Τα πρώτα γυρίσματα για τον Άρη Σερβετάλη και τον «Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή» στο Άγιο Όρος
Η αλλαγή του ηθοποιού για τις ανάγκες της νέας σειράς του Mega και το ταξίδι στο Άγιο Όρος για τα πρώτα γυρίσματα.
Η νέα θρησκευτική σειρά του Mega. «Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής» έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες τα γυρίσματά της και ένας από τους πρώτους σταθμούς για την παραγωγή των εξωτερικών σκηνών ήταν και το Άγιο Όρος όπου ο Άρης Σερβετάλης που υποδύεται τη μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας, έκανε ένα βασικό μέρος των επεισοδίων.
Η αλλαγή στην εμφάνισή του για τις ανάγκες του νέου του ρόλου είναι μεγάλη, όπως είδαμε και από τα πρώτα πλάνα που δημοσιοποιήθηκαν από τη Μονή του Βατοπαιδίου.
Μετά την επιτυχία του Άγιου Παΐσιου o βίος του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή γίνεται τηλεοπτική σειρά
Ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής είναι ο Άρης Σερβετάλης: Η σειρά που διαδέχεται τον Άγιο Παΐσιο
Το προσκήνυμα και το προσωπικό βίωμα από το Άγιο Όρος
Όπως αποκλειστικά σου είχα αποκαλύψει το καλοκαίρι του 2025, είχε ανακοινωθεί από την CEO του Ινστιτούτου Μάξιμος ο Γραικός, που ήταν και η παραγωγός εταιρεία της σειράς για τον Άγιο Παίσιο, πως σύντομα θα ξεκινούσε η προεργασία για τον βίο του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή, μίας ιδιαίτερης μορφής του Αγίου Όρους και της Ορθοδοξίας.
Ο Άρης Σερβετάλης που τον υποδύεται είχε κάνει μία μεγάλη προετοιμασία για τον ρόλο του με συχνά ταξίδια στο Άγιο Όρος πριν καν ξεκινήσουν επίσημα και κάποια από τα γυρίσματα σε ορισμένες από τις Μονές. Ήθελε να μελετήσει με προσοχή τα ιστορικά δεδομένα όχι μόνο λόγω επαγγελματικής ευσυνηδεισίας, αλλά και εξαιτίας της βαθιάς του θρησκευτικής πίστης, για την οποία έχει αναφερθεί και δημόσια.
Πρόσφατα βρέθηκε στην κεντρική Μονή του Βατοπαιδίου, όπου δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να τον αναγνωρίσει καθώς έχει μεταμορφωθεί για να θυμίζει τον Άγιο.
Ο Άρης Σερβετάλης είχε μιλήσει παλαιότερα για τη βαθιά του πίστη, που τον βοηθά και στην καλύτερη απόδοση του ρόλου του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι δώρο η πίστη. Σου δίνεται αν έχεις προδιάθεση ή μία καλή κατάσταση που αναζητά την αλήθεια. Μετά, είναι θέμα εμπιστοσύνης. Από τη στιγμή που μπαίνεις στη διαδικασία, αισθάνεσαι την αξία της λατρευτικής ζωής, των μυστηρίων, της εξομολόγησης. Είναι βιωματικά τα πράγματα και δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Λες ότι με αυτό με ανασταίνει και δεν μπορείς να το εξηγήσεις».
Η ιστορία της σειράς και ο βιος του Αγίου
Η μίνι σειρά αναφέρεται λοιπόν σε μία από τις μεγαλύτερες μορφές του Αγιορείτικου Μοναχισμού, με την κατάταξή του ως Άγιος να γίνεται με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης το 2020. Η μνήμη του εορτάζεται στις 16 Αυγούστου.
Ο Ιερομόναχος με το κοσμικό όνομα Φραγκίσκος Κόττης είναι γνωστός για το πνευματικό και φιλανθρωπικό του έργο αλλά και για τη αναγέννηση αρκετών μοναστηριών του Αγίου Όρους. Η σειρά θα ξεκινά από τα νεανικά του χρόνια στην Πάρο όπου εργαζόταν ως έμπορος για να συντηρήσει την οικογένειά του και ετοιμαζόταν να παντρευτεί.
Για την περίοδο της νεότητάς του, τον Άγιο θα υποδυθεί ο ταλαντούχος ηθοποιός Τάσος Λέκκας.
Στη συνέχεια της σειράς των 12 επεισοδίων θα δούμε τη διαφορετική του ζωή από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την κοσμική του ταυτότητα. Καθώς ένα όραμα με δύο αγγέλους τον οδήγησε σε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο. Εγκατέλειψε τα πάντα και πήγε στο Άγιο Όρος όπου ασκήτεψε για πολλά χρόνια. Συνέβαλε τα μέγιστα για την καθοδήγηση των νέων μοναχών, ενώ εκοιμήθη εξαιτίας της επιβάρυνσης της υγείας του και της καρδιακής ανεπάρκειας που αντιμετώπισε.
Ο Στέφανος Κυριακίδης, ο Νίκος Γκέλια, ο Μάξιμος Μουμούρης και ο Θανάσης Ευθυμιάδης βρίσκονται ανάμεσα στο πολυπληθες καστ, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει στη σειρά και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. Προς το παρόν ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το καστ και η ακριβής ημερομηνία της προβολής της σειράς.

