Η απογοήτευση του κοινού για την 5η σεζόν του Crown και οι χαρακτήρες που έσωσαν το ναυάγιο

Πατούλια Κατερίνα
Η απογοήτευση του κοινού για την 5η σεζόν του Crown και οι χαρακτήρες που έσωσαν το ναυάγιο

Την πέμπτη σεζόν του Crown την περίμενε όλος ο πλανήτης, ειδικά στο momentum αυτό της πρώτης προβολής της σειράς του Netflix μετά την απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η πέμπτη σεζόν του Crown ξεκινά με τη βασίλισσα σε νεαρή ηλικία, φέρνοντάς μας στην οθόνη για μια ακόμα φορά την Claire Foy για να μας φέρει στην εικόνα της Ελισάβετ στα 65 της πια χρόνια, της μονάρχη που στη σεζόν αυτή την ενσαρκώνει η Iimelda Staunton παίρνοντας τη σκυτάλη από την Olivia Colman.

Πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν ως λίγη την επιλογή της Staunton η οποία πίσω στο 2007 και στην ταινία «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα», υποδύθηκε τη στρυφνή δασκάλα Ντολόρες Άμπριτζ που έκανε δύσκολη τη ζωή του Χάρι Πότερ.

https://www.instagram.com/p/Cku5KS3DHGg

Είναι πιθανό βέβαια, η σεζόν αυτή που μελετά τα τελευταία χρόνια ζωής της πριγκίπισσας Diana και ειδικά την περίοδο από την ανακοίνωση του χωρισμού της από τον πρίγκιπα Κάρολο και μετά, η βασίλισσα να μετατράπηκε σε δεύτερο ρόλο από τους ίδιους τους παραγωγούς της σειράς. Ακόμα κι εκείνη η συνάντηση ανάμεσα στην Diana και στην Ελισάβετ πριν την προβολή της πλέον αμφιλεγόμενης συνέντευξης της πριγκίπισσας της Ουαλίας στο BBC («Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο οπότε ήταν λίγο στριμωγμένα») λέγεται πως είναι προϊόν μυθοπλασίας και ουδέποτε η πριγκίπισσα φρόντισε να ενημερώσει τη βασίλισσα για τη συνέντευξη αυτή.

Οι γέφυρες είχαν άλλωστε κοπεί οριστικά με το βιβλίο για τη ζωή της Diana που έδινε τόσες λεπτομέρειες για το πόσο αποκομμένη ένιωθε η πριγκίπισσα από το Παλάτι και από την ίδια τη βασίλισσα.

Ευτυχώς τη σεζόν αυτή σώζουν χαρακτήρες που αναπάντεχα έκαναν το κοινό να τους λατρέψει.

Εννοείται πως η Elizabeth Debicki, η νέα Diana καταφέρνει αβίαστα να μας θυμίσει τη χροιά και τις κινήσεις της Lady Di και να μας βάλει να δούμε πόσο προσκολλημένη ήταν η πριγκίπισσα στα παιδιά της, κάνοντάς μας να σκεφτούμε πως θα ήταν καλό να αποφύγουν να δουν τη σεζόν αυτή τόσο ο Harry όσο και ο William. Τους γιους της Diana υποδύονται ο Rufus Kampa (πρίγκιπας William ) και ο Will Powell (πρίγκιπας Harry), οι οποίοι θα βρεθούν στο προσκήνιο στην 6η και τελευταία σεζόν του Crown, όπου και θα δούμε τον θάνατο της Diana.

Το γεγονός αυτό, από μόνο που προκάλεσε την αντίθεση των fans του Crown, τονίζοντας πως η πλοκή στη σεζόν αυτή κινήθηκε πολύ πολύ αργά και δεν φτάσαμε καν στις τελευταίες στιγμές της Diana.

Πάντως περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία παρακολούθησαν το Crown στην πέμπτη του σεζόν στην πρώτη ημέρα προβολής του, με 666.000 να περνούν αμέσως στο δεύτερο επεισόδιο και 300.000 να βλέπουν και το τρίτο.

Η Μαργαρίτα και ο έρωτας της ζωής της

Ένας ακόμα χαρακτήρας που μπαίνει και πάλι στο προσκήνιο στη σεζόν αυτή για να κλείσει με τον πιο γλυκό τρόπο την πορεία του στο Crown, είναι αυτός της αδερφής της βασίλισσας, πριγκίπισσας Μαργαρίτας. H προτεινόμενη για Oscar Lesley Manville είναι η πιο ώριμη εκδοχή της άλλοτε φλύαρης Μαργαρίτας και η επανασύνδεση έστω για λίγο με τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, τον υποπλοίαρχο Townsend, τον οποίο ενσαρκώνει ο Timothy Dalton, φέρνει ένα τηλεοπτικό Notebook στην οθόνη για έναν μεγάλο έρωτα που έληξε άδοξα σαράντα χρόνια πριν εξαιτίας της Ελισάβετ.

MARGARITA.jpg

Ο έντονος διάλογος ανάμεσα στις δύο αδερφές στην δεκαετία των 60 πια, προκαλεί έντονα συναισθήματα με τη Μαργαρίτα να κατηγορεί την αδερφή της πως της στέρησε την ευκαιρία να έχει τη ζωή που θα ήθελε πλάι στον έρωτα της ζωής της. Η μονάρχης της εξηγεί τη στιγμή εκείνη πως τη σχέση αυτή δεν ενέκρινε η ίδια ως βασίλισσα και όχι ως αδερφή.

Η ισορροπία άλλωστε ανάμεσα στο καθήκον και στο προσωπικό όφελος, είναι πάντα σημαντική για το Crown, ειδικά στην πέμπτη αυτή σεζόν.

Κι αν υπάρχει ένα πρόσωπο το οποίο όλοι αναζητούν στη Google τις δύο αυτές ημέρες, είναι ο Mou Mou, κατά κόσμον Mohamed Fayet. Η ιστορία του πλούσιου και ισχυρού άντρα από την Αίγυπτο ο γιος του οποίου έχασε τη ζωή του μαζί με τη Diana σε εκείνο το φρικτό τροχαίο στο Παρίσι, αποτελεί κύρια ιστορία πλοκής για το τρίτο επεισόδιο της 5ης σεζόν με τον ηθοποιό Salim Daw να κλέβει τις εντυπώσεις.