Stranger Things: Το τρέιλερ της 4ης σεζόν και το revival των 80s μέσα από μία σειρά

Νατάσσα Σχοινά
Stranger Things: Το τρέιλερ της 4ης σεζόν και το revival των 80s μέσα από μία σειρά

Το τρέιλερ για τα νέα επεισόδια του Stranger Things δείχνει πως το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει.

Η αναμονή φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της και η 4η σεζόν της σειράς «Stranger Things» επιστρέφει στο Netflix σε έναν μήνα και κάτι από τώρα. Οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές επιστρέφουν, αλλά τα πράγματα -ως συνήθως- δεν μπορούν να γεμίσουν ηρεμία το Hawkins.

Ένας πόλεμος έρχεται, το «upside down» δεν έχει κανέναν σκοπό να αποσυρθεί και, από το τρέιλερ που κυκλοφόρησε, καταλήγουμε με σχετική ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι η νέα σεζόν θα είναι η πιο γεμάτη περιπέτεια και εντυπωσιακά εφέ από όσες έχουν προβληθεί μέχρι σήμερα.

Millie Bobby Brown Netflix GIF by Stranger Things

Το τρέιλερ της 4ης σεζόν του Stranger Things

Το τρέιλερ της 4ης σεζόν του «Stranger Things» κυκλοφόρησε και η αλήθεια είναι πως η παραγωγή έδωσε το «κάτι παραπάνω» στο κοινό του Hawkins. Μία νέα, μυστηριώδης οντότητα απειλεί τους ήρωες, όμως, αυτήν η φορά μοιάζει να είναι διαφορετική από τις προηγούμενες.

Το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει περισσότερο, την ώρα που η El(even) έχει χάσει τις δυνάμεις της, αλλά παραμένει η μοναδική σωτηρία, κάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι με ποιον τρόπο θα καταφέρει να τις πάρει πίσω ή τέλος πάντων να τις επανενεργοποιήσει.

Η αναβίωση των 80s μέσα από μία σειρά

Πέρα από το σενάριο καθεαυτό και την εξαιρετική επιλογή cast, το «Stranger Things» είναι πλέον γνωστό ως η σειρά που αναβίωσε τα 80s. Επιτυχημένα. Από το στυλ στα ρούχα μέχρι τις καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων κάθε γενιάς της εποχής. Οι αδερφοί Duffer -Matt και Ross- ενσωμάτωσαν τη δεκαετία στις ζωές των πρωταγωνιστών και επί της ουσίας την έφεραν πάλι στη μόδα.

Αισθητική

Η 80s αισθητική στα ρούχα επιτελεί ιδανικά τον ρόλο της. Printed πουκάμισα, oversized σορτσάκια, μαρινιέρες, τιράντες στα παντελόνια και -φυσικά- τα κλασικά, παραδοσιακά blue jeans συνθέτουν τις γκαρνταρόμπες των ηρώων. Όμως, η αισθητική της εποχής πραγματώνεται και στη διακόσμηση γεμίζοντας τους τοίχους με ταπετσαρίες και πλαισιώνοντας τα σπίτια με ξύλινα στηρίγματα.

STRANGER THINGS 4η σεζόν

Μουσική

Η μουσική επένδυση της σειράς είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία που εκπροσωπούν επάξια τη δεκαετία των 80s. Τα εικονικά τραγούδια του David Bowie, οι Duran Duran και το «Never ending story» του Limahl (Christopher Hamill) είναι ό,τι θα άκουγε κάποιος τότε.

Συνήθειες

Την εποχή των 80s, οι βόλτες με ποδήλατα, ειδικά όσον αφορά στα παιδιά, ήταν συνήθεια. Ο κόσμος απολάμβανε τις εξορμήσεις -ακόμα και τις πιο κοντινές- με αυτά και τα παιδιά «χάνονταν» για ώρες με μία εμφανώς μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας.

Χαρακτηριστικό της εποχής στο «Stranger Things» αποτελούν μέχρι και τα Eggo waffles -τα αγαπημένα της El-, που συγκινούσαν τότε μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού.

Πότε θα κυκλοφορήσει η 4η σεζόν του Stranger Things;

Το πρώτο μέρος της 4ης σεζόν του «Stranger Things» θα κυκλοφορήσει στις 27 Μαΐου του 2022, ενώ το δεύτερο την 1η Ιουλίου, οπότε -ευτυχώς- η αναμονή δε θα είναι μεγάλη.

Από το Stranger Things στην κόλαση του Αγκούνγκ: η Millie Bobby Brown προσεύχεται για το Μπαλί

Πόσες σεζόν θα έχει ακόμη η σειρά;

Μετά την 4η σεζόν που θα κυκλοφορήσει σε έναν μήνα και κάτι από τώρα, το Stranger Things θα επιστρέψει για την 5η, η οποία θα είναι και η τελευταία του, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ιστορία.

«Ποτέ δε θέλαμε να τρέξει (η σειρά) μέχρι να στερέψει (από ιδέες) και θέλαμε απλώς να πούμε όση ιστορία έβλεπαν και ένιωθαν τα αδέρφια Duffer. Οπότε είναι ξεκάθαρο για αρκετό καιρό ότι ξέρουν ακριβώς πού πηγαίνουμε. Δε θα θέλαμε να σταθούμε ούτε μία στιγμή πέρα από αυτό το όραμα», είπε ο παραγωγός Shawn Levy.