Ο Νο1 διεθνής καλοκαιρινός ταξιδιωτικός προορισμός για την Airbnb βρίσκεται στην Ελλάδα

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ο Νο1 διεθνής καλοκαιρινός ταξιδιωτικός προορισμός για την Airbnb βρίσκεται στην Ελλάδα

H Ελλάδα ξεχωρίζει κάθε καλοκαιρινή περίοδο ως ένας από τους top προορισμούς διεθνώς για να ταξιδέψεις. Παρ' όλα αυτά ένα από τα νησιά της φαίνεται πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο, τουλάχιστον σε όσα άτομα που επιλέγουν τη διαμονή τους μέσω της πλατφόρμας Airbnb.

Λίγο πριν την έναρξη του καλοκαιριού, όλοι παγκοσμίως έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται ποιον προορισμό πρέπει να επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Οι περισσότεροι, όπως είναι λογικό τις περισσότερες φορές αναζητούν κάποιον παραθαλάσσιο προορισμό, με τα νησιά να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Airbnb, λοιπόν, αποκάλυψε τις κορυφαίες καλοκαιρινές ταξιδιωτικές τάσεις τόσο για τα ταξίδια εσωτερικού όσο και για τα διεθνή ταξίδια ενώ σύμφωνα με έρευνά της αναμένονται περισσότεροι από 300 εκατομμύρια επισκέπτες που θα μείνουν σε δωμάτια και σπίτια σε όλο τον κόσμο φέτος, με κρατήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 72.000 πόλεις και κωμοπόλεις μόνο για το φετινό καλοκαίρι.

Ο Νo1 διεθνής προορισμός σύμφωνα με τις αναζητήσεις στην Airbnb

Σύμφωνα με την Airbnb, η Μύκονος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τις αναζητήσεις του πρώτου τριμήνου. Αυτό δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση μιας και το νησί των «ανέμων» είναι ιδιαιτέρως γνωστό τόσο για τις εκπληκτικές παραλίες του όσο και για τη νυχτερινή του ζωή. Άλλωστε, είναι γνωστό πως οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα το γνωρίζουν.

https://www.instagram.com/p/CqBdur_LVwb

Παρότι η ηρεμία δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο τη Μύκονο, οι χρήστες της Airbnb μπορούν να βρουν επιλογές διαμονής τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και πιο έξω, αναλόγως των προτιμήσεων τους.

https://www.instagram.com/p/CpSTPkWoRmQ

Όσο για το ποιοι είναι οι υπόλοιποι προορισμοί που φαίνεται να έχουν ενδιαφέρον για τους χρήστες είναι οι καταρράκτες του Νιαγάρα του Καναδά, οι οποίοι βρέθηκαν στη 2η θέση ενώ ακολουθεί το Interlaken της Ελβετίας, το Amalfi και η Φλωρεντία στην Ιταλία. Το top 10 συμπληρώνει η Bangkok της Ταϊλάνδης, το Sorrento στην Ιταλία, το Toronto στον Καναδάς, το Rio de Janeiro στη Βραζιλία και το Banff στον Καναδά.