Το «γέρασε και αυτή» που άκουσε η Καρύδη προκαλεί ετεροντροπή - Η Σμαράγδα χωρίς μακιγιάζ διδάσκει

Το «γέρασε και αυτή» που άκουσε η Καρύδη προκαλεί ετεροντροπή - Η Σμαράγδα χωρίς μακιγιάζ διδάσκει
Instagram

Κατερίνα Γερονικολού και Σμαράγδα Καρύδη βγήκαν στη τηλεόραση χωρίς μακιγιάζ και είναι ό, τι πιο όμορφο είδαμε αυτή τη βδομάδα. Δανάη Μπάρκα και Δέσποινα Καμπούρη ξεβάφτηκαν στην εκπομπή και είναι επίσης ό, τι πιο όμορφο.

Όλες παλεύουμε καθημερινά με ανασφάλειες, άλλες που «σέρνουμε» σαν φορτίο από την παιδική ή την εφηβική ηλικία και άλλες που μας δημιουργούνται στην πορεία. Σε όποια ηλικία κι αν την αποκτήσουμε, ένα είναι σίγουρο: Όλες τους ανεξαιρέτως είναι επίκτητες. Μία προς μία. Δεν γεννήθηκε ποτέ κανείς με μία ανασφάλεια, είτε αναφορικά με την προσωπικότητα είτε με την εμφάνισή του.

Σκέψου το: Θα πίστευες ποτέ ότι η μύτη σου είναι «πολύ μεγάλη» αν δεν είχε φροντίσει να σου το επισημάνει κάποιος (ή κάποιοι) πολλές φορές και με όχι ευγενικό τρόπο; Σίγουρα όχι. Θα σε πείραζε ποτέ να μην έχεις σαρκώδη χείλη αν δεν έβλεπες να προβάλλονται από παντού ως τα μοναδικά αποδεκτά και θελκτικά; Το πιθανότερο είναι να μην το σκεφτόσουν καν. Αν μάλιστα σκεφτούμε ότι ακόμη και τα standards ομορφιάς αλλάζουν από εποχή σε εποχή, θα αντιληφθούμε και το παράλογο του πράγματος που δημιουργείται από την αέναη προσπάθεια να ανταποκριθούμε σε αυτά. Ένας φαύλος κύκλος στον οποίο κυριολεκτικά «κυνηγάμε την ουρά μας», μιας και δεν πρόκειται ποτέ να μην μας γεννηθεί ακόμη μια ανασφάλεια ή να μην αναζωπυρωθεί κάποια παλαιότερη. «Καλοθελητές» πρόθυμοι να μας τις θυμίσουν και να μας τις επισημάνουν, υπάρχουν διαθέσιμοι πολλοί.

Όσο απλό κι αν ακούγεται, κάθε φορά που μια γυναίκα μιλάει δημοσίως γι’ αυτά τα θέματα, ενδυναμώνει τις υπόλοιπες. Όχι γιατί νιώθουμε πιο όμορφες που ακόμη μία είναι ανασφαλής, αλλά γιατί καταλαβαίνουμε ότι δεν είμαστε μόνες, δεν κάνουμε κάτι λάθος και δεν αποτελούμε εξαίρεση. Η παρουσιάστρια που εμείς ζηλεύουμε και αναρωτιόμαστε πώς διατηρεί αυτή την άψογη σιλουέτα, μπορεί να κάνει ρετούς σε κάθε φωτογραφία γιατί θεωρεί το σώμα της «μέτριο». Η ανέμελη χαίτη της πρωταγωνίστριας που ανεμίζει στην οθόνη μας και μας κάνει να μισούμε τα δικά μας ξηρά, ταλαιπωρημένα ίσως μαλλιά, μπορεί να είναι τρέσα ή ακόμη και περούκα. Και άλλα πολλά.

Στην πρόσφατη εκπομπή του «Mega Stories» με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, παρουσιάστηκε το επεισόδιο «No filter stories όπου και είδαμε διάσημες γυναίκες χωρίς φίλτρα και μακιγιάζ να μιλούν με τη δημοσιογράφο. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ένα μεγάλο RESPECT.

Κατερίνα Γερονικολού

H ηθοποιός έχει ποζάρει πολλές φορές χωρίς μακιγιάζ στον λογαριασμό της στο Instagram και είναι πραγματικά η ενσάρκωση της «φυσικής ομορφιάς».

https://www.instagram.com/p/Chhhx-6BWYi
https://www.instagram.com/p/Ciw1oWBtQ0H

Αναφορικά με το πώς νιώθει χωρίς μακιγιάζ, είπε: «Είναι η δεύτερη φορά που εμφανίζομαι στον φακό τελείως άβαφη και τολμώ να πω ότι νιώθω ας το πούμε γυμνή. Όταν μακιγιάρομαι μπαίνω σε έναν ασφαλή χώρο. Γιατί έχουμε συνηθίσει οι γυναίκες μαζί με τα ρούχα, να φοράμε και μακιγιάζ. Νιώθουμε ότι είμαστε πιο όμορφες όταν είμαστε μακιγιαρισμένες. Εγώ θα πω ότι είμαστε πιο εντυπωσιακές, αλλά λιγότερο αληθινές. Δείχνουμε το αληθινό μας δέρμα μόνο στην οικογένειά μας και όσους μένουν στο ίδιο σπίτι».

