«Δεν έδωσα μάχη, πάγωσα εντελώς»: Η Brooke Shields αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα βιασμού στα 22 της

Μαρία Ροδίτη
«Δεν έδωσα μάχη, πάγωσα εντελώς»: Η Brooke Shields αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα βιασμού στα 22 της

Photo by Taylor Jewell/Invision/AP

Invision

Για πρώτη φορά η Brooke Shields μιλά για το συνταρακτικό γεγονός που τη στιγμάτισε λίγο μετά τα 20. Η αποκάλυψη για τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε στο νέο ντοκιμαντέρ της Pretty Baby: Brooke Shields.

Σε μια συνταρακτική αποκάλυψη για τη ζωή της προχώρησε η Brooke Shields λέγοντας για πρώτη φορά ότι όταν ήταν 22 ετών έπεσε θύμα βιασμού. Η 57χρονη ηθοποιός μίλησε για το συμβάν που της άλλαξε τη ζωή στο αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ της Pretty Baby: Brooke Shields, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Sundance Film Festival, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

H Brooke Shields εξήγησε λεπτομερώς τις συνθήκες της επίθεσης, αποκαλύπτοντας πώς συναντήθηκε μαζί του για να συζητήσουν μια επαγγελματική πρόταση λίγο μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο του Prinston το 1987. «Είναι η πρώτη φορά που μιλάω για αυτό που συνέβη», λέει χαρακτηριστικά η Brooke στο ντοκιμαντέρ της.

Reunion μετά από 42 χρόνια για την Brooke Shields και τον συμπρωταγωνιστή της από τη Γαλάζια Λίμνη

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ – μεταξύ άλλων- θα δούμε την ταραχώδη σχέση με τη μητέρα της, τους μεγαλύτερους σταθμούς της καριέρας της, τις Calvin Klein διαφημίσεις, αλλά και τη σχέση της με τον Michael Jackson.

Το χρονικό της σεξουαλικής επίθεσης όπως την περιέγραψε η Brooke Shields

Η επίθεση συνέβη λίγο μετά το δείπνο που είχε η Brooke Shields με τον συγκεκριμένο άντρα και αφού ανέβηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του για να καλέσει ταξί, σύμφωνα με τη Washington Post. Ενώ η ηθοποιός βρισκόταν στο δωμάτιο, ο άντρας εξαφανίστηκε στο μπάνιο, βγήκε μετά γυμνός και της επιτέθηκε. «Δεν αγωνίστηκα τόσο πολύ. Απλώς πάγωσα εντελώς», λέει χαρακτηριστικά η Brooke στο ντοκιμαντέρ. «Νόμιζα ότι το ένα ''όχι'' θα ήταν αρκετό», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια του βιασμού, η 57χρονη είπε ότι «αποστασιοποιήθηκε» από το σώμα της, χρησιμοποίησε δηλαδή έναν μηχανισμό που είχε μάθε όταν έκανε σκηνές με γυμνό στους ρόλους της στα 1980s στο Blue Lagoon και το 1981 στο Endless Love. «Το επόμενο πράγμα που ξέρω, η πόρτα είναι ανοιχτή κι εκείνος λέει ''θα σε βλέπω εδώ γύρω''. Εγώ απλώς είπα ''Ναι'', και έφυγα, πήγα κάτω στο ασανσέρ και πήρα ταξί. Έκλαιγα σε όλη τη διαδρομή μέχρι να πάω στο διαμέρισμα της φίλης μου», παραδέχθηκε στο ντοκιμαντέρ η ηθοποιός.

2023 Sundance Film Festival -

Photo by Taylor Jewell/Invision/AP

Invision

Η Brooke είπε επίσης ότι αργότερα εκμυστηρεύτηκε σε έναν φίλο, τον ειδικό σε θέματα ασφαλείας Gavin de Becker, το περιστατικό κι εκείνος της είπε αμέσως: «Αυτό είναι βιασμός».

Το γράμμα της Brooke Shields στον βιαστή της

Στο ντοκιμαντέρ η star παραδέχθηκε ότι δεν αντιμετώπισε ποτέ τον βιαστή της δημόσια, όμως του έγραψε ένα γράμμα. «Του είπα ''η τεράστια εμπιστοσύνη που σου είχα χάθηκε. Πώς τόλμησες; Είμαι καλύτερη από αυτό. Είμαι καλύτερη από σένα''», εξήγησε η Brook Shields στην Today.

«Έτσι αντιμετώπισα τα πράγματα. Ήθελα να σβήσω το όλο θέμα από το μυαλό και το σώμα μου και απλώς να συνεχίσω στο μονοπάτι που ακολουθούσα. Το σύστημα δεν είχε έρθει ποτέ να με βοηθήσει. Οπότε, έπρεπε να γίνω πιο δυνατή μόνη μου», πρόσθεσε. Και ολοκλήρωσε: «Είναι η πρώτη φορά που στα 57 μου κατέχω πλήρως την ταυτότητά μου».