Συνταγή: Οι πιο νόστιμες πένες στον φούρνο με τυρί για να φας σήμερα

Νικόλας Σακελλαρίου
Συνταγή: Οι πιο νόστιμες πένες στον φούρνο με τυρί για να φας σήμερα

Γρήγορο και εύκολο φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους για να μην περάσεις το Σαββατοκύριακό σου σπίτι μαγειρεύοντας.

Πένες στο φούρνο με τυρί

Υλικά

500 γραμμ. πένες
700 γραμμ. Γκούντα τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
2 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο


Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά, γιατί το ψήσιμο θα συνεχιστεί και στο φούρνο. Στη συνέχεια στραγγίζετε τα ζυμαρικά, τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέτετε την πάστα ντομάτας και τρίβετε την επιφάνεια του σκεύους μέχρι να ψηθεί, στην συνέχεια ρίχνετε τις ντομάτες μαζί με το χυμό τους και τον βασιλικό.

IMG_0316.jpeg

Χαμηλώνετε τη φωτιά, ώστε να σιγοβράσει, ρίχνετε ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε ανά διαστήματα, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο, για περίπου 15 λεπτά. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά, προσθέτετε το μισό τυρί και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε όλο το πυρέξ με τριμμένο τυρί μέχρι να καλυφθεί εντελώς και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθεί το τυρί και να πάρει χρώμα.