«Συγγνώμη αλλά αποτύχαμε»: Η Ρεγγίνα Μακέδου είπε τα πάντα για την τραγωδία με τρεις αναρτήσεις

«Συγγνώμη αλλά αποτύχαμε»: Η Ρεγγίνα Μακέδου είπε τα πάντα για την τραγωδία με τρεις αναρτήσεις
Instagram

«Όταν τα παιδιά κρατάν μαύρα μπαλόνια…συγγνώμη αλλά αποτύχαμε».

 

Παρόλα τα αρνητικά των social media (επιδειξιομανία, προβολή μιας κατ’ επίφαση ευτυχίας, προώθηση μη υγειών προτύπων και αποθέωση του υλισμού), υπάρχει και η άλλη τους πλευρά: εκείνη που γεμίζει την αρχική μας σελίδα με αναρτήσεις φωτεινών ανθρώπων, με stories που μεταδίδουν ουσιαστικά μηνύματα και βίντεο που απεικονίζουν όσα οι λέξεις δεν μπορούν.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το προφίλ της Ρεγγίνας Μακέδου στο Instagram, το οποίο αξίζει να ακολουθήσεις ακόμη κι αν δεν είσαι fan της πλατφόρμας. Η γυναίκα – πρότυπο γενναιότητας, δύναμης και αισιοδοξίας, μας δίνει λόγους να αγαπήσουμε και πάλι τα social media: Έναν με κάθε της δημοσίευση.

Με αφορμή το τραγικό συμβάν της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, οι λόγοι να πληκτρολογήσουμε το όνομά της αυξήθηκαν, μιας και δεν υπήρχε αμφιβολία ότι θα προσέγγιζε και αυτό το θέμα με ευαισθησία και υπευθυνότητα.

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ΄τα σπίτια τους. Tριγυρίζουν εκεί»

Παλεύοντας με τη λευχαιμία, η ίδια γνωρίζει πολύ καλά τον φόβο των γονιών της για εκείνη. Έχει βιώσει από κοντά αυτή την αγωνία μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του πόνου των γονιών όσων επέβαιναν στο μοιραίο τρένο και δεν κατάφεραν να κατέβουν από αυτό. Ακόμη, δεν παρέλειψε να θίξει και το θέμα των γονιών όσων ακόμη αγνοούνται, οι οποίοι βιώνουν το δικό τους δράμα, ζώντας κυριολεκτικά στην άγνοια και τον διαρκή τρόμο συνδυασμένο με μια «φλόγα» ελπίδας.

Σε story της λοιπόν η Ρεγγίνα Μακέδου, σημείωσε: «Καιρό σκεφτόμουν αν υπάρχει κάτι χειρότερο για έναν γονιό από το να χάσει το παιδί του.. έβλεπα τη μάνα μου και τον πατέρα μου να το παίζουν τρελοί ενώ ήξερα πόσο έτρεμαν μην με χάσουν… Και έλεγα ‘υπάρχει χειρότερο;’. Και σήμερα είδα ότι υπάρχει, να μην βρεις καν παιδί να θάψεις. Τι να πεις σε αυτούς τους γονείς; Όλη μέρα σκέφτομαι μόνο αυτό! Πώς να απαλύνουμε τον πόνο σας;».

Reggina-Makedoy-story.jpg

Εν συνεχεία, ανέβασε μια φωτογραφία από τον σταθμό του ΟΣΕ Λάρισας, στην οποία βλέπουμε τον κόσμο συντετριμμένο να αφήνει λουλούδια και να ανάβει κεράκια για τους άτυχους επιβαίνοντες. Η φωτογραφία αυτή στάθηκε αφορμή- όπως και για πολλούς άλλους συνανθρώπους μας, ώστε να ανασύρει στη μνήμη της την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το 2003 επίσης στα Τέμπη.

Τέμπη: «Ο άνθρωπος που σώζεται από κάτι τέτοιο, το παίρνει μαζί του σε όλη τη ζωή του»

«Γυρνούσαμε από πενταήμερη όταν είδαμε τα ασθενοφόρα να ανεβαίνουν στα Τέμπη… Ξαφνικά τηλέφωνα. Δεν είχαμε ακόμα social “παιδί μου είσαι καλά;”. “Καλά είμαι βρε μαμά. Τι να έπαθα, εκδρομή είμαστε γιατί τι έγινε;”. “Τίποτα παιδί μου απλά πήρα να δω τι κάνεις”. Μόλις μπήκα σπίτι είδα τη τηλεόραση και πάγωσα. Κατάλαβα πού πήγαιναν τα ασθενοφόρα. Φοιτήτρια πήρα αυτό το τρένο δεκάδες φορές… όπως σχεδόν όλοι μας. “Ναι βρε μαμά αμάν πια έφτασα πωωωω, σιγά με το τρένο είμαι τι να γίνει”. Ξυπνάω χτες και βλέπω αυτό που όλους μας έχει διαλύσει. Δεν αντέχω που κάποιοι δεν θα έχουν καν παιδί να θάψουν! Όλο είναι αδιανόητο!!! Υπάρχουν, πιστεύεις, γιατί; Ίσως να υπάρχουν… Τα παιδιά, όμως, δεν γυρνάνε πίσω… Και εκείνη η κοιλάδα… συνεχίζει να μαζεύει αγγέλους! Συλλυπητήρια…. Ο Θεός να είναι δίπλα σας!», έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό της στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/CpR7hj8Mwa6

Τέλος, το βράδυ της Παρασκευής 3 Μαρτίου, έκανε επίσης αναδημοσίευση στα stories της μια εικόνας από τον δημοφιλή λογαριασμό Μοναδικοί Άνθρωποι. Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση νέων στο Σύνταγμα, κρατώντας μαύρα μπαλόνια στη μνήμη όσων χάθηκαν τόσο άδικα.

«Όταν τα παιδιά κρατάν μαύρα μπαλόνια…συγγνώμη αλλά αποτύχαμε», έγραψε η Ρεγγίνα Μακέδου.

1677942785534-150066771-Reggina-Makedoy-story.png

Τα εισιτήρια θανάτου που σόκαραν την Ευρώπη & τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην Ελλάδα