Το τέλος του κόσμου έρχεται, ναι…

Το τέλος του κόσμου έρχεται, ναι…

...Το περασμένο καλοκαίρι είναι γνωστό πως το περάσαμε όλοι μας. Σπίτι. Πες ότι δε σε κάλεσαν σε εξοχικό δίπλα στην θάλασσα καλοί σου φίλοι. Πες πως δεν έχεις σπίτι σε χωριό, που είναι σε σχετικά καλή απόσταση από θάλασσα, μόλις δυο ώρες χωματόδρομο. Πες πως δεν σου βγαίνουν όχι για διακοπές αλλά ούτε για το νοίκι σου τα χρήματα. Πες πως δεν βάζει η συνοικία που μένεις δωρεάν πούλμαν για Ζούμπερι ή Λούτσα –Αρτέμιδα η σικ ονομασία πλέον. Τι σου έμενε να κάνεις εκτός από μπάνια στην μπανιέρα; Να βλέπεις τηλεόραση. Εδώ που τα λέμε, τώρα, έχεις και εσύ τα δίκια σου. Υπάρχουν και βιβλία, αλλά δεν τα ανοίγεις, καμάρι μου! Γιατί; Έχεις και εσύ τις ευθύνες σου.

Την έβγαλες με τηλεόραση λοιπόν. Βλέποντας τι; Μόνο Λιακοπουλο θα πετύχαινες να σου δίνει μεγαλειώδεις στιγμές καλοκαιρινής ελπίδας, με βιβλία για το Τέλος του Κόσμου –έρχεται, μετανοείτε- τους Ελοχιμ και τους Νεφελιμ. Με αυτά τα ευχάριστα μηνύματα της εκπομπής, σίγουρος για τις προοπτικές της ανθρωπότητας, μπορούσες πια να αλλάξεις κανάλι και να δεις ωραίες τηλεπωλήσεις κυρίως κοσμημάτων, που πολύ μεγάλη πέραση έχουν το καλοκαίρι. Διαμαντένια δαχτυλίδια αλλά και διακοσμητικοί κύκνοι για το σαλόνι, σκουλαρίκια και βραχιόλια. Πόσο να δεις ειδικά δε, αν δεν έχεις λεφτά να τα αγοράσεις; Άσε που είσαι και άντρας, άρα τι να τα κάνεις, ούτως η άλλως. Κατά τα άλλα είχε τα γνωστά σε όλους μας τούρκικα σίριαλ. Και πολλές επαναλήψεις. Το Κωσταντίνου και Ελένης, μόνιμα σε επανάληψη, τόσο που απορώ γιατί εκεί στον ΑΝΤ1 δε παραγγέλνουν ένα γύρo ακόμα, να δούμε τον Πόποτα και την γκαρσόνια 10 χρόνια μετά πως τα περνάνε. Chat show, όλα τα σίριαλ στο Mega, από ιδρύσεως ιδιωτικής τηλεόρασης, μπορεί και από την ίδια την εφεύρεση του μέσου. Φέτος γλιτώσαμε το Ρετιρέ, αλλά μετά τον Γενάρη, όπως είναι τα πράγματα ρευστά στο πρόγραμμα ποτέ δεν ξέρεις!

Και φτάσαμε αισίως στον Οκτώβρη! Έξω ο αέρας τα αρνάκια παγώνει και κάνει κρύο, κάνει τσιφι για το δόλιο το κοτσύφι. Η τηλεόραση όμως συνεχίζει να χει καλοκαίρι! Ειδήσεις, πολιτικές εκπομπές, η Ελένη, η Τατιάνα, η Ναταλία και ο λατρεμένος μας Λιακοπουλος και οι τηλεπωλήσεις χρυσών κοσμημάτων και ασημένιων κύκνων για διακόσμηση! Και πες το καλοκαίρι με τη λιακαδούλα καθόσουν και στην βεράντα να λιάζεσαι και να καταβρέχεσαι με το λάστιχο για δροσιά. Τώρα; Μια τηλεόραση σου μένει και αυτή με υποσχέσεις. Θα ξεκινήσει το dancing on ice, με την Τσιτσιμιτσιλή να κάνει φούρλες στον πάγο. Θα ξεκινήσουν τα πρωινά. Θα ξεκινήσει το just the two of us, αλλά μπορεί και όχι! Θα ξεκινήσουν και κάτι ψωραλέα σίριαλ, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Λοιπόν; Κάτι μου λέει πως η σεζόν ανήκει στον Λιακόπουλο. Αυτός θα ναι ο σταρ με το φανατικό κοινό να τον ψάχνει μεταμεσονύκτια και να ακούει πως, το τέλος του κόσμου, ναι, έρχεται αλλά τα κανάλια κάνουν περικοπές στα ζωντανά και ούτε αυτό δε θα μας το δείξουν απευθείας. Ούτε αυτό...