«La Usurpadora»: Ο μικρός Καρλίτος σήμερα είναι 36 χρονών κι έχει αλλάξει εντελώς καριέρα
Ο Καρλίτος στη σειρά «La Usurpadora» ή «Η Σφετερίστρια» ήταν ο μικρός αδερφός που όλοι θέλαμε να προστατέψουμε κάθε φορά που έκλαιγε.
Αν μεγάλωσες στα τέλη των ’90s και τις αρχές των ’00s, σίγουρα θυμάσαι την εποχή που οι μεξικανικές τηλενουβέλες είχαν γίνει σχεδόν ιεροτελεστία στα ελληνικά σπίτια. Κάθε απόγευμα, λίγο μετά το σχολείο, η τηλεόραση γέμιζε με πάθη, ίντριγκες και δυνατές συγκινήσεις, ενώ η μυρωδιά του καφέ ή ενός γρήγορου σνακ γινόταν η απόλυτη συνοδεία. Ανάμεσά τους, η «La Usurpadora» είχε μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές του κοινού. Η ιστορία των δίδυμων αδερφών που αντάλλαξαν ζωές, οι συνεχείς αποκαλύψεις και τα έντονα συναισθήματα μας κράτησαν καθηλωμένους για μήνες. Και μέσα σε όλο αυτό το χαμό από πλεκτάνες και δράμα, υπήρχε μια φιγούρα που ξεχώριζε: ο μικρός Καρλίτος.
Ο Καρλίτος δεν ήταν απλώς ένας ακόμα δευτερεύων χαρακτήρας, ήταν το αθώο πρόσωπο της ιστορίας και ο λόγος που πολλές σκηνές ήταν πιο έντονες για όσους παρακολουθούσαμε τα όσα συνέβαιναν. Με το γλυκό του χαμόγελο, το γεμάτο απορία βλέμμα και τη φυσική του τρυφερότητα, η αλήθεια είναι πως ο Καρλίτος κατάφερε να αγγίξει μικρούς και μεγάλους. Για εμάς, τους θεατές εκείνης της εποχής, σίγουρα έγινε κάτι σαν «μικρός αδερφός», ένα παιδί που θέλαμε να προστατέψουμε, να παρηγορήσουμε όταν έκλαιγε και να χαρούμε μαζί του στις ελάχιστες, φωτεινές στιγμές του μέσα στην πλοκή της «Σφετερίστριας».
Από το 1998 ως το 2025, η Gabriela Spanic παραμένει Σφετερίστρια και το δείχνει
Τι κάνει όμως, σήμερα, σχεδόν 30 χρόνια από την προβολή της σειράς ο Sergio Miguel Guerrero που υποδύθηκε τον γλυκό Καρλίτος;
O «Καρλίτος» δεν συνέχισε την υποκριτική, αλλά διαπρέπει στο μάρκετινγκ
Ο Sergio Miguel Guerrero Díaz, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού και μπήκε στον κόσμο της υποκριτικής από πολύ μικρός — περίπου στα πέντε του χρόνια — με την πρώτη του εμφάνιση να είναι σε μια διαφήμιση για κρακέρ.
Τρία χρόνια αργότερα, το 1998, επιλέχθηκε έπειτα από casting για να υποδυθεί τον μικρό Carlitos Bracho στη θρυλική σειρά «La Usurpadora», μια παραγωγή που πέρασε στην ιστορία της τηλεόρασης και αγαπήθηκε σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική αλλά και στην Ελλάδα. Μέσα από τον ρόλο του κατάφερε να αγγίξει το ευρύ κοινό και να μείνει ανεξίτηλος στις καρδιές των τηλεθεατών.
Μετά την επιτυχία του Καρλίτος, ο Sergio συμμετείχε σε μερικές ακόμη τηλεοπτικές παραγωγές, ανάμεσά τους τα παιδικά σίριαλ «Serafín» και «Carita de Ángel».
Ωστόσο, ο δρόμος του δεν έμελλε να παραμείνει μπροστά από την κάμερα. Γύρω στο 2001 αποφάσισε να αποσυρθεί από την υποκριτική, χωρίς όμως να εγκαταλείψει τη δημιουργικότητα που τον διακατείχε. Παρέμεινε λοιπόν, στον ευρύτερο χώρο της ψυχαγωγίας και της επικοινωνίας, αλλά επιλέγοντας να δραστηριοποιηθεί πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.
Σήμερα, στα 36 του πια χρόνια, ο Sergio Miguel έχει χτίσει μια επιτυχημένη καριέρα στη διαφήμιση και την παραγωγή εκδηλώσεων, ενώ έχει ενεργή παρουσία στα social media, με πάνω από 28 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram.
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δεν χάνει την ευκαιρία να μοιράζεται νοσταλγικές αναρτήσεις για τον Καρλίτος, αλλά και στιγμές από τη σύγχρονη επαγγελματική και προσωπική του ζωή — από events και κόκκινα χαλιά μέχρι στιγμιότυπα καθημερινότητας.
Βλέπεις μπορεί ο Sergio Miguel Guerrero Díaz να άφησε πίσω του την παιδική του καριέρα, αλλά ο Καρλίτος παραμένει κομμάτι της ταυτότητάς του και της συλλογικής μνήμης μιας ολόκληρης γενιάς που μεγάλωσε μαζί του.
