Yabba Dabba Doo!

Yabba Dabba Doo!

Και για όσους δεν ξύπνησε ακόμα το παιδί μέσα τους, μεταφράζουμε: Οι Flintstones επιστρέφουν στη μικρή οθόνη.

Ήταν εκείνα τα πρωινά –ή και απογεύματα, θα σας γελάσουμε, έχουν περάσει και κάποια χρόνια- όταν ακόμα υπήρχε το θρυλικό Juniors TV, που τρέχαμε να ανοίξουμε τη τηλεόραση λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει να παίζει το γνωστό τραγουδάκι και ακουστεί η χαρακτηριστική φωνή του Fred Flintstone, που μόλις έχει τελειώσει τη δουλειά στο λατομείο του Bedrock –κάτι σαν προάστιο της Νέας Υόρκης στη προϊστορική εποχή- και τρέχει στο αυτοκίνητο-χωρίς-πάτο του, κραυγάζοντας: «Yabba Dabba Doo!». Θυμηθήκατε τώρα;

Μία από τις πιο διάσημες και επιτυχημένες παιδικές σειρές της τηλεόρασης, λοιπόν, οι αγαπημένοι «Flintstones», επιστρέφει μετά από δεκαετίες στη μικρή οθόνη και μάλιστα με μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη.

Το μυαλό που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία της politically incorrect σειράς καρτούν «Family Guy», ο Seth MacFarlane, κατάφερε να αποκτήσει τα πνευματικά δικαιώματα των «The Flinstones», τόσο για την τηλεόραση όσο και για τον κινηματογράφο, για να την επαναφέρει στη ζωή.

Ο MacFarlane είναι γνωστός για την «πρόστυχη», σαρκαστική αλλά και κυνική ματιά του τόσο πάνω στην ποπ κουλτούρα όσο και στην πολιτική, κάτι που αρχικά προβλημάτισε τους υπεύθυνους στη Warner Brothers, οι οποίοι κατείχαν τα δικαιώματα της αγαπημένης σειράς του '60, υποχωρώντας όμως τελικά και παραδίδοντας την άδεια στην εταιρεία παραγωγής με την οποία συνεργάζεται ο MacFarlane, την 20th Century Fox.

Τα νέα επεισόδια των «Flintstones» θα αρχίσουν να ετοιμάζονται μέσα στο φθινόπωρο του 2011 με σκοπό να κάνουν πρεμιέρα στις αρχές του 2013. Ο MacFarlane, δήλωσε πως το πρώτο καρτούν που σχεδίασε ποτέ, ήταν στην ηλικία των 2 χρονών και αυτό ήταν ο Fred Flintstone.

«Είναι ένα πολύ καλό timing το ότι όλες οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν, επιτρέποντάς μου να αναλάβω τη παραγωγή της ολοκαίνουργιας ενσάρκωσης αυτού του καταπληκτικού προϊόντος. Συν τις άλλοις, πιστεύω πως η Αμερική είναι επιτέλους έτοιμη για ένα sitcom κινουμένων σχεδίων, γύρω από έναν χοντρό, ηλίθιο τύπο με μια γυναίκα που είναι πολύ καλή γι' αυτόν».

Και αυτό είναι μόνο η αρχή, κυρίες και κύριοι.