Η Heineken Silver ζωντανεύει την εικονική πραγματικότητα

Η Heineken Silver ζωντανεύει την εικονική πραγματικότητα

Τη «δοκιμάσαμε» στο Metaverse και τώρα ήρθε η στιγμή να την απολαύσουμε in real life.

Όταν πριν από λίγες ημέρες η Heineken μας καλούσε στο Metaverse για να δοκιμάσουμε μια νέα μπίρα, γνωρίζαμε ότι θα δούμε κάτι πραγματικά νέο κι ας ήταν σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας. Το σύμπαν του Metaverse «χτίζεται» αυτή τη στιγμή pixel-pixel και δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη παρέα στην εξερεύνησή του από μια παγωμένη Heineken στο χέρι, αλλά όχι μια οποιαδήποτε Heineken, αλλά η νέα Heineken Silver η οποία φτιάχτηκε ακριβώς για τη γενιά της εικονικής πραγματικότητας.

XIG 5810

Στον χώρο της Heineken στο Metaverse είδαμε έναν χώρο διασκέδασης, ανακάλυψης και δημιουργίας. Ένα club το οποίο ήταν ταυτόχρονα και ζυθοποιία, γιατί στην εικονική πραγματικότητα δεν υπάρχουν όρια, μόνο φαντασία. Το Metaverse είναι ο χώρος στον οποίο ανθίζει η δημιουργικότητα της Gen Z και Y και η Heineken ως η κατεξοχήν νεανική μπίρα δεν θα μπορούσε να λείπει από την κούρσα των πιο επιδραστικών brands που χτίζουν το δικό του ψηφιακό χώρο σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Φυσικά όλο αυτό ήταν ένας αυτοσαρκασμός από την πλευρά της Heineken, γιατί όσο κι αν έχει προχωρήσει η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, η απολαυστική δροσιά μιας παγωμένης Heineken δεν θα μπορέσει ποτέ να μεταφραστεί σε pixels. Αλλά η Heineken Silver είναι “Extra Fresh, For Real” και ήρθε η στιγμή να τη γνωρίσουμε κι επίσημα.

Η γνωριμία μας έγινε στο Ωδείο Αθηνών σε ένα event που γεφύρωσε το χάσμα μεταξύ virtual reality και real life. Μέσα στην έτσι κι αλλιώς φουτουριστική ματιά που έχει το εμβληματικό κτίριο του κινήματος Bauhaus, οι επιφάνειες με το εμφανές μπετόν και οι open space χώροι με τις πολυμορφικές δυνατότητες ήταν η φυσιολογική συνέχεια και ο καμβάς ενός περιβάλλοντος εικονικής πραγματικότητας που άρχισε να γίνεται χειροπιαστή.

XIG 6713

Οι DJs Korilla και Nick Jojo ανέλαβαν να μετουσιώσουν το booth που είδαμε για πρώτη φορά ως γραφιστικό στο Metaverse, σε ζωντανό παλμό ενός street party με ήχο και φως. Η phygital εμπειρία συνεχίστηκε όταν βάλαμε τα VR γυαλιά μας και αφήσαμε το δημιουργικό μας ψηφιακό αποτύπωμα. Εκεί συναντήσαμε και πάλι το avatar μας το οποίο «ζει» στο Metaverse με το οποίο είχαμε διαδραστική επαφή που μας έκανε να νιώσουμε για λίγο πρωταγωνιστές σε μια sci fi ταινία.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr