Το Milky Way είναι ένας μικρός μετεωρίτης στον τηλεοπτικό γαλαξία: Όσα θα δεις στα 2 πρώτα επεισόδια

Κατερίνα Μπούσιου
Το Milky Way είναι ένας μικρός μετεωρίτης στον τηλεοπτικό γαλαξία: Όσα θα δεις στα 2 πρώτα επεισόδια

Όσα είδαμε στην ειδική βραδιά προβολής του Mega για τη νέα σειρά του βραβευμένου Βασίλη Κεκάτου η οποία κάνει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου.  

Η νέα και πολυδιαφημιζόμενη μίνι σειρά των 8 επεισοδίων του Mega «Milky way», διαφέρει σε πολλά σημεία από όσα έχεις δει μέχρι στιγμής στην τηλεόραση. Αυτός είναι ο στόχος και σε πολλά σημεία εκπληρώνεται. Η σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Κεκάτου είναι ιδιαίτερη, όπως και ο τρόπος που «χειρίζεται» νέους και εμπειρότερους ηθοποιούς.

«Δεν θέλω να προδώσω τη νέα γενιά, αυτό θα με πληγώσει»

Ο Βασίλης Κεκάτος ανήκει στη νέα γενιά κινηματογραφιστών και ήδη με μία μεγάλη διάκριση στο βιογραφικό του, αφού μετά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, είναι ο δεύτερος Έλληνας σκηνοθέτης που έχει κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών για την μικρού μήκους ταινία «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς». Αυτό ήδη δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για την πρώτη του τηλεοπτική δημιουργία με το «Milky Way».

https://www.instagram.com/p/Csq9GSMIEVf/

Μία μίνι σειρά της νέας εποχής της τηλεόρασης. Της εποχής που θέλει τη διαφορετική ματιά, τις σειρές με περιορισμένο αριθμό επεισοδίων, την τόλμη στο σενάριο.

Ο σκηνοθέτης υπήρξε ειλικρινής όταν στην χθεσινή παρουσίαση των δύο πρώτων επεισοδίων της σειράς, δήλωσε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μην προδώσει με αυτή τη σειρά τη νέα γενιά, γιατί αυτό πραγματικά θα τον πληγώσει σε ανθρώπινο επίπεδο. Γιατί σε αυτή απευθύνεται και τη δική της γλώσσα χρησιμοποιεί.

Ο Κεκάτος προσπαθεί αφενός να δημιουργήσει ένα τηλεοπτικό καταφύγιο για αυτή τη Generation Z των social media που δεν παρακολουθεί τηλεόραση, αφετέρου να ξεφύγει από τα «καλούπια» των εμπορικών δημιουργών. Tης κλασσικής φόρμας μίας σειράς, στην πλοκή, στη δομή, ακόμη και στο μοντάζ.

https://www.instagram.com/p/Cs5vsYcLWYf/

Ο τόπος είναι η επαρχία και ένα ορεινό χωριό - το οποίο δεν προσδιορίζεται - και η κεντρική ηρωΐδα είναι η Μαρία, μία 17χρονη με όνειρο να γίνει χορεύτρια, να φύγει από τον τόπο της. Να ξεφύγει από τη μαύρη τρύπα του μικρού της γαλαξία. Η ξαφνική της εγκυμοσύνη την εγκλωβίζει στα «θέλω» των άλλων ενώ αρχικά φαίνεται πως σχεδόν καρμικά θα ακολουθήσει τη λάθος μοίρα και της δικής της μητέρας, όταν έμεινε έγκυος σε εκείνη.

https://www.instagram.com/p/CK89dUbAX5X/

Η νεαρή ηθοποιός - νεραϊδένια στην όψη - Κορίννα Ντούλλαρτ κινείται υποκριτικά με την καθοδήγηση του Κεκάτου, εξαιρετικά στον ρόλο της. Όπως και το πρόσωπο που θα την οδηγήσει στη διαφυγή της, ο έφηβος συμμαθητής της Τζο (Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος), διαφορετικός και ακραίος στην εφηβική του ταυτότητα.

Η συμβολή της Γιούλικας Σκαφιδά και του Ανδρέα Κωνσταντίνου ως γονείς της, αλλά και της γιαγιάς Θέμις Μπαζάκα είναι πολύτιμη στο «χτίσιμο» της μικρής οικογενειακής κοινωνίας, που κρύβει μυστικά, παθογένειες και ανεκπλήρωτες επιθυμίες.

Ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου και ο Σταύρος Τσουμάνης, είναι επίσης αξιοπρόσεκτοι στον τρόπο που διαχειρίζονται τον ρόλο τους ως τα επαρχιωτόπουλα - εγκλωβισμένα στην τοπική κοινωνία και ειδικά ο πρώτος ως ο σύντροφος της Μαρίας, έχει κωμικά στοιχεία που ελαφρύνουν το δράμα της ιστορίας.

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, ο Ιβάν Σβιτάιλο και στα προσεχή η Τόνια Σωτηροπούλου, ο Νίκος Καραθάνος, ο Λαέρτης Μαλκότσης, ο Κίμων Κουρής, ως quests, συμπληρώνουν το τηλεοπτικό καστ.

Σε αυτό το καστ θα έχουμε και μία εμφάνιση - έκπληξη της Ελένης Φουρέιρα, όπως και ο ίδιος ο Βασίλης Κεκάτος αποκάλυψε. Άλλωστε το όνειρο της Μαρίας είναι μαζί με τις φίλες της να γίνουν το χορευτικό της team.

Τα πλάνα και η φωτογραφία της σειράς είναι αντίστοιχα του ταλέντου του Κεκάτου. Η μουσική παίρνει άριστα και ο Κωστής Μαραβέγιας ευθύνεται για αυτό.

Το εγχείρημα είναι τολμηρό και δεν αποσκοπεί στη μαζική αποδοχή του κοινού. Είναι όμως μία άλλη ματιά.

Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς μαζί της, εκτιμάς την καλλιτεχνική της ειλικρίνεια. Και μας είναι απαραίτητη.