Το εναλλακτικό συγκρότημα Le Page γράφει για τις αγαπημένες του τηλεοπτικές σειρές

Το εναλλακτικό συγκρότημα Le Page γράφει για τις αγαπημένες του τηλεοπτικές σειρές

Νέοι, όμορφοι και ταλαντούχοι οι Le Page (κατά κόσμον Αντώνης Κωνσταντάρας και  Τερψιχόρη Σαββάλα) ήδη στα early 20s τους έχουν κυκλοφορήσει ένα EP και ένα album, έχουν παίξει live σε μία από τις πιο πετυχημένες εκπομπές του γαλλικού ραδιοφώνου, έχουν κάνει συναυλίες μαζί με το Φοίβο Δεληβοριά, τους Nouvelle Vague, τις Au Revoir Simone και πολλά άλλα σπουδαία ονόματα και συνεχίζουν να γράφουν ωραία, ρομαντική, γλυκιά, twee, indie pop μουσική καλύτερα από όλους. Τους αγαπάμε πολύ και εκείνοι μας το ανταποδίδουν, γράφοντας για τις αγαπημένες τους τηλεοπτικές σειρές.

Είτε παλιότερες είτε φετινές, οι σειρές έχουν ήδη καταλάβει μια θέση στην καθημερινότητα μας. Παρακάτω έχουμε φτιάξει μια μικρή λίστα με τις σειρές που παρακολουθήσαμε φέτος.

Community
Τρομερή κωμική σειρά η οποία εκτυλίσσεται σε ένα δημόσιο κολέγιο του Greendale και έχει ως κεντρικούς χαρακτήρες επτά φοιτητές του εν λόγω σχολικού ιδρύματος. Ένας δικηγόρος εν ονόματι Jeff Winger, ο οποίος εξασκούσε το επάγγελμα του με πλαστά χαρτιά και αναγκάστηκε να βρεθεί εκεί ώστε να πάρει το αληθινό του πτυχίο, και μία πρώην αναρχική (Britta Perry) που προσπαθεί να βάλει την ζωή της ξανά σε μια σειρά, δημιουργούν μία ομάδα μελέτης παρέα με πέντε ακόμα αλλοπρόσαλλους και εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους χαρακτήρες. Βιτριολικό χιούμορ, καφρίλες αλλά και άφθονα politically incorrect αστεία αποτελούν το concept της όλης σειράς. Όταν μάλιστα έχεις και τον Chevy Chase να παίζει τον πολυεκατομμυριούχο γέρο φοιτητή που ψάχνει να βρει τον εαυτό του, τότε έχεις χτυπήσει φλέβα χρυσού. Στα πολύ θετικά της σειράς θα πρέπει να προσθέσουμε την διαφορετικότητα στον τρόπο γυρίσματος αλλά και στις ιστορίες του κάθε επεισοδίου καθώς έχουμε μέχρι στιγμής και μεταξύ άλλων παρακολουθήσει επεισόδια όπου όλα ήταν φτιαγμένα από πλαστελίνη, επεισόδια όπου όλοι γίνονται ζόμπι και άλλα τέτοια ευτράπελα. Εάν κάποιος αποφασίσει να παρακολουθήσει την σειρά που έχει φτάσει αισίως στον 3ο κύκλο, θα του δίναμε την συμβουλή να δίνει πάντα πολύ προσοχή και στο background κάθε σκηνής καθώς εκτυλίσσονται πολλές αστείες ιστορίες κι εκεί.

Seinfeld
Ίσως το μεγαλύτερο sitcom που γυρίστηκε ποτέ! Το Seinfeld υπήρξε από τα δημοφιλέστερα shows κατά την διάρκεια της προβολής του (1989-1998). Ήταν η πρώτη σειρά που χρησιμοποίησε το λεγόμενο metahumor (ουσιαστικά ήταν μια σειρά που κορόιδευε τον εαυτό της). Ο Jerry Seinfeld (ο οποίος παίζει τον εαυτό του) είναι ένας νέος κωμικός ο οποίος ζει στην Νέα Υόρκη. Στο απέναντι ακριβώς διαμέρισμα κατοικεί ο Cosmo Kramer, ένας σαλεμένος hipster της εποχής ντυμένος συνεχώς με vintage ρούχα που του είναι συνήθως μικρά (όχι από στιλ βέβαια απλώς αυτά μπορούσε να αντέξει η τσέπη του). Σε κάθε επεισόδιο λοιπόν ο Kramer εισβάλει με εντυπωσιακό κάθε φορά τρόπο στο διαμέρισμα και την ζωή του Jerry χωρίς να ζητήσει καν την άδεια ή να χτυπήσει την πόρτα. Πάντα έχει βρει έναν τρόπο να «πιάσει την καλή» αλλά τελευταία στιγμή όλα στραβώνουν. Την παρέα συμπληρώνουν ο George Contsnza ( ο κολλητός του Jerry) και η Elaine Bennes (η πρώην του). Όπως υποστηρίζουν και σε κάποιο σημείο της σειράς οι ίδιοι, αυτό το show είναι ένα show που δεν καταπιάνεται με τίποτα. Μεγάλο θετικό της συγκεκριμένης σειράς είναι η επιτηδευμένα κυνική ματιά στα πάντα και η απουσία συγκινητικών σκηνών. Γνωστή και ως «η σειρά που κάνανε guest εμφανίσεις όλοι οι γνωστοί ηθοποιοί πριν γίνουν διάσημοι» (θα δείτε από την Monica των Friends μέχρι τον David Letterman).

My name is Earl
Η αλήθεια είναι πως μπήκαμε στον πειρασμό να δούμε την original σειρά όταν ξεκίνησαν οι διαφημίσεις για την ελληνική μεταφορά του με τον τίτλο «Με λένε Βαγγέλη». Είναι μία σειρά με αρκετά πρωτότυπο concept. Ρέμπελος βλαχο-αμερικάνος μικροαπατεώνας κερδίζει έναν σκασμό λεφτά στην λοταρία αλλά τον χτυπάει αμάξι. Τελικά αποφασίζει να γίνει καλός και να διορθώσει όλα τα κακά που έχει κάνει φτιάχνοντας μια λίστα με όσους ανθρώπους έχει βλάψει. Σε κάθε επεισόδιο διορθώνει και δύο πράγματα από την λίστα του πιστεύοντας αλλά και παίρνοντας σημάδια από το Κάρμα. Δυστυχώς η σειρά «κόπηκε» έπειτα από 4 σεζόν. Αξίζει την προσοχή σας!

Modern Family
Μια μεγάλη και ευκατάστατη οικογένεια ζει σε τρία κοντινά σπίτια. Στο πρώτο κατοικεί ο Μπαμπάς της οικογένειας (Ed 'Onneill, γνωστός ως ο πατέρας από το Παντρεμένοι με παιδιά) με την δεύτερη του γυναίκα, δηλαδή μια εκρηκτική και αρκετά νεότερη Λατίνα, αλλά και τον 12χρονο γιο της. Στο δεύτερο σπίτι κατοικεί ο γιος του με τον gay σύντροφο του και το μωρό που έχουν υιοθετήσει και στο τρίτο η κόρη του με τον σύζυγο της και τα τρία τους παιδιά. Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις για αυτή τη σειρά; Καταπληκτικές ερμηνείες, εύκολα και φρέσκα αστεία σε ένα όμορφα γυρισμένο πλάνο τύπου reality (καθώς πρόκειται για mocumentary). Μία καλή επιλογή για να ηρεμίσεις και να απολαύσεις τα pop corn σου.

Flight of the conchords
Η συγκεκριμένη σειρά ανήκει ξεκάθαρα στην hate it or love it λίστα. Δύο Νεοζηλανδοί μουσικοί, ελαφρώς «τσιμπημένοι» στα μυαλά τους, κυνηγάνε το όνειρο τους στην Νέα Υόρκη. Το αποτέλεσμα? Ξεκαρδιστικό, αν λατρεύετε τις awkward καταστάσεις, θα το αγαπήσετε! Το πιο δυνατό σημείο της σειράς είναι η μουσική αλλά και τα βίντεο κλιπ που παρεμβάλλουν της ιστορίας. Οι ίδιοι αποφάσισαν να σταματήσουν την σειρά όσο αυτή βρισκόταν στην κορυφή και αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή αυτή είναι πάντα μια δύσκολη απόφαση για έναν καλλιτέχνη. Του χρόνου μπορείτε να δείτε τους δύο πρωταγωνιστές της σειράς στο Men in Black 3 (Jemaine Clement) αλλά και στην τριλογία Hobbit (Brett McKenzie) .



Extra κλασική αξία: Friends
Για αυτό δεν υπάρχει πιστεύουμε κάτι παραπάνω να πούμε από όσα έχουν ειπωθεί. Τους αγαπάμε και δίνουν άλλη αξία πλέον στα Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα μεσημεριανά!

INFO
Οι Le Page ηχογραφούν κομμάτια για το δεύτερο album τους μετά το ντεμπούτο τους Yojikevin και παίζουν live σε Αθήνα (στο Tiki) και Θεσσαλονική (στο Κοο) με τους White Town στις 25 και 26 Μαρτίου. Αν θέλετε να τους παρακολουθείτε μπορείτε να μπαίνετε στο tumblr τους (lepagetoday.tumblr.com) και να αγοράσετε τη μουσική τους στο bandcamp (lepage.bandcamp.com). Επίσης έχουν μερικά υπέροχα τραγουδάκια (ναι... και το νέο τους single «Everybody hates you») που μπορείτε να κατεβάσετε χωρίς χρέωση στο soundcloud (soundcloud.com/lepage) και φυσικά ένα Like στο Facebook (facebook.com/lepagemusic) υποθέτουμε πως θα το εκτιμούσαν πολύ. Kαι αν δεν μπορείτε να περιμένετε να τους ακουσέτε μέχρι το Μάρτιο, παίζον και στο Γιασεμί στην Πλάκα στις 9 Φεβρουαρίου μαζί με το Γιώργη Χριστοδούλου.