Σμαράγδα Καρύδη

Στην ίδια εκπομπή βρέθηκε καλεσμένη η Σμαράγδα Καρύδη, μιλώντας ανοιχτά για πολλά θέματα που θεωρούνται ταμπού όπως το age shaming. «Όταν είμαι καλά ψυχολογικά μου αρέσει να κυκλοφορώ χωρίς μακιγιάζ. Όταν δεν νιώθω καλά, δεν μου αρέσει έτσι κι αλλιώς η εικόνα μου. Εξαρτάται από το πώς έχω ξυπνήσει. Θα σου πω ένα ωραίο που μου έχει τύχει. Ήμουν σε ένα ταμείο σούπερ μάρκετ για να πληρώσω και πίσω μου είναι μια μάνα με ένα παιδί. Μιλάνε για μένα λες και δεν είμαι εκεί, σαν να είμαι στην τηλεόραση. Εκεί άκουγα… Και λένε “Α αυτή είναι! Ιιιι τι άσχημη που είναι!”.

Έχω ακούσει αυτό, δεν είχαν τακτ να μην το ακούσω. Τι να κάνω; Ήμουν και βαμμένη, ντυμένη, λέω γιατί με κράζουν. Τα αρνητικά σχόλια, δεν με ενοχλούν προσωπικά, αλλά με πειράζουν γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πληγώνουν τόσο εύκολα τους άλλους.

Λένε και αυτό “γέρασε και αυτή”. Πώς το κάνουν αυτό σε ανθρώπους; Το “καλά κρατιέται”. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε λίγο καλύτεροι. Πιστεύω ότι αυτό γίνεται επειδή εμείς δεν αγαπάμε τους εαυτούς μας, όταν είμαστε έτσι για αυτό μας βγαίνει κακία και επιθετικότητα στους άλλους».

Marseaux

Η νεαρή τραγουδίστρια φαίνεται εξαιρετικά συνειδητοποιημένη και ώριμη για κάποιον που διανύει τα early 20s του. Αν λάβουμε υπόψιν ότι ανήκει στη Gen Z και έχει μεγαλώσει στην «καρδιά» των social media, της γενιάς του φίλτρου και του ανελέητου συνεχούς ποσταρίσματος, είναι πράγματι επίτευγμα.

Μιλώντας λοιπόν με τη σειρά της και εκείνη στη Δώρα Αναγνωστοπούλου, είπε: «Η γενιά μου θεωρώ πως είναι απελευθερωμένη σε σχέση με τα πρότυπα. Είναι η γενιά του να είσαι όπως θες, να μην επηρεάζεσαι. Ελεύθερος και ευτυχισμένος. Νιώθω περήφανη που ανήκω σε αυτή τη γενιά, είναι σίγουρα μια κατάκτησή της. Σέβομαι πολύ τους καλλιτέχνες που περνάνε τέτοια μηνύματα».

https://www.instagram.com/p/Ci94YFCs5MD

«Πολλά κορίτσια μου λένε ότι τα βοήθησα να νιώθουν πιο ελεύθερα, ότι τους δίνω δύναμη. Είχα πιάσει κουβέντα με δυο κοπέλες που μου είπαν ότι τις βοήθησα μέσα από τα τραγούδια μου και τις έκανα να νιώθουν ελεύθερες και όμορφες και συγκινήθηκα».

https://www.instagram.com/p/CiU7gUssK8s

«Παίζω με το μακιγιάζ και την εικόνα μου, αλλά μου αρέσω και φυσική. Δεν έχω ανακαλύψει πιστεύω ακόμη την πιο θηλυκή μου πλευρά».

https://www.instagram.com/p/CegkYusMhHB
https://www.instagram.com/p/CfJpJjxM3ZE

«Μου έχουν κάνει κριτική για τα κιλά μου, επειδή ο χώρος που είμαι- ευτυχώς δεν απαιτεί πλέον- να είσαι σε συγκεκριμένα κιλά και έχω δει σχόλια που λένε ότι είμαι ωραία τραγουδίστρια αλλά με 10 κιλά παραπάνω. Μερικές φορές μπαίνω στη διαδικασία να το σκεφτώ, αλλά μετά σκέφτομαι ότι εγώ κάνω μουσική για όσους κρέμονται από τις λέξεις μου και με αγαπάνε όπως είμαι. Η εμφάνιση έρχεται δεύτερη».

Δωροθέα Μερκούρη

«Αν ήμουν 20 χρονών, δε θα είχα δεχθεί να έρθω εδώ χωρίς μακιγιάζ».

