Shameless: ξεδιάντροπα υπέροχοι

Shameless: ξεδιάντροπα υπέροχοι

Ξεκίνησε από τη Βρετανία ως low budget σειρά. Στα χέρια των Αμερικάνων απογειώθηκε και έγινε η νέα μας μανία.

Το νέο στοίχημα του αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου Showtime (βλ. «Californication», «The Big C» και ένα σωρό ακόμα μεγάλες επιτυχίες) λέγεται «Shameless» και είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του. Ξεδιάντροπο. Και υπέροχο.

Η οικογένεια Gallagher είναι η πιο δυσλειτουργική οικογένεια που έχετε συναντήσει ποτέ: Μπαμπάς αλκοολικός μέχρις εσχάτων (θα τον βρείτε να κοιμάται κάτω από το τραπέζι την ώρα του πρωινού, στα σκουπίδια έξω από την pub κάθε πιθανή και απίθανη ώρα της ημέρα και σε όποιο άλλο πιθανό και απίθανο μέρος χωράει στη φαντασία σας). Μαμά από καιρό απούσα. Πρωτότοκη κόρη που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με όλους και να τους φροντίσει. Ένας γιος που βγάζει τα προς το ζην στέλνοντας την ευφυΐα του σε παράνομα μονοπάτια (εμφανίζεται π.χ. στη θέση μαθητών στις εξετάσεις τους και δίνει τα μαθήματα αντ' αυτών). Ένας ακόμα γιος, gay σε μια γειτονιά όχι και τόσο φιλικά προσκείμενη απέναντι στη σεξουαλικότητά του. Νεαρότερη κόρη που ανακαλύπτει απίθανους τρόπους για να βρει χρήματα να βοηθήσει στην συντήρηση της οικογένειας (όπως π.χ. να κλέψει χρήματα από τη UNICEF). Δεκάχρονος πυρομανής γιος. Βρέφος που ανήκει στην αφροαμερικάνικη φυλή -χωρίς να μας εξηγεί κανείς πως στο καλό συνέβη αυτό.

Όλοι αυτοί ζουν μαζί, σε ένα σπίτι, σε μια κακόφημη γειτονιά και όχι απλώς επιβιώνουν παρά τις αμέτρητες δυσκολίες αλλά το διασκεδάζουν κιόλας -και μας διασκεδάζουν και εμάς, επίσης.

Ο πρωταγωνιστής, William Macy έχει μάλλον ήδη εξασφαλίσει μια θέση στις επόμενες υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και Emmy αν κρίνουμε από την εκπληκτική ερμηνεία του ενώ το editing (μοντάζ) της ταινίας είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στη μικρή οθόνη.

Όσο για τους υπόλοιπους; Τα λόγια είναι περιττά.

Δείτε το trailer της σειράς και αν δεν κολλήσετε και εσείς όπως εμείς, να μη μας λέτε Queens.