Η 2η σεζόν του Sex/life & γιατί έπρεπε να μας αφήσουν στο «διαβάστηκε» (6ο επεισόδιο στο 17:41)

Ανθή Μιμηγιάννη
Η 2η σεζόν του Sex/life & γιατί έπρεπε να μας αφήσουν στο «διαβάστηκε» (6ο επεισόδιο στο 17:41)

Γύρω γύρω οι #team_cooper και #team_brad forever και στη μέση ο Majid με φόντο δίχως νόημα σκηνές. 

Με απλά λόγια, η δεύτερη σεζόν του Sex/Life της Stacy Rukeyser ήταν σκέτη τρολιά για να μη πούμε (αμέσως) τραγική (θα το πούμε στο τέλος). Από το απαίσιο γράψιμο («what a small town is this city») μέχρι τον τρόπο που τελικά συνέβη το Happily Ever After στους Β&Β.

Και τα 6 επεισόδια ήταν κατώτερα των προσδοκιών, άβολα και σε πολλά σημεία από 90s βγαλμένα -όσο κι αν ήθελε η σειρά να ενταχθεί στο σήμερα κάνοντας κατάχρηση της λέξης social media. Tρεις γάμοι, ένα διδακτορικό και καμία κηδεία ήταν κάποια από τα highlights της guilty pleasure σειράς που περιλάμβανε πάρα (πάρα) πολύ sex. Σεξ στο ασανσέρ, σεξ στην τουαλέτα, σεξ στο γραφείο. Παντού, ακόμα και… στο κρεβάτι.

Ο πολυαναμενόμενος κύκλος που περιμέναμε 1,5 χρόνο, ήταν τελικά κάτι που έχει διάρκεια σε όφελος όσο μια κονσέρβα μετά το άνοιγμα. Κάτι που αρκετές φορές έμοιαζε με κακιά απομίμηση του SATC. Και σε αντίθεση με τη Sarah Jessica Parker που έθετε «εκείνα» τα ερωτήματα στα 90s, η σειρά με τη Sarah Sahi άφησε πολλά ερωτηματικά: γιατί; (Μέχρι και σωσία Kim Cattrall είδαμε, κλάμα από τα γέλια).

Η απάντηση της δεύτερης σεζόν στο Επεισόδιο 6 (17:41)

Ρωτώντας τη συνάδελφο Κατ. Πατ. αναφορικά με το αν αξίζει η δεύτερη σεζόν ως συνέχεια της πρώτης, μού απάντησε στέλνοντάς μου ένα αποθηκευμένο story:

«Επεισόδιο 6 (17:41)», είπε με αινιγματικό ύφος σε μια πληροφορία που μεταφέρω πλέον με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προωθώντας το story με λογική «από χέρι σε χέρι».

332841056_972686756978954_7421713486933519599_n.jpg

Η δεύτερη σεζόν

Η εργαζόμενη δυναμική μαμά δύο παιδιών Billie (Sarah Shahi) της πρώτης σεζόν «προσγειώθηκε» άβολα στο loft του έρωτα της ζωής της Brad (Adam Demos) με μια πρόταση που περιμέναμε πως εκείνος δεν θα μπορούσε να αρνηθεί.

shopyourtv_333297797_551762900387313_8045204787645162637_n.jpg

Η ανώμαλη προσγείωση, όμως, στον δεύτερο κύκλο περιελάμβανε δίμετρα Gigi εμπόδια αλλά και Majid έρωτα που περνάει από το στομάχι. Γκρεμοτσακιστήκαμε.

https://www.instagram.com/p/CpYMIrqyyDS

Ας συμφωνήσουμε όλοι πως σε αυτή τη σεζόν όλοι οι χαρακτήρες αδικήθηκαν. Και είναι άλλο πράγμα η γυναικεία πολυπλοκότητα και οι πάρα (πάρα) πολλές πτυχές μιας γυναίκας που όλες απαιτούν σεβασμό και άλλο αυτό που έκανε ο δεύτερος κύκλος.

https://www.instagram.com/p/CpNWrdnhYhr

Για την ακρίβεια, πέτυχε κάτι που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά και που υπονόμευσε τη γυναικεία ενδυνάμωση με άβολο τρόπο. Και όσο κι αν ήθελε η σειρά να μιλήσει για επιλογές, διλήμματα και ανθρώπινες πτυχές, τόσο πιο μέσα έπεφτε στην ίδια της την παγίδα. Υπονόμευση της μητρότητας με Billie (Sarah Shahi), της εργασίας και της γυάλινης οροφής με Francesca (Li Jun Li), της επιτυχίας με Sasha, (Margaret Odette), του έρωτα -με όλους τους πρωταγωνιστές, της φιλίας, της συνεργασίας, του γάμου, με Trina (Amber Goldfarb) και Devon (Jonathan Sadowski), των social media και τα πάντα για ένα like με Mick (Craig Bierko), της νέας γενιάς στην προηγούμενη (συνέντευξη Trina για δουλειά). Και, και, και.

