MonAsty: Η νέα ξενοδοχειακή άφιξη στη Θεσσαλονίκη που επαναπροσδιορίζει την έννοια της φιλοξενίας

Νέλλη Καλαμαρά
MonAsty: Η νέα ξενοδοχειακή άφιξη στη Θεσσαλονίκη που επαναπροσδιορίζει την έννοια της φιλοξενίας

Μόλις άνοιξε τις πόρτες του και ήρθε για να κλέψει την καρδιά κάθε κοσμογυρισμένου ταξιδευτή. Ο λόγος για το MonAsty με την υπογραφή Autograph Collection by Marriott International, το πρώτο ξενοδοχείο διεθνούς luxury brand στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία πόλη γεμάτη γοητεία και μυστήριο, μία πόλη που δεν χορταίνεις να επισκέπτεσαι ξανά και ξανά, μία πόλη που σε παρασύρει σε έναν κόσμο μαγικό που ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στην ισχυρή βυζαντινή κληρονομιά της και τη γεμάτη ζωή σύγχρονη καθημερινότητά της. Το άρτι αφιχθέν MonAsty, Autograph Collection, ακριβώς δίπλα στην εμβληματική πλατεία Αριστοτέλους και μία ανάσα από τον Θερμαϊκό κόλπο, συμπυκνώνει με τον πιο αβίαστο τρόπο την πλούσια ιστορία, την αστική κομψότητα και την εκλεπτυσμένη πολυτέλεια σε μία πρόταση διαμονής που σπάει τις νόρμες και φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς στο ξενοδοχειακό τοπίο της πόλης, ενώνοντας το χθες με το σήμερα και το αύριο. Tη διαχείριση του MonAsty, Autograph Collection έχει αναλάβει η SWOT Hospitality, που διακρίνεται για τα πρωτοποριακά της projects.

NT_MonAsty-@Queen.gr1-(1)_html_4c30a599db8885bf.jpg

Το MonAsty είναι απολύτως μοναδικό και αυτό είναι έκδηλο σε κάθε μικρή ή μεγάλη του πτυχή: Από το ίδιο του το όνομα, που αντικατοπτρίζει την ένωση του αξιοσημείωτου παρελθόντος της Θεσσαλονίκης ως πολιτιστικού κέντρου της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας με την κομψότητα του παρόντος και του μέλλοντός της (“Mon” από τη λέξη μοναστήρι και “Asty” από την αρχαία ελληνική λέξη άστυ, που σημαίνει πόλη), μέχρι τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό του σχεδιασμό και το ιδιαίτερο -έντονα μοναστηριακό και υποβλητικό- interior design του. Αλλά και από τη μελέτη φωτισμού από την πολυβραβευμένη Ελευθερία Ντεκώ μέχρι το αίθριο-στοά που φροντίζει για τη νοητή «σύνδεση» των κοινόχρηστων χώρων του κτηρίου με το vibe και τους δρόμους της πόλης, καθώς και από τις κορυφαίες in-house γαστρονομικές προτάσεις με την υπογραφή του εξαιρετικού σεφ Γιώργου Στυλιανουδάκη και τις επιλογές διασκέδασης υπό την επιμέλεια του Apallou Group, μέχρι τον εξατομικευμένο σχεδιασμό της συλλογής από 100 δωμάτια και σουίτες, τα custom-made έπιπλα, τα φυσικά υλικά και τα sui generis έργα τέχνης που κοσμούν τους χώρους του ξενοδοχείου: Είναι σαφές πως εδώ τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη και όλα συγκλίνουν στη δημιουργία της απόλυτης εμπειρίας φιλοξενίας.

NT_MonAsty-@Queen.gr1-(1)_html_82b3d7cba6c8dea5.jpg

Ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της διεθνούς high-end ξενοδοχειακής σκηνής, που θέλουν πλέον οι χώροι φιλοξενίας να αποτελούν ολοκληρωμένες προτάσεις διαμονής, χαλάρωσης και διασκέδασης με ηχηρές υπογραφές, ώστε να ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη, το MonAsty, Autograph Collection απογειώνει την in-hotel γαστρονομική και ψυχαγωγική εμπειρία των επισκεπτών του. Το εστιατόριο Botargo, που απολαμβάνει μιας ιδιαίτερα προνομιακής θέσης στο ισόγειο του ξενοδοχείου και ξεχωρίζει για τη χαλαρωτική του ατμόσφαιρα με πρωταγωνιστές το ξύλο και τους γήινους χρωματικούς τόνους, εμπνέεται από τα αγαπημένα εδέσματα των βυζαντινών αυτοκρατόρων και μοναχών και υπόσχεται μία high-end comfort γαστρονομική εμπειρία που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

NT_MonAsty-@Queen.gr1-(1)_html_2fa651a28e92e04d.jpg

Το μενού υπογράφει ο διάσημος σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης και επιμελείται ο ταλαντούχος chef Κωνσταντίνος Μποβιάτσης, με τα πιάτα να βασίζονται σε φρέσκα, τοπικά προϊόντα από Μονές του Αγίου Όρους και τις θάλασσες του Βορείου Αιγαίου και να συνοδεύονται από κρασιά του τοπικού αμπελώνα με την παρουσία και σπάνιων ετικετών. Εδώ οι ένοικοι του ξενοδοχείου, αλλά και οι κάτοικοι της πόλης, παίρνουν θέση στα ρομπούστα ξύλινα τραπέζια και στις φιλόξενες γωνιές για να απολαύσουν πιάτα, όπως το δημιουργικό «αυγοτάραχο», το πολυσύνθετο «χταπόδι» και τον πολυεπίπεδο «μπακαλιάρο αγιορείτικο», ενώ δεν θα παραλείψουμε να δοκιμάσουμε και κάποια πρόταση από την κάρτα των γλυκών που σχεδίασε και επιμελείται το Εxereton, γνωστό για τις healthy ανησυχίες του, αλλά και τις υπέροχες γεύσεις του.

monasty-II_5487.jpg

H all-day πρόταση του MonAsty ακούει στο όνομα Samite Gastro Bar και συνδυάζει τη γευστική απόλαυση με τα ψαγμένα cocktails και την interactive διασκέδαση, επίσης στο ισόγειο του ξενοδοχείου και προσβάσιμο από εξωτερικούς πελάτες.

NT_MonAsty-@Queen.gr1-(1)_html_c75ec5e68f379701.jpg

Σε ένα πανέμορφο περιβάλλον με εντυπωσιακή εσωτερική διακόσμηση και πρωταγωνιστές τα έργα του street-artist Fikos και τη θέα από το secret garden στη μονή της Αγίας Θεοδώρας, ερχόμαστε για ποιοτικό artisanal καφέ, breakfast αντάξιο των 5 αστέρων του ξενοδοχείου, όπου ξεχωρίζουν το monks corner με ζυμωτό ψωμί, μέλια και χαλβά μεταξύ άλλων, όπως επίσης και το cocktail trolley με τη live προετοιμασία cocktail που προδίδει ένα κοσμοπολίτικο twist στο πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας μας, λαχταριστό brunch, light lunch με δημιουργικές πινελιές, αλλά και signature cocktails (μην χάσεις το Monk’s Martini), έξυπνο finger food και φυσικά τα αποκλειστικά DJ sets & live shows, που βάζουν φωτιά στα βράδια μας. Το συναρπαστικό event calendar υπογράφει η ομάδα του Apallou Group με το πολύ-αναμενόμενο official opening στις 25/11 με Guest DJ τον Υannis Mitsokapas και live performance στις 4/12 με τον Antonis Dominos. Δεν σου κρύβω πως πολύ αδημονούμε για να έρθει το καλοκαίρι, εκτός από τους ευνόητους λόγους, και διότι τότε θα λειτουργήσει η απίθανη πισίνα στο roof top, καθώς και το μοναδικό 360 view bar Ennea, που αναμένεται να εξελιχθεί στο απόλυτο meeting point της πόλης.

NT_MonAsty-@Queen.gr1-(1)_html_97ca57080990dcb3.jpg

Από τα γενναιόδωρα και ουσιαστικά πολυτελή δωμάτια μέχρι όλους τους κοινόχρηστους χώρους του MonAsty, ο σχεδιασμός συνδέει τη μοναστηριακή ατμόσφαιρα με το σύγχρονο design. Από την είσοδο στους κοινόχρηστους χώρους ξεχωρίζει η βυζαντινή πλέξη του δαπέδου, η οποία συνενώνει το εσωτερικό με το εξωτερικό, ενώ καθαρές minimal φόρμες, με αναφορές στην μοναστηριακή αρχιτεκτονική, όπως καμάρες και κόγχες, κοσμούν διάφορα σημεία της reception, του lobby και του εστιατορίου. Μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια φαγητού, πάγκοι και επιβλητικοί πολυέλαιοι παντρεύουν τη λιτότητα με την πολυτέλεια και μετατρέπουν τον μοναστικό τρόπο ζωής σε μία προσωποποιημένη εμπειρία, ενώ έργα τέχνης με αναφορές στη βυζαντινή εικονογραφία συναντώνται σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου.

monasty_7347.jpg

Ο ανοιχτός διάλογος του MonAsty, Autograph Collection με την ιστορία της πόλης και τις μοναστηριακές επιρροές ολοκληρώνεται στα 100 δωμάτια και τις σουίτες, που στην ουσία αποτελούν ένα «home away from home» στην πιο πολυτελή εκδοχή του για τον σύγχρονο ταξιδιώτη που δεν θέλει να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο. Γήινοι, μονοχρωματικοί τόνοι, λεπτομερώς επιμελημένα custom-made έπιπλα, ονειρεμένα προϊόντα ύπνου, luxurious amenities, πινελιές αυτοκρατορικού πράσινου στις σουίτες και ξύλινες λεπτομέρειες προσδίδουν στην εμπειρία του ξενοδοχείου μία ατμόσφαιρα περισυλλογής και χαλάρωσης, δημιουργώντας ένα προσωπικό καταφύγιο για τον κάθε επισκέπτη. Οι κορυφαίες υπηρεσίες και παροχές του MonAsty συμπληρώνουν το παζλ, παρέχοντας την ιδανική εμπειρία φιλοξενίας ακόμη και για τον πιο απαιτητικό world traveller.

Πληροφορίες:

Βασιλέως Ηρακλείου 45, Θεσσαλονίκη 546 23, T: +30 2310 274545

E: info@monastyhotel.com

W: www.monastyhotel.com, www.marriott.com/en–us/hotels/skgak–monasty–thessaloniki–autograph–collection/overview

IG: MonAsty Hotel, Botargo Restaurant, Samite Gastro Bar

FB: Monasty Hotel, Botargo Restaurant, Samite Gastro Bar