Η Diana ακίνητη στο φέρετρο: Η στιγμή που σόκαρε τους συντελεστές του Crown

Πατούλια Κατερίνα
Η Diana ακίνητη στο φέρετρο: Η στιγμή που σόκαρε τους συντελεστές του Crown

Τα πιο δύσκολα γυρίσματα του Crown είναι τώρα και όλοι δηλώνουν συγκινημένοι.

H 5η σεζόν του The Crown στο Netflix, έκλεισε χλιαρά, ορίζοντας χρονικά το πλαίσιο στις ημέρες εκείνες που προηγήθηκαν από τον βίαιο θάνατο της πριγκίπισσας Diana σε εκείνη τη σκοτεινή σύραγγα του Παρισιού.

Εννοείται πως η Elizabeth Debicki, η νέα Diana κατάφερε αβίαστα να μας θυμίσει με τη χροιά και τις κινήσεις της Lady Di και να μας κάνει να δούμε πόσο προσκολλημένη μαμά ήταν η πριγκίπισσα με τα παιδιά της, κάνοντάς μας να σκεφτούμε πως θα ήταν καλό να αποφύγουν να δουν τη σεζόν αυτή τόσο ο Harry όσο και ο William.

Τους γιους της Diana υποδήθηκαν άλλωστε δύο αξιολάτρευτα αγόρια, ο Rufus Kampa (πρίγκιπας William) και ο Will Powell (πρίγκιπας Harry).

Και τα γυρίσματα της 6ης και τελευταίας σεζόν ξεκίνησαν

Μπορεί η πλοκή της πέμπτης σεζόν να κινήθηκε υπερβολικά αργά, απογοητεύοντας περισσότερους από 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους στη Βρετανία που παρακολούθησαν το Crown στην πέμπτη του σεζόν στην πρώτη ημέρα προβολής του, όμως τα πράγματα δεν μπορούν να πάνε πιο αργά στην έκτη σεζόν όπου ο τραγικός θάνατος της πριγκίπισσας Diana το 1997 θα μονοπωλήσει όλα τα επεισόδια.

Η απογοήτευση του κοινού για την 5η σεζόν του Crown και οι χαρακτήρες που έσωσαν το ναυάγιο

Σοκαριστικές και δύσκολες στιγμές

Μέλη του συνεργείου του Crown που βρέθηκαν στα γυρίσματα τόσο του τροχαίου, της προσπάθειας διάσωσης της Diana στο νοσοκομείο αλλά και της κηδείας, τόνισαν πως υπήρχε ένα περίεργο κλίμα, ειδικά τη στιγμή που γυρίστηκε η σκηνή με την Elizabeth Debicki, που υποδύεται την Diana να μένει ακίνητη στο φέρετρο ενώ τονίζεται πως θα δούμε τόσο τη σκηνή που οι γιοι της ακολουθούν τη νεκρή μητέρα τους πίσω από το αυτοκίνητο που τη μεταφέρει στην τελευταία της κατοικία.

Πηγή της Sun ανέφερε πως όσοι έδωσαν το παρών στα γυρίσματα, σοκαρίστηκαν με την ωμή προβολή των γεγονότων εκείνων που οι γιοι της Diana θα χρειαστεί να ζήσουν για δεύτερη φορά.

Britain Princess Diana Funeral

«Έβαλαν την Elizabeth (Debiscki) να σκαρφαλώσει στο φέρετρο και να υποδυθεί τη νεκρή Diana. Οι θεατές θα δουν έναν ιερωμένο να διαβάζει μια προσευχή για την πριγκίπισσα τη στιγμή που θα ανακοινώνεται ο θάνατός της. Ο Κάρολος θα πνιγεί στα δάκρυα και μέσα στην υστερία του θα παρατηρήσει πως λείπει ένα σκουλαρίκι της Diana. O Κάρολος θα ζητήσει από τους γάλλους αξιωματικούς να βρουν το σκουλαρίκι. Εκεί θα μπουν και οι αδερφές της Diana και τα δάκρυα θα γίνουν ποταμός», τόνισε άτομο του συνεργείου στη Sun και συμπλήρωσε:

«Τα αφεντικά του show αγρίεψαν για να ανέβει η τηλεθέαση. Οι πρίγκιπες δεν έχουν δει ποτέ τη μητέρα τους να απεικονίζεται νεκρή στον κινηματογράφο αλλά ούτε και να βλέπουμε τις τελευταίες στιγμές στο νοσοκομείο. Για το λόγο αυτό προσέλαβαν πραγματικούς χειρουργούς, νοσοκόμες και στη σκηνή αυτή θα υπάρχει πολύ αίμα. ».

‘Άλλος αυτόπτης μάρτυρας τόνισε πως στις εξωτερικές σκηνές, υπήρξαν αντιδράσεις από τους ηθοποιούς για όσα τους ζητούσαν να κάνουν.

Το Netflix από τη μεριά του επιμένει πως οι σκηνές θανάτου της θλιμμένης πριγκίπισσας έχουν άψογο και λεπτό χειρισμό και επέμειναν να μην σχολιάσουν περαιτέρω τις μαρτυρίες.

Η στιγμή πίσω από το φέρετρο της Diana

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι είχαν περπατήσει πίσω απο το φέρετρο της μητέρας τους, στις 7 Σεπτεμβρίου του 1997. Εκατοντάδες τηλεοπτικά δίκτυα από όλον τον κόσμο βρέθηκαν τότε στο Λονδίνο για να καλύψουν την κηδεία της.

«Ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έχω κάνει ποτέ, εκείνο το περπάτημα. Ένιωθα σαν να περπατούσε κι εκείνη σχεδόν δίπλα μας για να τα καταφέρουμε», είχε τονίσει για τις στιγμές εκείνες ο William.