Παράλληλα, το ίδιο άβολο αποτέλεσμα επετεύχθη και με το αντρικό φύλο, που έκανε τους ήρωες να φαίνονται κατά κύριο λόγο κάφροι που χάνουν με το παραμικρό τον έλεγχο και που δεν διστάζουν να κάνουν οτιδήποτε για να ξεπεράσουν μια γυναίκα (Cooper) και να μιλήσουν απαίσια για τη μητέρα των παιδιών τους (καλησπέρα και πάλι στον Devon).

Κάποιος από την ομάδα της παραγωγής δεν πρέπει να συμπαθούσε καθόλου τον Cooper που τον έκανε έναν άλλο άνθρωπο (όχι ότι είναι κακό κάποιος να έχει έξεις απλώς η παρουσίαση και η αιτία «κλωτσάει» -είναι οκ να μην είσαι οκ) ενώ αυτό που έμεινε (κρίμα!) ως απόηχος από τη δυναμική Sasha (η οποία ήταν κάτι ανάμεσα σε Carrie Bradshaw και Samantha Jones) ήταν η υπέροχη γκαρνταρόμπα και το stylish διαμέρισμά της. Όσο για το υπόλοιπο καστ; Μετετράπη σε ένα επίσης κακό κλισέ με πόδια. Γιατί;

https://www.instagram.com/p/CpQ_4WUvDaf

Ο δεύτερος κύκλος ήταν λιγότερο life και περισσότερο sex κι έτσι δεν κόλλαγε στο παζλ και το κατά τα άλλα ευτυχισμένο τέλος. Το τέλος δεν είχε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία που θα ταίριαζε σε έναν τόσο μεγάλο έρωτα και έγινε τόσο βιαστικά που το κατάλαβε και κάποιος που είδε απευθείας τον δεύτερο κύκλο χωρίς καν να δει τον πρώτο.

https://www.instagram.com/p/CpczWqsSuhZ

Και πέρα από σοβαροφάνειες και κλισέ, θέλαμε ίσως κάτι περισσότερο από το debate #team_cooper ή #team_brad (αλήθεια, ο ρόλος του κατά τα άλλα συμπαθέστατου Majid τι φάση;), θέλαμε περισσότερα υπαρξιακά ερωτήματα όπως αυτά με θέα την κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρο, θέλαμε περισσότερη γυναικεία ενδυνάμωση, θέλαμε περισσότερο δυναμισμό και υπευθυνότητα, αλλά και περισσότερο όφελος σε κάτι που σπαταλάς περίπου 6 ώρες ώστε να δεις. Ακόμα, θα θέλαμε περισσότερο αλήθεια από κάτι που πλασάρεται ως αληθινό. Οφείλει.

https://www.instagram.com/p/ConcIwKArx0

Η δεύτερη σεζόν του «Sex/Life» ήταν τραγική και όχι με την έννοια του ήταν «τόσο κακό που είναι καλό»

Λογικά, δεν θα έπρεπε να υπάρξει άλλη μια σεζόν στο «πόδι» με επιδείξεις στα αποδυτήρια …προσθετικών. Αν, ωστόσο, οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να δώσουν συνέχεια σε αυτό το δράμα, τότε δεν θα μας κάνει και εντύπωση. Τουλάχιστον δεν θα έχουμε υψηλά τον πήχη.

Το μόνο πράγμα για τη σειρά που έβγαλε κάποιο νόημα είναι η αποκάλυψη ότι το τεράστιο διαμέρισμα της Sasha στο Upper West Side (στο οποίο ζούσαν και αυτή και η Billie ως φοιτήτριες κολεγίου;;;) είναι περιουσία από τη γιαγιά.

Το δια ταύτα

Το Sex/Life ήταν τραγικό. Η γυναικεία πολυπλοκότητα οφείλει να προσεγγίζεται πιο υπεύθυνα. Το ίδιο και η προσέγγιση της πλευράς των αντρών.

Και τελοσπάντων ας έμενε ο πρώτος κύκλος στο «διαβάστηκε».

https://www.instagram.com/p/CplK_iRSu7v