Βραβεία EMMY 2011: Πως ζήσαμε τη βραδιά της απονομής

Βραβεία EMMY 2011: Πως ζήσαμε τη βραδιά της απονομής

Μπορεί να μην ήμασταν καλεσμένοι στα βραβεία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν τα είδαμε live.

Την Παρασκευή ψάχναμε στο γραφείο εναγωνίως τις προσκλήσεις μας για τα βραβεία ΕΜΜΥ που θα γινόντουσαν την Κυριακή το βράδυ στο Los Angeles γιατί όλο και κάποιος από το Queen.gr θα ήθελε να πάει, αλλά μετά από κάμποση ώρα αναζήτησης ανάμεσα στα χαρτιά και τα περιοδικά του γραφείου συνειδητοποίησαμε πως απλά δεν ήμασταν καλεσμένοι.

Κανέναν βέβαια δεν πτόησε αυτό, γιατί όπως η Βασίλω σε κάθε γάμο και χαρά, έτσι και εμείς μαζευόμαστε και με πολύ φαγητό και αλκοόλ ξενυχτάμε σε κάθε απονομή βραβείων. Από τα CFDAs και τα VMAs μέχρι τα EMMYs και τα Oscars στο γραφείο είμαστε όλοι «δώστε μας βραβεία και κόκκινο χαλί και πάρτε μας την ψυχή», έτσι το να τα δούμε live άσχετα από την ημέρα και την ώρα προβολής, είναι η μοναδική επιλογή.

Όπως καταλαβαίνετε και χτες κάτσαμε από νωρίς μαζί με τη συνάδερφο και φίλη Κρίστη Ανδρόνη Κωσταράκου και είδαμε όλες τις κυρίες να περπατάνε στο κόκκινο χαλί λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος και περιμέναμε στωικά να ξεκινήσει η απονομή. Προφανώς, όσο οι κυρίες πόζαραν, γλώσσα δεν βάλαμε μέσα καθώς τα σχόλια για τις καλοντυμένες και τις κακοντυμένες έδιναν και έπαιρναν. Η καλύτερη στιγμή βέβαια σε αυτά τα events είναι όταν διαφωνείς με το/τη φίλο/η για το ρούχο μίας διάσημης και αυτό θα μπορούσε να είναι αιτία να πιαστείς μαλλί με μαλλί, αλλά (σχεδόν) πάντα επικρατεί η φωνή της λογικής.

Στο δικό μας μικρό gallop στο σπίτι η κυρία που κέρδισε την κούρσα του κόκκινου χαλιού ήταν η Evan Rachel Wood (που θα την κάνουμε ξεχωριστό celebrity style μες στην ημέρα) ενώ αυτές που την ακολούθησαν στυλιστικά είναι όσες διαβάζετε εδώ. Και οι κακοντυμένες ήταν πολλές, αλλά αυτό θα απασχολήσει εκτενώς αργότερα.

Μετά από δύο ολόκληρες ώρες στο κόκκινο χαλί και με την pizza να έχει τελειώσει ήδη, η απονομή άρχισε. Η φετινή τελετή με παρουσιάστρια τη Jane Lynch, εξαιρετική κωμική ηθοποιό που πρωταγωνιστεί στο Glee και είναι gay activist, είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες γιατί η εν λόγω ηθοποιός φημίζεται για το πηγαίο και έξυπνο black χιούμορ της που απέδειξε καθ'όλη τη διάρκεια της βραδιάς με τα σχόλια της για την αμερικανική tv που τόσο αγαπάμε (από το σκετς που άνοιξε την τελετή και οι στίχοι του «έκραζαν» και αποθέωναν τη τηλεόραση συνάμα μέχρι τις αναφορές χωρίς κανένα κομπλεξισμό σε όλα τα πετυχημένα τηλεοπτικά προϊόντα της χώρας και ναι σε αυτά ανήκει και το Jersey Shore που πολλοί άνθρωποι της ποιότητας θα ήθελαν να κάψουν στο πυρ το εξώτερο».

Οι μεγάλες προσδοκίες τελικά επαληθεύτηκαν και μόνο Ricky Gervais μπορούμε να πούμε ότι ήταν άξιος προκάτοχος της Jane σε άλλη απονομή. Ελπίζουμε, λοιπόν, η Jane να παρουσιάσει τα βραβεία ξανά στο μέλλον.

Όσον αφορά στα βραβεία καθεαυτά, στις κωμικές κατηγορίες το λατρεμένο, Modern Family που πρέπει να δείτε αν δεν έχετε ήδη δει, σάρωσε με τη γλυκιά χοντρούλα του πάλαι ποτέ Gilmore Girls, Melissa McCarthy και τον geek του Bing Bang Theory να είναι οι μόνοι που βραβεύονται από άλλες σειρές.

Στις δραματικές το Mad Men για ακόμα μια φορά κατάφερε να θριαμβεύσει, και οι ερμηνείες μοιράστηκαν σε διαφορετικούς ηθοποιούς. Αυτό που μας χαροποίησε περισσότερο ήταν ο νάνος από Game of Thrones που πήρε το βραβείο του δεύτερου αντρικού ρόλου και το ουρλιαχτό μας από την αγάπη που τρέφουμε για εκείνον ήταν η μόνη αντίδραση στη νίκη του ακόμα και το ρολόι είχε περάσει τις τέσσερις. Κάπως έτσι κατάλαβαν και οι γείτονες ότι ξενυχτάμε για τα EMMYs.

Η βραδιά κύλησε τόσο ευχάριστα και κατά τις 6 το πρωί αποχαιρετήσαμε τη μέχρι τώρα πιο επιτυχημένη απονομή και σχετικά σύντομη, αλλά τόσο αστεία και απολαυστική.

Κρίμα που το ελληνικό twitter δεν συμμετείχε τόσο ενεργά όσο σε άλλες απονομές γιατί αν μη τι άλλο ήταν ένα event που για τις ατάκες και μόνο που ακούστηκαν άξιζε να γίνει εκτενής σχολιασμός.