Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για την καταπληκτική παράσταση “ Σωτηρία Μπέλλου ” της Της Σοφίας Αδαμίδου, στο θέατρο Κάππα

Κερδίστε 15 διπλές προσκλήσεις για την καταπληκτική παράσταση “ Σωτηρία Μπέλλου ” της Της Σοφίας Αδαμίδου, στο θέατρο Κάππα

Το Queen προσφέρει στους αναγνώστες του 15 διπλές προσκλήσεις για την θεατρική παράσταση " Σωτηρία Μπέλλου " της Της Σοφίας Αδαμίδου, στο θέατρο Κάππα, για τις παραστάσεις την Παρασκευή 02, Σαββάτο 03 και Κυριακή 04 Νοεμβρίου!

Δηλώστε συμμετοχή, πάρτε μέρος στην κλήρωση πατώντας ΕΔΩ

Μερικές ζωές είναι ανεξήγητες, υπέροχες. Από την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, για δεύτερη χρονιά, η Ντίνα Κώνστα αφηγείται την ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, δημιουργώντας μια μοναδική θεατρική εμπειρία. Ένα γεγονός που πέρσι έζησαν χιλιάδες θεατές, δημιουργώντας έναν μοναδικό θρίαμβο στο Θέατρο Κάππα, τόσο στο ταμείο, όσο και στις κριτικές. Τρυφερό, σκληρό αλλά και απολύτως γοητευτικό παραμένει το έργο της Σοφίας Αδαμίδου. Στη νέα -εμπλουτισμένη με τα εκπληκτικά τραγούδια της - παράσταση συναντάμε τη Σωτηρία Μπέλλου στο νοσοκομείο, το τελευταίο βράδυ, πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Όλη της η ζωή περνάει μπροστά από τα μάτια της. Στιγμές τραγικές, αλλά και κωμικές από την ζωή και την καριέρα της. Μιας συγκλονιστική ιστορία που αξίζει κάθε Έλληνας να μάθει.

Η συγγραφέας του έργου και προσωπική βιογράφος της Σωτηρίας Μπέλλου και ο παραγωγός της παράστασης Κώστας Σπυρόπουλος δίνουν την δική τους εκδοχή γιατί το έργο άγγιξε την ψυχή τόσων θεατών:
«Πιστεύω ότι μέσα από τις εκρηκτικές αντιφάσεις που συνθέτουν τον μύθο Μπέλλου, ο θεατής μπορεί- μέσα από μια σύντομη ανάγνωση της ζωής και του έργου της που επιχειρεί η παράσταση- να διακρίνει τα «τι» και τα «γιατί». Η ζωή της δεν ήταν ένα παραμύθι. Το δικό της παραμύθι δεν άρχισε ποτέ. Γιατί τα παραμύθια είναι προϊόντα της φαντασίας. Εκείνη βίωνε την πραγματικότητα μέσα από επιλογές που ποτέ δεν της αναγνωρίστηκαν, ούτε άλλωστε το επιδίωξε, μέσα από επιλογές που μόνο αρνητικά της χρεώθηκαν. Ανυπάκουη, εξόριστη, περιτριγυρισμένη μονίμως από ανθρώπους και την ίδια στιγμή μόνη και έρημη. Μέσα από αυτές τις εκρηκτικές αντιφάσεις που συνθέτουν το φαινόμενο Μπέλλου, υπάρχει, όμως, εκείνο που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ και από κανέναν: Η μοναδικότητα της φωνής της, η απαράμιλλη ερμηνευτική της κατάθεση, που την κατατάσσει στον κατάλογο εκείνων που μόχθησαν, θυσίασαν, πρόσφεραν στην εξέλιξη της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού. Η παράσταση δεν ηρωοποιεί, ούτε κρίνει, δεν αγιοποιεί, ούτε δαιμονολογεί. Καταθέτει την αλήθεια όπως αυτή καταγράφηκε μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Η αλήθεια, της θεατρικής ηρωίδας -που είναι πραγματικό πρόσωπο- ζωντανό παρά την φυσική του απουσία- πιστεύω ότι αγγίζει τον θεατή κάνοντάς τον κοινωνό του ταξιδιού μιας ύπαρξης που βίωσε την προσωπική του Άβυσσο, αλλά δεν χάθηκε γιατί δημιούργησε. Σημαντικό ρόλο σ' αυτή τη συνάντηση, παίζει η ερμηνεία της Ντίνας Κώνστα, η οποία τόσο με την εξωτερική όσο και την εσωτερική μεταμόρφωση της, ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις μιας ακέραιης, ζωντανής, υπεύθυνης ερμηνείας»..
Σοφία Αδαμίδου

«Η παράσταση άγγιξε κύτταρο, χτύπησε την φλέβα της καρδιάς. Η Σωτήρια Μπέλλου συμβολίζει μια άλλη Ελλάδα που κρύβει μέσα της μεγαλείο, καθαρότητα, αισιοδοξία, Άνοιξη. Μιας Ελλάδας που οι άνθρωποι ονειρευόντουσαν και δημιουργούσαν. Και θεωρώ ότι ο κόσμος έχει, ειδικά αυτή την περίοδο, να θυμηθεί αυτή την Ελλάδα. Μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού του».
Κώστας Σπυρόπουλος

Συντελεστές παράστασης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Σπυρόπουλος, Άλκης Κούρκουλος
Συγγραφέας: Σοφία Αδαμίδου
Σκηνοθεσία , μουσική επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου,
Πρωταγωνιστούν: Ντίνα Κώνστα, Έφη Κόντα.
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης,
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα,
Επιμέλεια κίνησης: Φωκάς Ευαγγελινός
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Παραγωγή: ΣΙΓΜΑ PRODUCTIONS

DPG Network