Πώς το 2017 έγινε η χρονιά της Γυναίκας

Πώς το 2017 έγινε η χρονιά της Γυναίκας

Το κίνημα του #MeToo όχι μόνο γιγαντώνεται, αλλάζει τον ιστό της κοινωνίας και οι γυναίκες το 2017 έχουν φωνή.

Girl Power. Από την πορεία διαμαρτυρίας στην Ουάσινγκτον στις γυναίκες που έσπασαν τη σιωπή τους για την κουλτούρα βιασμού του Χόλιγουντ το Harper’s Bazaar επιλέγει τις στιγμές εκείνες που έφεραν το πιο έντονο και επιδραστικό άρωμα γυναίκα στους καιρούς μας.

Η απάντηση τι είναι φεμινισμός σήμερα απαντάται με πολλούς τρόπους για το περιοδικό μόδας που μας υπενθυμίζει την πρωτοβουλία Women’s March στις 21 Ιανουαρίου μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ με τις νέες φεμινίστριες των ΗΠΑ να κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης.

Στη συνέχεια φέρνει στο προσκήνιο τη Μέριλι Στριπ και τον πύρινο λόγο της στις Χρυσές Σφαίρες 2017, τη συνάδελφο της Βαιόλα Ντέιβις που έγινε η νικήτρια όλων των βραβείων (Oscar, Emmy, και Tony) γράφοντας ιστορία για την αφροαμερικανική καλλιτεχνική κοινότητα, το ατρόμητο γλυπτό ενός κοριτσιού που αντιστέκεται στην κακώς εννοούμενη ανδροκρατία των business ορθώνοντας το μεταλλικό σώμα της στη Ουόλ Στριτ και βέβαια αναφέρεται ιδιαίτερα στη Wonder Woman.



Η Γκαλ Γκαντότ δεν κατάφερε να γίνει η πλέον απροσδόκητη star που ήρθε από το πουθενά σπάζοντας ταμεία αλλά πρωτοστατεί σε παραγωγές που έχουν συντελεστές γυναίκες. Η ταινία της Πάτι Τζένκινς Wonder Woman δεν καθιέρωσε μόνο την Αμαζόνα αλλά έδειξε και τον δρόμο προς τη δικαίωση κάνοντας μια ανέλπιστα μεγάλη εμπορική και δημιουργική επιτυχία και όλα αυτά με καταγωγή από τη Θεμίσκυρα.

Περνώντας στη μουσική βιομηχανία η Cardi B και το έξω-από-τα-δόντια rap της όχι μόνο την ανέδειξαν σε θηριώδη βασίλισσα των charts αλλά και αποδεικνύουν ότι η γυναικεία φωνή σε ένα πολύ αντρικό είδος έχει ακόμη δυναμική κάτι που επιβεβαίωσε και το ΗΒΟ με την πολυβραβευμένη παραγωγή του Big Little Lies που ένωσε τις δυνάμεις των Νικόλ Κίντμαν, Λόρα Ντερν, Ριζ Γουίδερσπουν για μια σειρά που μιλάει για την ενδοοικογενειακή βία χωρίς περιστροφές.

Το κίνημα του #MeToo όχι μόνο γιγαντώνεται, αλλάζει τον ιστό της κοινωνίας και οι γυναίκες το 2017 έχουν φωνή.