Οι καθημερινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις πραγματικά connections

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Οι καθημερινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις πραγματικά connections

Η νέα καθημερινότητα, μας έκανε να νιώσουμε ακόμη πιο έντονο το αίσθημα της μοναξιάς και μας οδήγησε στο να κάνουμε τους δικούς μας μίνι απολογισμούς, αναφορικά με τους ανθρώπους που θέλουμε να έχουν μία θέση στη ζωή μας και εκείνους οι οποίοι αξίζουν περισσότερο την προσοχή μας. Πάνω από όλα όμως, τους τελευταίους μήνες συνειδητοποιήσαμε την αξία και τη σημασία των πραγματικών, ουσιαστικών connections, τόσο για την ποιότητα της ζωής μας, όσο και για την ίδια την πνευματική μας υγεία. Διότι πίστεψέ με, δεν αρκεί να αποφασίσεις πως θέλεις έναν άνθρωπο στη ζωή σου, αλλά είναι σημαντικό να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου, για να δημιουργήσεις μαζί του ένα δυνατό δέσιμο, ένα δέσιμο που θα σας επιτρέπει να νιώθετε ουσιαστικά κοντά και λιγότερο μόνοι.

Ωστόσο, για να μπορέσεις να δημιουργήσεις πραγματικά connections και να μην μένεις στο εξής στην επιφάνεια σε ό,τι αφορά στις φιλίες και τις σχέσεις σου με τους γύρω σου, είναι απαραίτητο να έχεις δημιουργήσει πρώτα μία εξίσου ουσιαστική σχέση με τον εαυτό σου, μία σχέση που θα ενισχύει την προσπάθειά σου για πραγματικά connections και δεν θα χάνεται πίσω από μία «κρυμμένη» μοναχικότητα. Πώς θα τα καταφέρεις; Εντάσσοντας στην καθημερινότητά σου μερικές από τις συνήθειες που έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω, ακολουθώντας το ελπιδοφόρο κίνημα του Lipton, #ProjectUnLonely, που μας παρακινεί να δημιουργούμε ποιοτικές διασυνδέσεις κάθε μέρα και «ξορκίζοντας» με τον πιο ωφέλιμο τρόπο, τα lonely vibes που συνοδεύουν τον σύγχρονο τρόπο ζωής!

lipton888

Αφιερώνοντας χρόνο για την προσωπική μας φροντίδα

Για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πραγματικά connections με τους γύρω μας, χρειάζεται πρώτα να έχουμε μία καλή σχέση με τον εαυτό μας, ειδικότερα εάν έχει περάσει από χίλια σκαμπανεβάσματα. Και το καλύτερο παράδειγμα που μπορούμε να λάβουμε υπόψη μας για να αρχίσουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας ουσιαστικά, είναι να του συμπεριφερόμαστε όπως ακριβώς συμπεριφερόμαστε στους φίλους, τους γονείς, τον σύντροφό μας. Να μας χαρίζουμε, δηλαδή, κομπλιμέντα και μικρά δωράκια, να επενδύουμε καθημερινά στην προσωπική μας περιποίηση μέσα από beauty «ιεροτελεστίες» και pampering στιγμές, να είμαστε επιεικείς με τα λάθη μας, να μας συγχωρούμε και να μας φροντίζουμε καθημερινά, εσωτερικά και εξωτερικά. Έτσι, όταν καταφέρουμε να «αγκαλιάσουμε» τα προτερήματα και τα ελαττώματά μας, θα είμαστε και πολύ πιο ειλικρινείς και με τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν.

