Η Φαίη Σκορδά δεν θέλει να γίνει Ελένη Μενεγάκη αλλά ούτε και Αγγελική Νικολούλη

Κατερίνα Μπούσιου
Η Φαίη Σκορδά δεν θέλει να γίνει Ελένη Μενεγάκη αλλά ούτε και Αγγελική Νικολούλη
STUDIO FOTOGENIA

Η πρωτιά στην τηλεθάση της πρεμιέρας, οι νέες αλλαγές της Φαίης και η συναισθηματική επιμονή στο Πρωινό. 

Η Φαίη Σκορδά φαίνεται ότι αγαπά τελικά τις αλλαγές και δεν τις φοβάται. Η πρεμιέρα του Πρωινό μας στον ΣΚΑΙ την έφερε πρώτη στη τηλεθέαση και μόλις άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην τηλεοπτική της πορεία. Η Φαίη για πρώτη φορά ίσως, ξέρει πολύ καλύτερα από κάθε άλλη φορά τι θέλει να κάνει στην τηλεόραση και πως θα είναι το μέλλον της. Και δεν αγαπά συγκρίσεις με καμία άλλη από τις παρουσιάστριες που αγαπά. Ούτε με την Ελένη Μενεγάκη, αλλά ούτε και με την Αγελλική Νικολούλη. Το τι σχέση έχουν αυτές οι δύο κυρίες της Tv μαζί της θα το αναλύσουμε ευθύς αμέσως.

https://www.instagram.com/p/CiZ2OgxsZKH

Η διπλή πρωτιά, η αυπνία και το άγχος

Η Φαίη Σκορδά σημείωσε διπλή πρωτιά, τόσο στο νεανικό κοινό φτάνοντας μέχρι 18.8%, ξεκινώντας από 17% και χωρίς οι τηλεθεατές να κάνουν ζάπινγκ και να έχει μεγάλες αυξομειώσεις (βασικό), όσο και στο γενικό κοινό φτάνοντας μέχρι και το 21,9% σύμφωνα με τα πρώτα πρωινά στοιχεία. Αυτή η αρχή με το...δεξί είναι ένα δείγμα. Όχι καθοριστικό για το μέλλον, αλλά μία τόνωση της αυτοπεποίθησής της, ότι η μετακίνησή της από τον ΑΝΤ1 στον ΣΚΑΙ, δεν την τραυμάτισε επαγγελματικά. Σίγουρα είναι μία ένδειξη ότι το σταθερό κοινό που την ακολουθεί τόσα χρόνια από την εποχή του Πρωινό mou στο Mega, της έμεινε εν μέρει πιστό. Αλλά επειδή τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση γενικά, αλλά και η πρωινή ζώνη ειδικά, είναι μία εύκολα ευμετάβλητη συνθήκη, θα περιμένουμε να δούμε τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς, για ποιο λόγο φέτος οι τηλεθεατές θα την προτιμήσουν.

Οι «λευκές» πρεμιέρες: Και η Φαίη Σκορδά με total white σύνολο στην πρώτη της εκπομπή

Η παρουσιάστρια εμφανίστηκε άνετη και με αυτοπεποίθηση στο εντυπωσιακό (αν και κάπως χαοτικό) πλατώ της, το οποίο όπως μας εκμηστηρεύτηκε μετά το τέλος της εκπομπής στο γεύμα που είχε με τους δημοσιογράφους, ήταν δική της επιλογή. «Εδώ και δέκα χρόνια σχεδίαζα να έχω αυτό το στούντιο. Μάζευα στοιχεία από διάφορα πράγματα που έβλεπα και τώρα πια τα καταφέραμε», όπως είπε χαρακτηριστικά. Μας εξομολογήθηκε πάντως, πως παρόλο που δεν της φαινόταν, ήταν πολύ αγχωμένη και...άυπνη πριν την πρεμιέρα. Όσο για την επιλογή της για τον τίτλο της εκπομπής, δεν κινήθηκε όπως μας είπε ανταγωνιστικά για να γίνει συνειρμός με την προηγούμενη εκπομπή της, αλλά καθαρά συναισθηματικά: «Είναι πολύ γλυκό το «μας», είναι μία έκφραση που συχνά χρησιμοποιώ. Δεν το είδα καθόλου ανταγωνιστικά».

skorda.jpg

Σε αυτή την συνάντηση, η Φαίη δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για το παρασκήνιο της ρήξης της με τον ΑΝΤ1. Λογικό. Μας διευκρίνισε ωστόσο ότι σίγουρα μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας, δεν ήθελε να φύγει από το κανάλι και πως διατηρεί με τους επιτελείς του άριστες σχέσεις, παρά τα όσα είχαν γραφτεί ή ακουστεί αυτό το καλοκαίρι της hot μεταγραφής της. Αλλά ήταν μία επιλογή αναπόφευκτη, λόγω διαφορετικής αντιμετώπισης του πρωινού. Η προσήλωση σε θέματα της επικαιρότητας, είχε θαμπώσει τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα της εκπομπής και σίγουρα η Φαίη δεν ήθελε να γίνει μία...Αγγελική Νικολούλη του πρωινού. Δεν μπορούσε να το διαχειριστεί, δεν το ήθελε για ηθικούς αλλά και πρακτικούς λόγους και δεν το υποστήριξε. Παρόλο που στις αντίστοιχες συνεντεύξεις για αυτά τα θέματα, στάθηκε επάξια του ρόλου της. Αυτή την μίξη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας προς το παρόν την υποστηρίζουν πολύ καλά, τόσο η Ελεονώρα Μελέτη και η Σταματίνα Τσιμτσιλή, όσο και η Κατερίνα Καινούργιου, η οποία έχει ξεκινήσει με φόρα την φετινή της τηλεοπτική πορεία.

https://www.instagram.com/p/CiIoATKu416

Παρόλο που την συγκρίνουν πολλές φορές και με την Ελένη Μενεγάκη, ως η πρώτη διδάξασα με τον «Πρωινό καφέ» της σημερινής μορφής που έχουν τα πρωινά προγράμματα, η Φαίη δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες και ούτε αγαπά αυτές τις συγκρίσεις, παρόλο που την τιμούν και η ίδια αγαπά πολύ την Ελένη. Η πρόθεσή της είναι, να είναι αυτόφωτη. Και ναι, παρόλο που ο Γιώργος Λιάγκας είπε σήμερα - με αφορμή μία συνέντευξη του Γρηγόρη Αρναούτογλου - ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να τελειώσει την καριέρα του έτσι όπως την ξεκίνησε με τα δελτία ειδήσεων, η Φαίη θέλει να ζήσει μία μακροπρόθεσμη πορεία στο πρωινό πρόγραμμα, έτσι όπως το ξεκίνησε στο Mega.

Φέτος συμμετείχε από την αρχή στη δημιουργία της νέας της εκπομπής σε όλα. Στον σχεδιασμό, στην θεματολογία, στο μοντάζ, στα σκηνικά...σε όλα. Σκοπεύει να βγει πολλές φορές από την comfort zone της, να βγει από το στούντιο κάνοντας συνεντεύξεις, να δώσει το ενεργό στίγμα της έναντι του ανταγωνισμού. Και το ενδιαφέρον για αυτή την τηλεοπτική σεζόν είναι να δούμε τον νικητή σε αυτή την ιδιότυπη μάχη ψυχαγωγίας VS infotainment.