Δύο ημέρες στο «Kivotos SANTORINI», στο πιο αντισυμβατικό 5άστερο resort των Κυκλάδων

Διονυσία Καλαποθαράκου
Δύο ημέρες στο «Kivotos SANTORINI», στο πιο αντισυμβατικό 5άστερο resort των Κυκλάδων

Το μαύρο χρώμα κάνει μία αρχιτεκτονική αντίθεση στον βράχο στο Ημεροβίγλι και εκτός από trademark του πολυτελούς καταλύματος, oρίζει εκ νέου το «luxury aesthetic» σε ό,τι αφορά την παραμονή μας.

Με μία βιβλική σημειολογική προσέγγιση, η «Kιβωτός» ήταν αυτή που διασφάλισε τη συνέχεια της ζωής στον κόσμο και συμβολίζει την αναγέννηση, τη ροή, τη φυσική εξέλιξη. Με μία πιο υλιστική είναι το safe place για τον καθένα ξεχωριστά. Σε όρους, όμως, σύγχρονης, πολυτελούς φιλοξενίας το «Kivotos SANTORINI» είναι η επιτομή του luxury hospitality και ένα 5άστερο κατάλυμα αποτελούμενο από δέκα βίλες και σουίτες που αξίζει να βάλεις στο bucket list σου αν θες να ζήσεις μία πραγματική εμπειρία διαμονής.

https://www.instagram.com/p/C6nz5bYhiy1/

Εμείς βάλαμε το check στην dream list μας όταν βρεθήκαμε εκεί πριν από λίγες ημέρες στο spot που νιώθεις σαν να αιωρείσαι πάνω από τα σύννεφα της Σαντoρίνης με φόντο τη Θηρασία και background το Αιγαίο. Χτισμένο ψηλά στην πλαγιά του βράχου στο Ημεροβίγλι, το «Kivotos SANTORINI» ξεχωρίζει έναντι της λευκής τοπικής «γλώσσας» του νησιού με τη μοναδική, ολόμαυρη αρχιτεκτονική του – μια τολμηρή και αντισυμβατική χειρονομία εμπνευσμένη από την ηφαιστειακή γεωλογία της Σαντορίνης ως διακήρυξη της one-of-a-kind φιλοξενίας που προσφέρει.

Iδιαίτερο, μοναδικό, μία «κιβωτός» που εγείρει τις αισθήσεις και τις απολαύσεις, σε αυτό το resort η επιλογή του χρώματος είναι επίσης συμβολική - το μαύρο αντιπροσωπεύει την απορρόφηση όλων των χρωμάτων και κάνει μία διακήρυξη της επιθυμίας που εμπνέει τους επισκέπτες να ζήσουν στο έπακρο τις διακοπές τους, να αφήσουν ό,τι τους κρατάει πίσω, να αφουγκραστούν τις επιθυμίες τους, να αισθανθούν παρά να σκεφτούν, να απολαύσουν αναπολογητικά τη ζωή. Από κάθε σημείο του είχαμε θέα 180 μοιρών ενώ τα χειροποίητα διακοσμητικά στοιχεία όλων των δωματίων, εμπνευσμένα από το ηφαιστειακό τοπίο του νησιού, σε συνδυασμό με ένα υπερσύγχρονο σύστημα φωτισμού μας επέτρεψαν να δημιουργήσουμε ένα κινηματογραφικό -κάτι ανάμεσα σε «James Bond» του Terence Young και στυλιζαρισμένη παραγωγή του Steven Soderbergh- και άκρως προσωπικό σκηνικό διακοπών.

Kivotos_12.jpeg

H Διονυσία Καλαποθαράκου

H «εμπειρία Kivotos SANTORINI» όμως δεν θα ήταν ολοκληρωμένη αν δεν είχαμε απολαύσει και τα δύο βράδια το degustation menu με την υπογραφή του Δημήτρη Κατριβέση στο Mavro Restaurant, στο μαγευτικό μπαλκόνι του, εκεί όπου μπορείς να δεις την ωραιότερη θέα στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης δοκιμάζοντας δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας βασισμένες στα τοπικά υλικά και τις διεθνείς πρακτικές που τόσο αγαπάει ο γνωστός σεφ. Τα τρία menu γευσιγνωσίας που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Δημήτρης Κατριβέσης αφηγούνται τη δική τους ιστορία, μία ιστορία που έχει ως αφετηρία της τα διάφορα στάδια της σελήνης (The Full Moon Experience, The Half Moon Experience, The Dark Side of the Moon Experience) και μας σύστησε το πιο εύγεστο ριζότο αγκινάρας παλαιωμένο σε βαρέλια ασύρτικου, καρπάτσιο καλαμαριού, picana μοσχαριού κ.α.

Kivotos_14.jpg

To degustation menu του Μavro Restaurant

Όλο το καλοκαίρι στο εστιατόριο θα παρουσιάζεται και ένα concept μοναδικό που εξελίσσει το fine dining με και μας συστήνει τις νέες γαστρονομικές βραδιές που φέρουν τον τίτλο “MAVRO x CHEFS DINNER” και στο πλαίσιό του διεθνώς αναγνωρισμένοι σεφ μαζί με τον Δημήτρη Κατριβέση θα μας συστήσουν την κουζίνα τους και θα ενώσουν τις τάσεις της παγκόσμιας γαστρονομίας με τον γευστικό πλούτο της Σαντορίνης. Η αρχή έγινε αυτό το Σάββατο (18/5) με καλεσμένο τον Alex Dilling, με δύο αστέρια Michelin και έπεται συνέχεια…

48 ώρες ήταν αρκετές για να μας κάνουν να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της αληθινής πολυτέλειας, αυτής που ορίζεται στη δύναμη των στιγμών, των εικόνων, στο φως και στον μυστικισμό του μαύρου χρώματος. Ένα μέρος ερωτεύσιμο, ένα καταφύγιο, μία «κιβωτός» όχι διάσωσης, αλλά εκκίνησης, απόλαυσης και έμπνευσης… till the next time!

«All aboard the ship, ‘cause you're gonna need an ark, when the wet comes down…»

Red Hot Chili Peppers, «Animal Bar»

Info: www.kivotoshotels.com