Τo πρώτο 3D ξενοδοχείο στον κόσμο κατασκευάζεται στο Τέξας και θα σε μεταφέρει στην έρημο

Τo πρώτο 3D ξενοδοχείο στον κόσμο κατασκευάζεται στο Τέξας και θα σε μεταφέρει στην έρημο

Αποτελούμενο από πολλά κτίρια μεγάλης κλίμακας με τρισδιάστατη εκτύπωση, το ξενοδοχείο θα διαθέτει πισίνα υπερχείλισης, spa και θέα στην έρημο.

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές υψηλής τεχνολογίας έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουν τα πάντα, από εργαλεία μέχρι παιχνίδια. Aρκετά από τα μηχανήματα έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη και για την κατασκευή τρισδιάστατων εκτυπωμένων τροφίμων.

Tο πρώτο 3D ξενοδοχείο στον κόσμο θα βρίσκεται στο Τέξας

Αυτή τη φορά οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερη κλίμακα καθώς σύντομα πρόκειται να ανοίξει λίγο έξω από την έρημο πόλη της Μarfa του Τέξας, με το έργο να ξεκινά το επόμενο έτος. Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται στους χώρους του El Cosmico, ενός νομαδικού ξενοδοχείου και camping όπου οι επισκέπτες περνούν τη νύχτα σε ινδιάνικες σκηνές και σκηνές safari.

https://www.instagram.com/p/CpmGKGWMNp1

Εμπνευσμένο από το γύρω τοπίο της ερήμου και το σύμπαν, το θέρετρο θα κατασκευαστεί από την πρωτοποριακή εταιρεία τρισδιάστατης εκτύπωσης Icon, η οποία επί του παρόντος έχει συμβόλαιο με τη NASA για την κατασκευή κατοικιών στη Σελήνη και στον Άρη.

Με επικεφαλής την ξενοδόχο Liz Lambert, το έργο είναι μια συνεργασία μεταξύ της Icon και της παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικής εταιρείας BIG (Bjarke Ingels Group). Το ξενοδοχείο διαθέτει οργανικές καμπύλες, τρούλους, καμάρες και θόλους που επιτυγχάνονται μέσω ρομποτικής τρισδιάστατης εκτύπωσης και εξειδικευμένου λογισμικού. Το έργο θα επεκτείνει την περιοχή του El Cosmico από 21 στρέμματα σε 60 στρέμματα.

https://www.instagram.com/p/CqY-Zg0pXoF

Το design αναμένεται να θυμίζει igloo, αμμόλοφο και διαστημικό σταθμό, αποτελώντας ένα αρχιτεκτονικό στολίδι στη μέση της ερήμου. «Θα είναι λες και εξυψώθηκε απ' ευθείας από το αμμώδες έδαφος», δήλωσαν οι αρχιτέκτονες του πρωτοποριακού έργου.

https://www.instagram.com/p/CqqaKr3uMFW

Το θέρετρο θα συμπεριλαμβάνει επίσης 3D σπίτια των οποίων το μέγεθος θα κυμαίνεται από τα 100 μέχρι τα 200 τετραγωνικά μέτρα. Ο CEO της Icon δήλωσε: «Οι μοναδικές αρχιτεκτονικές δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία του 3D Printing είναι μόνο η αρχή».

https://www.instagram.com/p/Cpi1k6qJZtm

Πηγή κεντρικής: AUSTINITES101