xronh lipton

Μεταφράζοντας τον εσωτερικό μας κόσμο σε λέξεις

Ένας ακόμη τρόπος για να αποκτήσουμε μία πιο ουσιαστική σχέση με τον εαυτό μας και εν συνεχεία με τους γύρω μας, είναι να επενδύσουμε σε ένα προσωπικό ημερολόγιο. Η καθημερινή καταγραφή των σκέψεων και των συναισθημάτων μας, θα μας δίνει την ευκαιρία να βάζουμε σε τάξη τις σκέψεις μας και να οργανώνουμε το πρόγραμμά μας, ώστε να βρίσκουμε πάντα έστω και 15 λεπτά της ώρας κάθε μέρα για τους δικούς μας ανθρώπους. Δεν είναι απαραίτητο να γράφουμε την ιστορία της ζωή μας με κάθε λεπτομέρεια, αλλά να αφιερώνουμε λίγα λεπτά κάθε μέρα, το πρωί ενώ απολαμβάνουμε τον καφέ μας ή το βράδυ πριν κοιμηθούμε, για να εκφράζουμε κάποιες σκέψεις, επιθυμίες ή φόβους στο χαρτί και φυσικά, όλα τα tasks που θέλουμε να φέρουμε εις πέρας. Βάζοντας μάλιστα τις σκέψεις μας σε μία σειρά, θα μας είναι πολύ πιο εύκολο, να τις μοιραζόμαστε και με τους γύρω μας σε δεύτερο χρόνο.

xroonhh

Αναβαθμίζοντας τη σχέση μας με τα social media

Ναι, οι λογαριασμοί που διαθέτουμε στα SoMe αποτελούν εικονικά «παράθυρα» στον έξω κόσμο, όμως μήπως τα χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπο; Τα social media αποτελούν σήμερα πολύτιμα «εργαλεία» στα χέρια μας, ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, μας απομονώνουν και μας κάνουν να μένουμε κολλημένες στις οθόνες των κινητών μας, αντί να δημιουργούμε πραγματικά connections με τους ανθρώπους μας. Στο χέρι μας είναι όμως, να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Για να μην πέσουμε, λοιπόν, σαν πρωτάρες στις «παγίδες» των social media, αρχικά θα χρειαστεί να περιορίσουμε ως έναν βαθμό τον χρόνο που περνάμε σκρολάροντας στο κινητό και σε δεύτερο χρόνο, να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τα social media ως μέσα για να δημιουργούμε αληθινές επαφές με τους αγαπημένους μας. Ένα σύντομο διάλειμμα για μία «YOU.ME.TEA.NOW» βιντεοκλήση για Lipton με κάποια φίλη μας και μία ουσιαστική συζήτηση -ακόμη και ψηφιακή- μπορεί να δώσει ώθηση στην ημέρα μας.

lllliptonn

Λέγοντας περισσότερα «ναι» σε νέες εμπειρίες και ιδέες

Το να βγούμε από το comfort zone μας, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στη ζώνη της άνεσής μας νιώθουμε περισσότερη ασφάλεια και δεν φοβόμαστε να εκτεθούμε. Αλήθεια όμως, πώς θα δημιουργήσουμε πραγματικά connections αν δεν είμαστε «ανοιχτές» σε νέες ιδέες και εμπειρίες; Πώς θα έρθουμε πραγματικά κοντά με τους γύρω μας αν λέμε περισσότερα «όχι» παρά «ναι», αν φοβόμαστε να δοκιμάσουμε κάτι νέο; Για να έρθουμε ουσιαστικά κοντά με ένα άλλο πρόσωπο, είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε και τον δικό του κόσμο και για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να βγούμε από το comfort zone μας, να μην φοβηθούμε να εκτεθούμε και να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Λέγοντας περισσότερα «ναι» στις προτάσεις των δικών μας ανθρώπων, έστω και αν πρόκειται για μία virtual συνάντηση για χορό μέσω βιντεοκλήσης, θα καταφέρουμε να ανακαλύψουμε καλύτερα τον κόσμο τους και να συνδεθούμε μαζί τους ουσιαστικά, μέσα από κάτι που τους κάνει να χαμογελούν.

xamogelounnnn

Τέλος, να θυμάσαι πως οι σχέσεις με τους ανθρώπους που έχεις επιλέξει συνειδητά να υπάρχουν στη ζωή σου, χρειάζονται προσπάθεια, υπομονή, φροντίδα και συνέπεια. Ναι, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σε πολλές περιπτώσεις δύσκολες και ιδιαίτερα πολύπλοκες, όμως δίχως αυτές, η καθημερινότητά μας δεν θα ήταν το ίδιο συναρπαστική και εμείς, σίγουρα δεν θα ήμασταν οι γυναίκες που είμαστε σήμερα.

#Lipton #Connect #ProjectUnlonely #Whatreallymatters