Η Δόξα + 4 ακόμη λίμνες για να χαλαρώσεις το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Η Δόξα + 4 ακόμη λίμνες για να χαλαρώσεις το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Οι ωραιότεροι προορισμοί για να αποφορτιστείς και να βιώσεις τη μαγεία της φύσης.

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είναι προ των πυλών και οι περισσότερες από εμάς έχουν ήδη κανονίσει εξορμήσεις με τον σύντροφο, την οικογένεια ή την παρέα τους. Η αργία που ενώθηκε με το ΣΚ αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να περάσουμε λίγα 24ωρα μέρες μακριά από την πρωτεύουσα και κάθε έννοια που μας αγχώνει σε καθημερινή βάση.

Αν αγαπάς τη φύση, τα δέντρα και τις λίμνες έχουμε καλά νέα για εσένα αφού σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων υπάρχουν πολλοί όμορφοι προορισμοί που αξίζει να επισκεφθείς. Σήμερα αποφασίσαμε να βρούμε και να συγκεντρώσουμε τις 5 ωραιότερες λίμνες για να ανακαλύψεις την «άγρια» ομορφιά τους και να περάσεις ανέμελες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Φύγαμε;

Τήνος: Διακοπές στο νησί των αντιθέσεων, των surfers και των χαλαρών ρυθμών

5 λίμνες για να χαλαρώσεις το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

1) Λίμνη Δόξα

Αν παρακολουθείς GNTM σίγουρα θυμάσαι τη φωτογράφηση του Γιώργου Καράβα και των επίδοξων μοντέλων μπροστά από τα νερά της λίμνης Δόξας. Η Η Λίμνη δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Φενεού Κορινθίας.

Είναι ένα μαγικό τοπίο σε απόσταση 2 μόνο ωρών από την Αθήνα και αξίζει να την επισκεφθείς όλο το χρόνο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η περιοχή χαρακτηρίζεται ως «Κορινθιακή Ελβετία». Το τοπίο δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση πως βρίσκεται στις Άλπεις. Στο κέντρο της λίμνης δεσπόζει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, ένα από τα πιο Instagramable σημεία της περιοχής.

https://www.instagram.com/p/CY8lWsjorNT

2) Λίμνη Βουλιαγμένης (της Κορινθίας)

Σε απόσταση μιας ώρας από την Αθήνα θα βρεις τη λίμνη Βουλιαγμένη (Κορινθίας), ένα υπέροχο φυσικό τοπίο που ελάχιστοι γνωρίζουν. Διαθέτει παραλία με άμμο και επικοινωνεί με τα νερά του Κορινθιακού κόλπου. Αποτελεί ιδανικό spot για πικνικ με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, για φωτογραφίες ή εξερεύνηση.

https://www.instagram.com/p/Cc_Cb4wtiA5

3) Λίμνη Μαραθώνα

Μια βόλτα που αξίζει οπωσδήποτε να κάνεις όσο μένεις στην Αθήνα είναι αυτή γύρω από την λίμνη του Μαραθώνα. Η λίμνη απέχει 28 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους υγρότοπους της Αττικής. Είναι η πιο κοντινή-οικονομική επιλογή για όποιον θέλει να χαλαρώσει χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψει εκτός νομού. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά μαγαζιά για καφέ και φαγητό για να απολαύσεις στο έπακρο την εξόρμησή σου.

https://www.instagram.com/p/CkFscX9tNSR

4) Λίμνη Πλαστήρα

Θα την ακούσεις και ως «λίμνη των 4 εποχών». Η λίμνη Πλαστήρα απέχει σχεδόν 4 ώρες από την Αθήνα όμως η ομορφιά της αξίζει τα χιλιόμετρα που θα διανύσεις για να φτάσεις. Η λίμνη Πλαστήρα είναι περιτριγυρισμένη από 18 γραφικά χωριά και βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νομού της Καρδίτσας.

https://www.instagram.com/p/CfBhrESL1Kv

5) Λίμνη Τσιβλού

Η λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στον Δήμο Αιγιαλείας του Νομού Αχαΐας, σε υψόμετρο 700 μέτρων περίπου, στις πλαγιές του Χελμού. Δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση που προκλήθηκε στην περιοχή.

https://www.instagram.com/p/CX8W1LmNhYI

Θεωρείται ένα από τα ομορφότερα σημεία της Πελοποννήσου και απέχει 2,5 ώρες από την Αθήνα. Η λίμνη Τσιβλού είναι η νεότερη φυσική λίμνη στην Ελλάδα με τον ιδιαίτερο τρόπος δημιουργίας της να θυμίζει τις τεχνικές λίμνες που έχουν φτιαχτεί από τη δημιουργία φραγμάτων.

Πηγή κεντρικής: giannistsou.1