Valentine's Day: Πώς να γιορτάσεις αν η σχέση σου είναι complicated!

Valentine's Day: Πώς να γιορτάσεις αν η σχέση σου είναι complicated!

Για πολλές single γυναίκες, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί την ιδανική αφορμή για να βγουν και να περάσουν μερικές όμορφες στιγμές με τις καλύτερές τους φίλες ή, να απολαύσουν μία pampering βραδιά χαλάρωσης και αναζωογόνησης στο σπίτι.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν η κατάσταση στη συναισθηματική σου ζωή είναι λίγο… περίπλοκη; Πώς μπορείς, άραγε, να περάσεις τη γιορτή των ερωτευμένων αν στο relationship status σου στο Facebook αναγράφεται: «It’s complicated»; Οι «ελεύθερες» σχέσεις αποτελούν ένα απίστευτα συχνό φαινόμενο στην εποχή του Διαδικτύου και των social media, αφού πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι αποφεύγουν τις δεσμεύσεις και προτιμούν να κρατούν όλες τις επιλογές τους «ανοιχτές».

Τώρα, όμως, που η 14η Φεβρουαρίου πλησιάζει, εσύ αναζητάς τρόπους για να προτείνεις στον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει, να γιορτάσετε μαζί τον Άγιο Βαλεντίνο, δίχως να τον φέρεις σε δύσκολη θέση ή, χωρίς να του αποκαλύψεις -ακόμη- τα έντονα συναισθήματα που τρέφεις για εκείνον.

Επειδή, όπως προαναφέραμε, η κατάσταση για εσένα -και πολλές από εμάς- είναι complicated, προσπαθήσαμε να βρούμε τους πλέον safe τρόπους για να γιορτάσεις και εσύ την ημέρα των ερωτευμένων, ακόμη και αν ο έρωτας στη περίπλοκη σχέση σας δεν έχει «χτυπήσει» ακόμη κόκκινο. Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να μάθεις τι μπορείς να κάνεις.

  1. Προσπάθησε να είσαι cool και πρότεινε ένα after work drink

Φέτος, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου «πέφτει» Πέμπτη, δηλαδή την ιδανική ημέρα για ένα after work drink! Επειδή ενδεχομένως δεν γνωρίζεις τι πιστεύει εκείνος για τη συγκεκριμένη γιορτή, δοκίμασε να «το παίξεις» χαλαρή, παίρνοντας την πρωτοβουλία να του προτείνεις να πάτε για ένα ποτό μετά το γραφείο -ή για έναν καφέ μετά τη σχολή σε περίπτωση που είσαι φοιτήτρια. Προτίμησε να του στείλεις ένα μήνυμα όπως το εξής: «Τι κάνεις την Πέμπτη το απόγευμα; Είσαι μέσα για ένα after work drink;». Μην κάνεις κάποια αναφορά στον Άγιο Βαλεντίνο, φρόντισε να τον ενημερώσεις εγκαίρως για την έξοδό σας και αν δεν θέλεις να τον φέρεις σε δύσκολη θέση, μην του πάρεις κάποιο δώρο. Βέβαια, αν εκείνος σου προσφέρει ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, μην διστάσεις να δείξεις τη χαρά σου. Ναι, είσαι cool, αλλά καλό είναι να δείχνεις που και που λίγο συναίσθημα.

complicated 1
  1. Πάρτε τους… δρόμους

Δεύτερη και σίγουρα εξαιρετική επιλογή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για εσένα που βρίσκεσαι σε μία «ελεύθερη» ή μπερδεμένη σχέση -και δεν θέλεις να κάνεις περισσότερο περίπλοκα τα πράγματα. Στις 14 Φεβρουαρίου, πρότεινέ του να συναντηθείτε έπειτα από το γραφείο ή τη σχολή για να κάνετε μία βόλτα στο κέντρο της πόλης στην οποία ζείτε. Περπατήστε σε ένα πάρκο, πάρτε street food από εκείνο το νέο μαγαζί με την ασιατική κουζίνα και καθίστε σε ένα γραφικό πεζούλι για να το απολαύσετε. Μιλήστε, γελάστε, χαλαρώστε, σχολιάστε τα πάντα για τους νεαρούς και τις νεαρές που περνούν από μπροστά σας με λουλούδια, λούτρινα αρκουδάκια και κάθε είδους δωράκια στα χέρια. Στην περίπτωση που ο… κακός σας ο καιρός καταστρέψει τα σχέδιά σας, τότε δοκιμάστε να επισκεφτείτε έναν πολυχώρο για να δείτε μία νέα έκθεση, ή απλώς περάστε στην τρίτη επιλογή που περιλαμβάνεται στη λίστα μας…

complicated 2
  1. Κάντε έναν μαραθώνιο σειρών στο σπίτι

«Κλισέ» αλλά αποτελεσματική λύση για κάθε είδους σχέση μεταξύ των δύο φύλων. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, πρότεινέ του να έρθει σπίτι σου για να δείτε εκείνη τη νέα σειρά για την οποία όλοι μιλούν τον τελευταίο μήνα. Ετοίμασε ποπ κορν, προμηθεύσου με κάποια σνακ και με υλικά για να ετοιμάσεις τα πιο γευστικά, χειμερινά cocktails -ή γκλουβάιν (ξέρεις, το πανεύκολο στην προετοιμασία ζεστό κρασί με τα μπαχαρικά). Προσοχή, όμως: Αν δεν θέλεις να του αποκαλύψεις ακόμη πώς αισθάνεσαι για εκείνον ή, αν στην πραγματικότητα δεν νιώθεις ιδιαίτερα ερωτευμένη -αλλά περνάς υπέροχα μαζί του, φρόντισε να μην επιλέξεις μία ρομαντική σειρά και να μην του ανακοινώσεις τα σχέδιά σου πολύ καιρό πριν. Δεν θέλεις να πιστέψει ότι προετοιμάζεσαι πυρετωδώς για εκείνη την ημέρα. Το «μυστικό» όταν η σχέση είναι complicated, είναι να είσαι -ή να προσπαθείς να δείχνεις- cool (τουλάχιστον στη αρχή)!

complicated 3

Όπως διάβασες, λύσεις για τη Valentine's Day υπάρχουν, ακόμη και για εσένα που βρίσκεσαι σε μία περίπλοκη σχέση. Κάνε, λοιπόν, την κίνησή σου και δείξε του ότι μπορείς να είσαι η πιο cool… Βαλεντίνα!