Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με γλάσο: H συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Νικόλας Σακελλαρίου
Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με γλάσο: H συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Ο Νικόλας Σακελλαρίου μας δείχνει πώς να φτιάξουμε το πιο γευστικό γεύμα για το Σαββατοκύριακο.

Υλικά

2 κιλά χοιρινό μπούτι, ολόκληρο

8-10 μέτριες πατάτες

2-3 μήλα, σε χοντρές φέτες

1 κουτ. σούπας θυμάρι

1 ματσάκι δεντρολίβανο φρέσκο

½ φλιτζ. Λευκό κρασί

Για την μαρινάδα

Χυμό από 1 λεμόνι

½ φλιτζ. Ελαιόλαδο

3 κουτ. σούπας μουστάρδα

Αλατι-Πιπέρι

Για το γλάσο

½ φλιτζ. μέλι

1 κουτ. σούπα ζάχαρη

1 κουτ. σούπας βούτυρο

Τρίτη και μαγειρεύουμε γευστικά λιγκουίνι με πικάντικη σάλτσα, ντοματίνια και βασιλικό

Εκτέλεση

Για να κάνετε την μαρινάδα, σε ένα μούλτι χτυπήστε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια χαράξτε με μαχαίρι την επιφάνεια του χοιρινού σε ρόμβους.

Καθαρίζετε τις πατάτες και χαράζετε σε ροδέλες, χωρίς να τις κόψετε μέχρι κάτω στη βάση. Βάζετε το χοιρινό, τα μήλα και τις πατάτες σε μια γάστρα, περιχύνετε με το μείγμα της μαρινάδας και πασπαλίζετε με το θυμάρι και το δενδρολίβανο. Προσθέτετε το κρασί και νερό μέχρι τα 3/4 της γάστρας, κλείνετε με το καπάκι και αφήνετε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την άλλη μέρα το βγάζετε από το ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

IMG_9366.jpg

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Κατόπιν κατεβάζετε την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 2 ώρες. Μετά από 1,5 ώρα λιώνετε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά του γλάσου. Βγάζετε τη γάστρα από τον φούρνο και απλώνετε με ένα πινέλο το χοιρινό. Ξαναβάζετε στο φούρνο χωρίς το καπάκι και ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει ροδοκοκκινίσει.

Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos