί έσπασε κάθε προηγούμενο η τηλεθέαση. Από 51% έως και 78% έφτασε και στο μεγάλο κανάλι έτριβαν τα χέρια τους. Είναι μια από τις ελάχιστες σειρές που έφερε τα αναμενόμενα έσοδα.

Οι διαφημιζόμενοι επεδίωκαν να διαφημίσουν τα προιόντα τους σε μια εποχή πολύ δύσκολη. Οι αμοιβές των ηθοποιών, όσο και αν ακούγεται αστείο, δεν ήταν υψηλές. Ο Στέλιος Μάινας ήταν, λέγεται, πιο ακριβοπληρωμένος και οι υπόλοιποι απλά είχαν μια ικανοποιητική απολαβή. Μένει όμως το πρεστίζ και μια δουλειά στο βιογραφικό τους που είναι θησαυρός για εκείνους και περιουσία για τον τηλεθεατή.

Ακόμη και στα κοινά 44 έως 65 ετών δεν βλέπεις νούμερα κάτω από το 60%. Ενώ στις ηλικίες άνω των 65 ετών η εικόνα είναι η ίδια. Αυτό το θέμα σας το παρουσιάζουμε σήμερα στο Queen.gr γιατί είδαμε με πόσο ενδιαφέρον παρακολουθούσατε όλο αυτό το διάστημα όλα όσα αφορούσαν στην δραματική σειρά που είναι εμπνευσμένη από το Best seller της Victoria Hislop.

Ζήτησα ένα επίσημο χαρτί με τα μαγικά νούμερα της AGB και όποιος τα πιστεύει διαβάζει τα ποσοστά ρεκόρ γι αυτή την σειρά. Μέσος όρος τηλεθεατών περίπου τρία εκατομμύρια παρά κάτι. Αν και ζητήθηκε να υπάρξει παράταση και την επόμενη σεζόν για έξι επεισόδια, δεν συζητήθηκε καν από τον σκηνοθέτη και το επιτελείο.

Κλείνει μια αληθινή ιστορία έτσι όπως την διαβάσαμε. Αλλά με απίστευτα ρεαλιστικό τρόπο στην τηλεόραση. Σκαφίδα, Μαίνας, Στάνκογλου, Χειλάκης, Νούσιας, Αυγοστίδης και δεκάδες άλλοι ηθοποιοί υπερέβαλλαν εαυτούς και δικαιώθηκαν! Όπως και οι τηλεθεατές άλλωστε.