Οι 7 παιδοκτονίες που συγκλόνισαν τον πλανήτη

Μαρία Ροδίτη
Οι 7 παιδοκτονίες που συγκλόνισαν τον πλανήτη

Η υπόθεση της Πάτρας και της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, έφερε μνήμες από τις πιο ειδεχθείς παιδοκτονίες που έγιναν ποτέ στον πλανήτη.

Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας και τη Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα. Σήμερα, μάλιστα, η φερόμενη ως δράστης και μητέρα του άτυχου κοριτσιού μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού– μιας και κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέα από εισαγγελέα και ανακρίτρια- όπου και θα κρατείται στη VIP πτέρυγα για λόγους ασφαλείας.

Το διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου… Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στον θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».

Είναι η υπόθεση της Πάτρας εικόνα της κοινωνίας μας; Αν την αφήσουμε να γίνει, ναι

Κι ενώ οι Αρχές προσπαθούν εναγωνίως να ξετυλίξουν το κουβάρι της ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας, όλη αυτή η υπόθεση έφερε σε όλους μνήμες από παλαιότερες δολοφονίες παιδιών από τους γονείς τους. Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε τις 7 παιδοκτονίες – άλλες από πατέρα και άλλες από μητέρα- που συγκλόνισαν τον πλανήτη.

Andrea Yates: Η γυναίκα που έπνιξε τα 5 παιδιά της στην μπανιέρα για να τα σώσει από τον διάβολο

Το πρωί της 20ης Ιουνίου 2001 η Andrea Yates από το Τέξας έπνιξε ένα προς ένα τα 5 παιδιά της στην μπανιέρα του σπιτιού για να τα σώσει από τον διάβολο κατά τα λεγόμενά της κι ενώ ο άντρας της βρισκόταν στη δουλειά του. Αμέσως μετά, κάλεσε την αστυνομία και περίμενε στο σπίτι να τη συλλάβουν.

Η 37χρονη τότε Yates καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, όμως η ετυμηγορία ανατράπηκε κατόπιν έφεσης κι έτσι το 2006 αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση. Με το που βγήκε, ωστόσο, από τη φυλακή, η Andrea Yates εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Andrea Yates αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας σε όλη της τη ζωή. Ως έφηβη, υπέφερε από βουλιμία και αυτοκτονικό ιδεασμό, ενώ στην ενήλικη ζωή της είχε διαγνωστεί με κατάθλιψη, παραληρηματική σκέψη και σχιζοφρένεια. Ωστόσο, έζησε μια σχετικά σταθερή, απλή και θρησκευτική ζωή με τον σύζυγό της, Russell, και την οικογένειά τους σε ένα προάστιο του Χιούστον. Αυτό, βέβαια, μέχρι το 2001, οπότε και η Andrea Yates ήταν πεπεισμένη ότι αυτή και τα παιδιά της προορίζονταν για την κόλαση. Η Andrea και η ψύχωσή της «τροφοδοτήθηκε» από βιβλικές διδασκαλίες μιας οικογενειακής φίλης με αποτέλεσμα να πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να σώσει τα παιδιά της και να αποτρέψει τον Σατανά να επιστρέψει στη Γη ήταν να τα σκοτώσει.

Susan Smith: Σκότωσε τους 2 γιους της για χάρη του συντρόφου της

Τον Οκτώβριο του 1994 η Susan Smith έπνιξε τους 3 ετών και 14 μηνών γιους της κοντά στο σπίτι τους στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. Η ίδια έβαλε τα παιδιά στο αυτοκίνητο, τα έδεσε και πέταξε το αμάξι της σε μια λίμνη – αφήνοντας τα μωρά της να πνιγούν αβοήθητα.

Για τον θάνατο των παιδιών της κατηγόρησε έναν ανύπαρκτο απαγωγέα και επί 9 ημέρες ζητούσε μέσω των Μέσων Ενημέρωσης να επιστρέψουν σώα τα παιδιά της. Όταν οι Αρχές τράβηξαν το αυτοκίνητο από τον πάτο της λίμνης ένα αρκουδάκι βγήκε στην επιφάνεια, λίγο πριν αναδυθούν τ’ άψυχα σώματα των μικρών παιδιών.


Τελικά, έπειτα από πίεση των Αρχών, η Susan Smith ομολόγησε την πράξη της και παραδέχθηκε πως σκότωσε τα παιδιά της, επειδή ο τότε σύντροφός της δεν ήθελε τέτοιες υποχρεώσεις. Η 23χρονη τότε γυναίκα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς δικαίωμα έφεσης μέχρι το 2024.

Matthew Coleman: Σκότωσε τα παιδιά του για να σωθεί ο κόσμος

Το καλοκαίρι του 2021 ο Matthew Coleman οδήγησε τα δύο παιδιά του στη Santa Barbara της Καλιφόρνια στο Μεξικό, τα σκότωσε κι έπειτα ξεφορτώθηκε τα πτώματά τους. Συγκεκριμένα, πυροβόλησε με ψαροντούφεκο τον 2χρονο γιο του και τη 10 μηνών κόρη του, επειδή πίστευε ακράδαντα στη δημοφιλή θεωρία συνωμοσίας, που συνδέεται με τους Illuminati, ότι ερπετόμορφα τέρατα ζουν ανάμεσά μας και μεταμορφώνονται σε ανθρώπους.

