Danny Masterson - That '70s Show: Ισόβια για δύο βιασμούς – Ποια είναι η γυναίκα που αφήνει πίσω του

Danny Masterson - That '70s Show: Ισόβια για δύο βιασμούς – Ποια είναι η γυναίκα που αφήνει πίσω του
2017 Getty Images

Πώς ο  Danny Masterson «έμπλεξε» την Σαηεντολογία στην υπόθεση βιασμών

Ο πρωταγωνιστής του That '70s Show, αλλά και των The Ranch και Μen at Work, Danny Masterson, καταδικάστηκε σε 30 χρόνια ισόβια για τον βιασμό δύο γυναικών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εισαγγελέα της υπόθεσης, Reinhold Mueller, ο Masterson κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς, μετά από πολλαπλές κατηγορίες που υπήρξαν εναντίον του.

Τρεις από αυτές έφτασαν στα δικαστήρια ενώ υπήρχαν ακόμα δύο για τις οποίες κρίθηκε ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία. Τελικά, ο Masterson κρίθηκε ένοχος για δύο από αυτές, οι οποίες έγιναν την περίοδο 2001-2003.

Η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Charlaine Olmedo, η οποία προέδρευσε της υπόθεσης, ανέφερε στον Masterson ότι «δεν είστε το θύμα εδώ, οι πράξεις σας πριν από 20 χρόνια ήταν εγκληματικές».

Ακόμα τον στηρίζει η σύζυγός του

Με ένα… φιλί είπε «αντίο» ο Masterson στη σύζυγό του, Bijou Phillips, λίγο πριν εκείνη και η μητέρα του απομακρυνθούν από το δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Η σύζυγος του Masterson, Bijou Phillips, ήταν παρούσα στην δίκη του και φωτογραφήθηκε καθώς έβγαινε από την αίθουσα δικαστηρίου στο Λος Άντζελες εμφανώς λυπημένη.

Η Phillips απαθανατίστηκε να στέκεται πίσω από έναν ψηλότερο άνδρα, καθώς έβγαινε από το κτίριο.

Παρόλο που προσπάθησε να «κρύψει» το πρόσωπό της, η Phillips τελικά «αποκαλύφθηκε» έχοντας σκυθρωπή έκφραση, η οποία δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη από την Page Six, η οποία αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στη -άβολη- αυτή εμφάνιση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην έκφρασή της Pillips αλλά και δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με την σχέση της με τον καταδικασμένο -πλέον- για βιασμό Danny Masterson.

32nd Annual IDA Documentary Awards - Arrivals

Ποια είναι η Bijou Phillips

Η Bijou Phillips είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδίστρια. Κόρη του μουσικού John Phillips και της Geneviève Waïte. Στα 14 της παράτησε το σχολείο, ζήτησε άρση κηδεμονίας και «ανεξαρτητοποιήθηκε» από τους γονείς της. Στα 17 της μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης.

Το 2018 η Phillips αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια, μέσω του Instagram, περιγράφοντας ότι οι γονείς της καυγάδιζαν για την επιμέλειά της, ενώ εκείνη βρισκόταν υπό την φροντίδα πολλών ανάδοχων οικογενειών.

Η Bijou έχει δύο αδερφές, την Mackenzie και την Chynna. Και οι τρείς έχουν βρεθεί σε κέντρο απεξάρτησης κατά τη διάρκεια των ετών, η Bijou και η Mackenzie για ναρκωτικά και η Chynna λόγω υπερβολικού άγχους. Η Mackenzie, το 2009 αποκάλυψε ότι υπήρξε θύμα αιμομικτικής σχέσης με τον πατέρα της από τα 19 της χρόνια. Τα γεγονότα αυτά αποδεικνύουν ότι η Bijou σίγουρα δεν έχει ζήσει μία ήρεμη παιδική ηλικία.

Phillips-masterson

Η σχέση με τον Masterson

Η Bijou Phillips και ο Danny Masterson γνωρίστηκαν το 2004 σε ένα τουρνουά πόκερ στο Las Vegas. πέντε χρόνια αργότερα αρραβωνιάστηκαν και το 2014 γεννήθηκε η κόρη τους, Fianna.

https://www.instagram.com/p/BJt_t-8DXcI/

Πώς έφτασε ο Masterson στην καταδίκη;

Ο πρωταγωνιστής του «The Ranch» συνελήφθη πρώτη φορά το 2020, αφού τρεις γυναίκες τον κατηγόρησαν ότι την περίοδο 2001-2003 τις είχε κακοποιήσει σεξουαλικά στο σπίτι του στο Hollywood Hills.

Το 2022, οι πρώτοι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ετυμηγορία, με αποτέλεσμα ο Masterson να κριθεί τελικά ένοχος σε επαναληπτική δίκη που έγινε τον Μάιο.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι όλες οι σεξουαλικές συνευρέσεις ήταν συναινετικές, ωστόσο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πριν την σεξουαλική επαφή έδινε στις γυναίκες ναρκωτικά.

Ποια η σχέση του Masterson με την Σαηεντολογία και πώς αυτή εμπλέκεται στην υπόθεση;

Ο Masterson είναι μέλος της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας και για την συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται ότι έλαβε υποστήριξη από εκείνη. Οι Εισαγγελείς, κατά τη διάρκεια της δίκης, υποστήριξαν ότι η Εκκλησία της Σαηεντολογίας είχε ενεργό ρόλο και βοήθησε στη συγκάλυψη των επιθέσεων, ωστόσο η οργάνωση αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό.

Οι τρείς γυναίκες που τον κατηγόρησαν ανήκαν και εκείνες στην οργάνωση της Σαηεντολογίας. Μία από αυτές ανέφερε ότι «δεν επέλεξα να γεννηθώ στη Σαηεντολογία, όπως, επίσης, δεν επέλεξα και να βιαστώ από τον Danny Masterson».

Μία άλλη ενάγουσα ισχυρίστηκε ότι η οργάνωση αλλά και ο Masterson της έκαναν «πλύση εγκεφάλου», ενώ πρόσθεσε ότι η Εκκλησία προστάτευε τον ηθοποιό.

Η δικηγόρος των θυμάτων, Alison Anderson, δήλωσε στο δικαστήριο ότι οι δύο από τις τρείς ενάγουσες έδειξαν τεράστια δύναμη και γενναιότητα για να εμφανιστούν στο αστυνομικό τμήμα αλλά και για να συμμετέχουν στις δικαστικές διαμάχες.