Οδηγός επιβίωσης για το Exathlon: Οι 2 ομάδες, η 2πλη αποχώρηση, η βίλα των νικητών και η πρεμιέρα
Το σκληρό Exathlon απαιτεί ταχύτητα και μεγάλη αντοχή και θα δυσκολέψει αρκετούς παίκτες και παίκτριες. Με διαφορετικούς κανονισμούς από το Survivor με ανέσεις για τους νικητές και εκπλήξεις για τους ηττημένους.
Αν και οι περισσότεροι παίκτες και παίκτριες του Exathlon προέρχονται από προηγούμενα Survivor, φαίνεται πως θα αντιμετωπίσουν αρκετές δυσκολίες στο νέο αγωνιστικό reality του ΣΚΑΙ.
Τα δύο τηλεοπτικά format έχουν σημαντικές διαφορές και ελάχιστες ομοιότητες. Λίγο πριν γίνει η (πρόωρη) πρεμιέρα στις 31 Αυγούστου, θα σου δώσω μερικές χρήσιμες πληροφορίες, για τη διαδικασία, τις 2 πρώτες ομάδες, τα προνόμια των νικητών αλλά και τα ατομικά αγωνίσματα που θα κρίνουν στη συνέχεια τον νικητή ή τη νικήτρια.
Το πολυτελές θέρετρο των παικτών του Exathlon, τα χαμόγελα και οι πόζες λίγο πριν την 1η αποχώρηση
Η βίλα των νικητών, οι ανέσεις των ηττημένων, οι δύο πρώτες ομάδες και η διπλή αποχώρηση
Στην παγκόσμια τηλεοπτική αγορά, το Survivor ανήκει στην κατηγορία του reality επιβίωσης καθώς η έλλειψη φαγητού επηρεάζει τη διαμονή των παικτών, ενώ το Exathlon το οποίο τελικά θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή στις 31 Αυγούστου, είναι ένα καθαρά αγωνιστικό format με ελάχιστο έως και καθόλου reality.
Στα Exathlon των ευρωπαϊκών χωρών οι συμμετέχοντες είναι κυρίως αθλητές και αυτό έχει μεγάλη σημασία, καθώς τα αγωνίσματα είναι περίπλοκα σε μεγάλες κατασκευές, απαιτούν μεγάλη αντοχή και άριστη φυσική κατάσταση, σε αντίθεση με το Survivor, που ο τελικός στόχος απαιτούσε και λίγη τύχη.
Η Δαλάκα κράτησε την υπόσχεσή της και αντί να πάει Exathlon, προτίμησε το L.A. με τον σύντροφό της
Οι πρώτες πληροφορίες για όσα θα δούμε και οι δύο ομάδες
Το νέο τρέιλερ του Exathlon με τη συμμετοχή των παικτών και του παρουσιαστή Γιώργου Καράβα, θα προβληθεί την επόμενη εβδομάδα, αλλά ήδη γνωρίζουμε πώς θα ξεκινήσει.
Οι παίκτες θα χωριστούν σε δύο ομάδες αρχικά, μικτές, ως γυναίκες και άντρες.
Σε κάθε αγώνισμα οι γυναίκες της μίας ομάδας θα αγωνίζονται με τις γυναίκες της άλλης και αντίστοιχα και οι άντρες.
Τα προνόμια των νικητών
Η νικήτρια ομάδα της κάθε εβδομάδας θα διαμένει σε μία πολυτελή βίλα με όλες τις ανέσεις, ενώ οι ηττημένοι σε ένα σπίτι λιγότερο άνετο, αλλά χωρίς στερήσεις στον φαγητό και στον ύπνο.
Το κοινό δεν έχει λόγο στις αποχωρήσεις
Την πρώτη εβδομάδα θα έχουμε μία διπλή αποχώρηση. Οι παίκτες που θα φεύγουν από το παιχνίδι, θα είναι και εκείνοι από κάθε ομάδα που θα έχουν συγκεντρώσει στα αγωνίσματα τους λιγότερους πόντους. Ούτε προτείνονται οι παίκτες από τους συμπαίκτες τους, ούτε το κοινό με την ψήφο του, καθορίζει για το ποιος θα φύγει και ποιοι θα μείνουν.
Το τελευταίο 15νθήμερο από τους συνολικά 2 μήνες που είναι η διάρκεια προβολής του, οι ομάδες θα διαλυθούν και τα αγωνίσματα θα είναι πλέον ατομικά.
Πριν συμβεί αυτό, θα δούμε και κάποιους νέους παίκτες να μπαίνουν εμβόλιμα στο παιχνίδι. Ήδη new entry στο παιχνίδι είναι εδώ και λίγες ώρες ο Γιάννης Κέλι, παίκτης του περσινού Survivor.
Πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος του Γιώργου Καράβα;
Για πρώτη φορά ο Γιώργος Καράβας δοκιμάζεται στον ρόλο του κεντρικού παρουσιαστή και η πρόκληση είναι μεγάλη. Το Exathlon όσο δύσκολο είναι για τους παίκτες, άλλο τόσο είναι και για εκείνον που το παρουσιάζει.
Θέλει προσοχή, προσήλωση, παρατηρητικότητα, καλή επιτήρηση του συνόλου του χώρου και μέτρο στον λόγο, γιατί η εικόνα μετρά στα αγωνίσματα. Θέλει επίσης και χιούμορ. Αυτό το διαθέτει ο Γιώργος Καράβας που δείχνει από την πρώτη ημέρα της παραμονής του στον Άγιο Δομίνικο, ενθουσιασμένος.
Ενθουσιασμένοι είναι και οι παίκτες που είναι αρκετά χαλαροί, πριν μπουν την ερχόμενη εβδομάδα στην αγωνιστική πίστα και μετακομίσουν από το ξενοδοχείο όπου μένουν στα καταλύματα.
Οι περισσότεροι είναι άλλωστε παλιοί γνώριμοι από το Survivor.
