Από την Πετρουλάκη με αγάπη: Η Ελένη μίλησε απενοχοποιημένα για κάτι που αφορά κάθε γυναίκα #chapeau

Από την Πετρουλάκη με αγάπη: Η Ελένη μίλησε απενοχοποιημένα για κάτι που αφορά κάθε γυναίκα #chapeau
Instagram

«Εγώ μπήκα στην εμμηνόπαυση ακριβώς πριν 4 χρόνια!».

Ας είμαστε ειλικρινείς: Υπάρχουν κάποια θέματα που εξακολουθούν να θεωρούνται ταμπού εν έτη 2022. Ένα από αυτά είναι και η εμμηνόπαυση και η αλήθεια είναι πως αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή όλων των γυναικών, κάθε ηλικίας. Η εμμηνόπαυση, είναι μία φυσιολογική διαδικασία που δυστυχώς ακόμα και σήμερα δεν αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που αξίζει να αντιμετωπιστεί.

Η εμμηνόπαυση είναι η αρχή ενός νέου κύκλου που απαιτεί σεβασμό και σωστή διαχείριση παρά τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς για την άγνωστή αυτή διαδικασία. Σε αυτή τη φάση, η γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με κάποιες αλήθειες, όπως εξάψεις, εφιδρώσεις, αλλαγή διάθεσης και βάρους κάποιες φορές, όμως όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά και η Ελένη Πετρουλάκη σε πρόσφατη ανάρτησή της το έκανε ακόμα πιο εύκολο ως προς το κομμάτι της κατανόησης.

Ειδικότερα, η γνωστή γυμνάστρια, που μεταξύ άλλων, εμπνέει με τη φιλοσοφία ζωής της, έγραψε κάποια υπέροχα λόγια τα οποία αποτελούν την καλύτερη απάντηση στα ερωτήματα που δέχεται από πολλές γυναίκες που βρίσκονται σε αυτό το κεφάλαιο της ζωής τους. Μάλιστα, η αγαπημένη μας Ελένη, μοιράστηκε και τη δική της εμπειρία, πράγμα που σημαίνει ότι η τοποθέτησή της δεν ήταν για να κλέψει τις εντυπώσεις. Ήταν ο ορισμός της ενδυνάμωσης.

Και κάπου εδώ, ο λόγος πάει σε εκείνη:

«Μπήκα στην εμμηνόπαυση, θα πάρω κιλά; Μια ερώτηση που μου κάνουν ΟΛΕΣ οι γυναίκες που αισθάνονται τα πρώτα συμπτώματα! Οι ορμονικές αλλαγές όπως συμβαίνει σε όλες τις χρονικές περιόδους, έτσι και στην εμμηνόπαυση μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους. Εάν όμως ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή και εντάξουμε ένα πρόγραμμα άσκησης δεν θα έχουμε αλλαγές στο βάρος μας και θα αισθανόμαστε καλά ψυχολογικά !

👉Εγώ μπήκα στην εμμηνόπαυση ακριβώς πριν 4 χρόνια !
Πέρασα από όλα αυτά τα συμπτώματα ….εφιδρώσεις , εξάψεις ,πρηξίματα , φουσκώματα …αλλα ευτυχώς κατάφερα να παραμείνω δυνατή και να μην πέσω ψυχολογικά γιατί και ήξερα τι πρέπει να κάνω ( διατροφή -άσκηση ) αλλά και γιατί είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι δεν ήθελα να πάρω ούτε ορμόνες ούτε αντικαταθλιπτικά (ούτε τίποτα από όλα όσα άκουγα κατά καιρούς να παίρνουν άλλες γυναίκες και να αυξάνεται το βάρος χωρίς να το καταλάβουν ) και πάντα σκεφτόμουν ότι είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για κάθε γυναίκα στον πλανήτη γη !
Ακόμα μια ορμονική αλλαγή όπως η εφηβεία και η εγκυμοσύνη !
Τι να κάνουμε ; Να παραδοςουμε τα όπλα ;; Όχι δεν θα σας αφήσω !
Έχω πάρει master πλέον 🎓😊 Με αγάπη. Ελένη ❤️».

https://www.instagram.com/p/Cisk3z_L9Yt

#chapeau ή αλλιώς σού βγάζουμε το καπέλο Ελένη μας.

Λίγα βασικά πράγματα για την εμμηνόπαυση

Εμμηνόπαυση είναι η χρονική περίοδος κατά την οποία η γυναίκα παύει να έχει έμμηνη ρήση (περίοδο). Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται φυσιολογικά περί τα 45 έτη. Μία γυναίκα για να θεωρηθεί ότι είναι σε εμμηνόπαυση, πρέπει να περάσει ολόκληρο ημερολογιακό έτος δίχως έμμηνο ρύση.

Βεβαίως, υπάρχει και η έννοια της πρώιμης εμμηνόπαυσης όπου η έλευση της κλιμακτηρίου έρχεται ακόμα και σε ηλικία κάτω των 40 ετών. Δεν υπάρχει κάποιο προγνωστικό στοιχείο που να προβλέπει πότε αυτό το γεγονός θα λάβει χώρα. Η μέση ηλικία εμφάνισης είναι γύρω στα 45 χρόνια, αλλά μπορεί να αρχίσει σε οποιαδήποτε ηλικία μεταξύ 35 και 60 ετών.

Συμπτώματα της εμμηνόπαυσης αποτελούν οι εξάψεις, νυκτερινοί ιδρώτες, η δυσκολία να κοιμηθεί η γυναίκα, το άγχος, πόνος κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης και μειωμένη διάθεση για σεξ (μειωμένη λίμπιντο). Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορούν να συνεχίσουν και χρόνια μετά την εμμηνόπαυση.

H εμμηνόπαυση μπορεί να προκύψει από την φυσιολογική διαδικασία γήρανσης, την πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, υστερεκτομή, ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία.

Και ένα βασικό συμπέρασμα

Ας είμαστε ευγενικοί μαζί της. Ναι; Ναι!