Πώς να τον εκπλήξεις ευχάριστα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Πώς να τον εκπλήξεις ευχάριστα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Θες να του κάνεις ένα δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά βρίσκεις βαρετές τις τετριμμένες επιλογές που υπάρχουν στο εμπόριο; Θες να δώσεις μία πιο παιχνιδιάρικη «πινελιά» στη γιορτή των ερωτευμένων; Έχουμε την ιδανική λύση για σένα. Το διαχρονικό «κυνήγι του θησαυρού» που παίζαμε μικροί στα πάρτι, συνεχίζει να είναι το ίδιο διασκεδαστικό και στην ενήλικη ζωή! Το μόνο που θα χρειαστεί, είναι να βρεις λίγο χρόνο να προετοιμάσεις το… έδαφος και να αποφασίσεις ποιος θα είναι ο κρυμμένος θησαυρός που πρέπει ο καλός σου να ανακαλύψει. Θα μπορούσε να είναι μία κάρτα, δύο εισιτήρια για μία προβολή, για να μία θεατρική παράσταση, ακόμη και κάποια δραστηριότητα που θα απολαύσετε μαζί.

Για αρχή πρέπει να αποφασίσεις το χώρο που θα πραγματοποιήσεις το παιχνίδι. Μίας και είναι ακόμη Φεβρουάριος, καλύτερα να παραμείνεις εντός σπιτιού, εκτός αν ο κρυμμένος θησαυρός θέλεις να βρίσκεται κάπου εκτός. Παράδειγμα, αν έχεις πρόσβαση στο σπίτι του φίλου σου όταν αυτός δεν είναι εκεί ή αν συγκατοικείτε, θα μπορούσες να γεμίσεις το σπίτι με στοιχεία που θα τον προετοιμάζουν και θα τον καθοδηγούν σε ένα ρομαντικό δείπνο στο ιταλικό εστιατόριο που συνηθίζετε να πηγαίνετε! Αν, πάλι, η σχέση σας δεν έχει προχωρήσει τόσο, μπορείς να παίξεις «μπάλα» στο… γήπεδο σου, δηλαδή στο σπίτι σου και σε αυτή την περίπτωση η προετοιμασία και η πετυχημένη διεξαγωγή του παιχνιδιού είναι ξεκάθαρα στο χέρι σου.

v1 copy

Σειρά έχουν τα «στοιχεία», οι κάρτες όπως συνηθίζουν να λένε, που θα κατευθύνουν το αγόρι σου. Τα στοιχεία θα τα τοποθετήσεις σε σημεία που δεν είναι εμφανή με την πρώτη ματιά για να τον δυσκολέψεις λιγάκι και να δώσεις ακόμη περισσότερο σασπένς στο παιχνίδι. Φρόντισε να έχουν όλα την ίδια μορφή, κόψε για παράδειγμα χάρτινες καρδούλες σε έντονα χρώματα ώστε να τα αναγνωρίζει εύκολα όταν θα τα βρίσκει. Αν αποφασίσεις να διοργανώσεις το παιχνίδι στο σπίτι του τότε θα πρέπει να μαντέψεις τις πρώτες κινήσεις του. Επιστρέφοντας από το γραφείο και μπαίνοντας στο σπίτι, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνει; Αφήνει τα κλειδιά του σε ένα συγκεκριμένο σημείο; Ανοίγει τον υπολογιστή; Σε αυτό το σημείο θα έχεις αφήσει το πρώτο χαρτάκι που θα τον «στέλνει» στο αμέσως επόμενο. Το δεύτερο στοιχείο θα μπορούσε να είναι ένα βέλος που δείχνει προς ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή χώρο, κάτι πολύ απλό όπως: «Πήγαινε στην κουζίνα» ή κάτι πιο πολύπλοκο όπως: «Ψάξε τις τσέπες του δώρου που σου έκανα πέρυσι τέτοια μέρα». Στις τσέπες της ζακέτας για παράδειγμα, θα βρει ένα άλλο χαρτί που θα «ξεκλειδώνει» το επόμενο στοιχείο. Σημαντικό είναι το πρώτο στοιχείο, αυτό που θα τον «βάλει» στο παιχνίδι να το βρει εύκολα, οπότε θα μπορούσε να είναι ένα post it κολλημένο στην πόρτα του, ακόμη και ένα μήνυμα που θα του στείλεις εσύ η ίδια στο κινητό, για να μην πάει στράφι η προετοιμασία που προηγήθηκε. Βάλτον κατευθείαν στο κλίμα ρωτώντας: «Θες να παίξουμε ένα παιχνίδι; Τότε κοίτα κάτω από το μαξιλάρι σου».

v2

Αν θες, μπορείς να κάνεις τη διαδικασία ακόμη πιο περίπλοκη, προσθέτοντας στο παιχνίδι ένα με δύο άτομα ακόμη. «Πάρε τηλέφωνο το Γιώργο και ρώτα τον…» θα γράφει το χαρτάκι και για να μπορέσει να συνεχίσει την εξερεύνηση, θα πρέπει να καλέσει τον κολλητό του ή την αδερφή σου ή κάποιον δικό σας, ώστε να του δώσει την πληροφορία που χρειάζεται και να μπορέσει να προχωρήσει παρακάτω. Εσύ φυσικά, θα έχεις προλάβει να ενημερώσεις το συγκεκριμένο άτομο για το πού βρίσκεται το επόμενο στοιχείο, ώστε με τον τρόπο του να κατευθύνει το φίλο σου προς τα εκεί.

v3

Αυτό που έχει σημασία είναι να εκμεταλλευτείς τα πιο απρόσμενα μέρη του σπιτιού και τα λιγότερο αντιληπτά, όπως είναι η τσέπη της ζακέτας που αναφέρθηκε πιο πάνω, το πίσω μέρος μίας κορνίζας, το ψυγείο, η μεταλλική ραφιέρα που βάζουμε τα πλυμένα οικιακά σκεύη και να είσαι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένη στις οδηγίες χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να χαθεί το μυστήριο. Επιπλέον, μην παραλείψεις στην πορεία του παιχνιδιού να τον… ανταμείψεις για την προσπάθειά του, δίνοντας μαζί με μερικά hint έναν αυτοσχέδιο χάρτη του σπιτιού για επιπλέον βοήθεια και μερικά σοκολατάκια.

Μην χάσεις χρόνο από την προετοιμασία σκεπτόμενη ποιος θα είναι ο κρυμμένος θησαυρός. Μπορεί να είναι κάτι μικρό και συμβολικό, όπως η κάρτα που σου προτείναμε παραπάνω ή ένα κουτί γεμάτο μικρά δωράκια και σοκολάτες. Αυτό που έχει σημασία είναι με αφορμή μία κατά τα άλλα εμπορική γιορτή που κατά βάθος ίσως να μην έχει σημασία ούτε για σένα, ούτε για εκείνον, να του κάνεις ένα δώρο που θα τον εκπλήξει και θα το θυμάται για πάντα!