Τα άψυχα σώματα των παιδιών βρήκε ένας γεωργός σε ένα ράντσο κοντά στην παραλία Rosarito. Ο πατέρας συνελήφθη και υποστήριξε πως αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να σωθεί ο κόσμος, ενώ δήλωσε αθώος.

Λίγο πριν προχωρήσει στην ειδεχθή πράξη του ο Matthew Coleman, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία των παιδιών του, περνούσε αρκετή ώρα αναζητώντας στο διαδίκτυο θεωρίες συνωμοσίας και μηνύματα από άλλα σύμπαντα ή κόσμους.

Dora Buenstron: Σκότωσε τα παιδιά της για να βλάψει τον σύζυγό της

Η Dora Buenstron καταδικάστηκε σε θανατική ποινή, επειδή μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τα τρία παιδιά της. Καταδικάστηκε για τη δολοφονία της 9χρονης Σουζάνα, του 8χρονου Βιθέντε και της 4χρονης Ντέιντρα στις 27 Οκτωβρίου 1994. Και τα τρία παιδιά μαχαιρώθηκαν στον λαιμό.

Οι ένορκοι απεφάνθησαν ότι η Dora Buenstron έδειξε έλλειψη μεταμέλειας όταν κατέθεσε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για την επιβολή της ποινής. Σχεδίασε τους φόνους για να βλάψει τον σύζυγό της, Alex Buenstron, και στη συνέχεια προσπάθησε να τον ενοχοποιήσει. Μετά την καταδίκη της, η Buenstron επιτέθηκε στην αστυνομία του San Jacinto, όπου ζούσε, στους εισαγγελείς και στους ίδιους τους δικηγόρους της. Αρνήθηκε ότι σκότωσε τα παιδιά της και συνέχισε να κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της. Καταδικάστηκε τελικά σε θανατική ποινή.

Christopher Watts: Σκότωσε τη σύζυγό του κι έριξε τις 2 κόρες του σε δεξαμενή πετρελαίου

Τον Αύγουστο του 2018, ο 33χρονος Christopher Watts στραγγάλισε μέχρι θανάτου την 34χρονη έγκυο σύζυγό του, Sanan. Έπειτα, οδήγησε το πτώμα της – μαζί με τις δυο κόρες τους- στο εργοτάξιο που υπήρχε κοντά στο σπίτι της οικογένειας, στο Κολοράντο.

Στη συνέχεια, ο Watts έπνιξε την 3χρονη Celest -πριν ρίξει την ίδια και την 4χρονη αδελφή της, Bella, σε δεξαμενή πετρελαίου. Έθαψε το πτώμα της συζύγου του σε κοντινή απόσταση.


Ο Watts, ο οποίος είχε εξωσυζυγική σχέση εκείνη την εποχή, είπε στις Αρχές ότι σκότωσε τη γυναίκα του, επειδή εκείνη είχε σκοτώσει τα κορίτσια. Τελικά, δήλωσε ένοχος για 3 κατηγορίες φόνου πρώτου βαθμού και καταδικάστηκε σε 5 φορές ισόβια κάθειρξη.

Timothy Jones: Σκότωσε τα 5 παιδιά του – Κυκλοφορούσε για 1 εβδομάδα με τα πτώματά τους

Τον Αύγουστο του 2014, ο Timothy Jones από τη Νότια Καρολίνα σκότωσε τα 5 παιδιά του και στη συνέχεια κυκλοφορούσε με τα πτώματά τους για περισσότερο από 1 εβδομάδα πριν τα πετάξει σε σακούλες σκουπιδιών δίπλα σε έναν χωματόδρομο στην Αλαμπάμα. Ο 27χρονος τότε Jones ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, η οποία ήταν έγκυος στο 6ο τους παιδί. Τα παιδιά που σκότωσε ήταν ηλικίας από 1 έως 8 ετών.


Ο Jones κρίθηκε ένοχος και για τους 5 φόνους και καταδικάστηκε σε θανατική ποινή. Τον Νοέμβριο του 2021, επιχείρησε να ανατρέψει την καταδίκη του, ισχυριζόμενος ότι ο εισαγγελέας προκάλεσε προκατάληψη στους ενόρκους δείχνοντάς τους φωτογραφίες των παιδιών που είχαν τραβηχτεί μετά τον θάνατό τους.

Raina Mersan: Μητέρα σκότωσε τα 7 παιδιά της – «Κάλεσμα Θεού»

Η Raina Mersan Ina Taydei τον Δεκέμβριο του 2014 μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 7 από τα 8 παιδιά της και την ανιψιά της πριν μαχαιρωθεί 35 φορές. Η 40χρονη τότε Taydei σκότωσε πρώτα την πάπια που ήταν το κατοικίδιο της οικογένειας και στη συνέχεια είπε ότι το κάλεσμα ενός περιστεριού ήταν σημάδι από τον Θεό ότι έπρεπε «να σκοτώσει τα παιδιά της για να τα σώσει».


Ανάμεσα στα θύματα ήταν 4 κορίτσια και 4 αγόρια ηλικίας από 2 έως 14 ετών. Η Taydei επέζησε και ένας Αυστραλός δικαστής την εξαίρεσε από τη δίκη και την έκλεισε σε ψυχιατρική μονάδα.