Έφη Αχτσιόγλου

«Η γυναίκα είναι μαχήτρια που αντιμετωπίζει έναν - εν πολλοίς - σεξιστικό κόσμο».

Δανάη Μπάρκα και Δέσποινα Καμπούρη ξεβάφτηκαν στον αέρα της εκπομπής

Η Δανάη Μπάρκα και η Δέσποινα Καμπούρη αποφάσισαν να εμφανιστούν με απόλυτο φυσικό look στο «Πάμε Δανάη!». Από εμάς είναι, ναι, ναι, ΝΑΙ.

Ακόμα δύο γυναίκες που δίδαξαν στο Instagram.

Μαίρη Συνατσάκη

Η αμακιγιάριστη πλευρά της Mairi Boo (σε κυριολεκτικό και μεταφορικό επίπεδο) δεν είναι καθόλου αθέατη.

https://www.instagram.com/p/Cg9RPmxLj3p

Η επιχειρηματίας και παρουσιάστρια ποζάρει πολύ συχνά χωρίς μακιγιάζ και φίλτρα και μιλά ανοιχτά για όσα μας προβληματίζουν.

https://www.instagram.com/p/CPf24CJHJ-S

Μία από αυτές τις φορές, συνόδευσε τη φωτογραφία της και με ένα εξαιρετικό κείμενο.

«Σας έκανε τοοοση εντύπωση το «αληθινό δέρμα» όπως το χαρακτηρίσατε σε αυτήν την φωτογραφία που θα την αφήσω εδώ σαν ποστ για να μην χαθεί στο 24ωρο του στορι. (Έχασε και στον διαγωνισμό για την φωτογραφία προφίλ που της αξίζει κάτι περισσότερο) Ωστόσο! Ναι, αληθινό δέρμα. Ακόμη με κάποια ροδόχρους. Δεν έχω κάνει τίποτα ιδιαίτερο γι αυτήν αλλά είναι ήπια οπότε την αφήνω στην ησυχία της. Κι αφήνω και ένα σχόλιο από τα άλλα, τα πιο ιδιαίτερα. Καμιά φορά μπορεί κάποιος να σας πει κάτι που να εννοεί κάτι άλλο και ξέρετε τώρα. Παρεξηγήσεις... Να φλεξάρουμε 'ο,τι έχουμε όσο πιο κοντά στην αλήθεια αντέχουμε, μέχρι να αντέχουμε περισσότερο. Είναι μια διαδρομή προσωπική για τον καθένα και την σέβομαι. Καλή εβδομάδα να’ χουμε. Σας φιλώ στις μούρες σας όπως κι αν είναι αυτές!».

https://www.instagram.com/p/CP0NDgFHpju

Ναταλί Κάκκαβα

Η παρουσιάστρια έχει επίσης αποδείξει πολλές φορές ότι «αγκαλιάζει» τη φυσική της ομορφιά, ποζάροντας τελείως άβαφη για τον λογαριασμό της στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/Cg84oF5oz5w
https://www.instagram.com/p/Cic9I_TIYgG

Σε μία ανάρτησή της όπου έχει δημιουργήσει κολάζ του make up και no-make up προσώπου της, γράφει: «Ε ναι λοιπόν...είναι ακριβώς το ίδιο πρόσωπο...Αριστερά εγώ, όπως ξυπνάω το πρωί και δεξιά όπως με μεταμορφώνουν τα μαγικά χέρια επαγγελματιών μακιγιέζ και κομμωτών στην εκπομπή.

Ένα μεγάλο μπράβο στη Μαίρη Συνατσάκη που μίλησε για την ευθύνη που έχουμε όσοι εκτιθέμεθα όσον αφορά στην αψεγάδιαστη εικόνα που θέλουμε να περνάμε προς τα έξω...Εγκλωβιζόμαστε σε μια διαρκή προσπάθεια να ωραιοποιήσουμε την εικόνα μας.. Γιατί? Μήπως δεν μας αρέσει ο πραγματικός εαυτός μας?

Μήπως δεν θέλουμε να προβάλουμε την αλήθεια μας? Μήπως μας έχουν πείσει πως δεν θα ανεβάσουμε followers αν δεν προβάλουμε μια αψεγάδιαστη και χιλιορετουσαρισμένη φωτογραφία μας? Το ερώτημα όμως είναι άλλο.. Αν δεν αρέσουμε εμείς πρώτα στον εαυτό μας.. Πώς περιμένουμε να αρέσουμε στους άλλους?

Αν όλη μέρα ψάχνουμε την τέλεια λήψη και την τέλεια φωτογραφία, πως νιώθουμε το βράδυ που κοιτάζουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Λοιπόν κορίτσια μου αγαπήστε τις ατέλειες σας και όπως έλεγε η μεγάλη Δήμητρα Γαλάνη ..Σ όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε».

https://www.instagram.com/p/CDrDoabDhnW