Στo Ladies Run ένιωσα για πρώτη φορά χαρούμενη που τρέχω και το νέο μου smartphone τα κατέγραψε όλα

Γεωργία Βλαχοπούλου
Στo Ladies Run ένιωσα για πρώτη φορά χαρούμενη που τρέχω και το νέο μου smartphone τα κατέγραψε όλα
https://www.instagram.com/p/Cy_DgjHINbG/

Αφού κατάφερα εγώ να ολοκληρώσω τα 5km του Ladies Run, έχοντας μαζί μου, πολύτιμο σύμμαχο, το Galaxy Watch 6 της Samsung, μπορείς κι εσύ!

Δεν θα σου κρυφτώ, η σχέση μου με τη γυμναστική - πόσο μάλλον με το τρέξιμο - τα τελευταία χρόνια δεν είναι κι η πιο ιδανική. Για την ακρίβεια δεν υφίσταται. Μετά τις φετινές μου καλοκαιρινές διακοπές όμως, άρχισα να σκέφτομαι πως ίσως πρέπει να ξεκινήσω κάποιας μορφής άσκηση, αφού η καθημερινή καθιστική ζωή κατάλαβα πως δεν θα κάνει καλό στην υγεία μου σε βάθος χρόνου.

Tο Ladies Run, λοιπόν που διοργανώθηκε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου για 11η φορά, ήταν το τέλειο challenge για μένα, για να ελέγξω τη φυσική μου κατάσταση και τα όριά μου αλλά και για να κάνω το πρώτο βήμα προς έναν νέο, πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Πρόκειται για έναν αγώνα 5 χιλιομέτρων που πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο και στον οποίο συμμετέχουν μόνο γυναίκες. Ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της διοργάνωσης σε κάνει να έχεις ακόμα έναν λόγο για να αγωνιστείς, αφού κάθε φορά μέσω των συμμετοχών του αγώνα στηρίζονται ευπαθείς γυναικείες ομάδες με τη βοήθεια του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ.

https://www.instagram.com/reel/Cy_MUpZIt-J/

Φόρεσα λοιπόν, το νέο Galaxy Watch 6 μου από την Samsung, η οποία ήταν και φέτος χρυσός χορηγός της διοργάνωσης για 7η συνεχή χρονιά, και ξεκίνησα μαζί με ακόμα περίπου 830 γυναίκες διαφόρων ηλικιών για την πιο όμορφη διαδρομή 5 χιλιομέτρων στον Λαιμό της Βουλιαγμένης που θα περνούσε και μέσα από το «Four Seasons Astir Palace».

Ευτυχώς το νέο μου Samsung Galaxy Z Flip 5, ήταν εκεί για μένα - αφού είναι απίστευτα ελαφρύ και χάρη στο flex window που διαθέτει, διπλώνει και χωράει τέλεια σε μικρά τσαντάκια, όπως ήταν το μικρό belt bag που είχα μαζί μου. Πολύ εύκολα, όπως θα δεις λοιπόν και πιο κάτω κατάφερα να απαθανατίσω κάθε λεπτό αυτής της μοναδικής και πρωτόγνωρης για μένα εμπειρίας, η οποία άξιζε εκατό τοις εκατό τον κόπο.

Γύρω μας τα πεύκα κι η θέα της θάλασσας από ψηλά, σε «ανάγκαζαν» να θες να ανακαλύψεις τι άλλο κρύβει αυτή η διαδρομή. Ανά τακτά διαστήματα υπήρχαν μέλη της διοργάνωσης που μας χειροκροτούσαν και μας εμψύχωναν να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ενώ υπήρχαν και δυο σημεία στα οποία μάς προσέφεραν νερό για να ενυδατωθούμε και να συνεχίσουμε μέχρι τον τερματισμό μιας και η μέρα ήταν αρκετά ζεστή. Όπως καταλαβαίνεις μέσα σε αυτό το «κλίμα», νομίζω ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα χαρούμενη τρέχοντας.

Κάθε χιλιόμετρο ήταν και μια μικρή κατάκτηση για μένα αλλά και για τις συναθλήτριές μου, με πολλές από τις οποίες γίναμε μια παρέα και στήσαμε και τα δικά μας «πηγαδάκια», μιας και στο Ladies Run σημασία έχει να φτάσεις στο τέλος της διαδρομής είτε αυτό γίνει τρέχοντας, είτε κάνοντας jogging είτε με γρήγορο περπάτημα.

Φτάνοντας στον τερματισμό και την εντυπωσιακή αψίδα της Samsung, η αλήθεια είναι πως ένιωσα λες και βγήκα πρώτη στους Ολυμπιακούς. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως στην πρώτη μου συμμετοχή θα κατάφερνα να τερματίσω και μάλιστα σε λιγότερο από μια ώρα, πολύ απλά τρέχοντας στον ρυθμό μου και όσο εγώ μπορούσα. Αφού για του λόγου το αληθές, τράβηξα και μια φωτογραφία, όπως μπορείς να δεις στην gallery που ακολουθεί, με τα δεδομένα από το Galaxy Watch 6 που φορούσα - όχι τίποτα άλλο - για να δω αν ο κόπος μου έπιασε τόπο κι αν όντως έκανα 5 χιλιόμετρα διαδρομή. Το Galaxy Watch 6 άλλωστε, ξεκινάει αυτόματα, χωρίς να πατήσεις κανένα κουμπί, να καταγράφει την κάθε σου άσκηση και τα δεδομένα που προκύπτουν από αυτήν (απόσταση, χρόνο, βήματα, θερμίδες, παλμούς κ.ά.).

Μετά από αυτή την εμπειρία θα σου έλεγα πως το τρέξιμο τελικά, ναι, μπορεί να είναι και ευχάριστο, ενώ αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις μια οποιαδήποτε άθληση το νέο smartwatch της Samsung, το Galaxy Watch 6 θα γίνει ο αθόρυβος βοηθός σου και θα σε βοηθήσει να ελέγχεις την αθλητική σου επίδοση κάθε ώρα και λεπτό. Άλλωστε, η Samsung είναι μια εταιρεία που ενθαρρύνει τον αθλητισμό με την wearable τεχνολογία της αλλά και την γυναικεία άθληση ως σταθερός υποστηρικτής του Ladies Run.

Ταυτόχρονα, αν έχεις βαρεθεί πια να κρατάς το smartphone σου στο χέρι και δεν ξέρεις πού να το αφήσεις ακόμα κι όταν αθλείσαι λόγω του μεγέθους του, ήρθε η ώρα να σκεφτείς σοβαρά το νέο Samsung Galaxy Z Flip 5, που χωράει στο πιο μικρό τσαντάκι που έχεις - ακόμα και στην τσέπη σου - χάρη στην αναδιπλούμενη επιφάνειά του.

Τώρα που σου είπα την εμπειρία μου και όλα τα μυστικά για απολαυστική άθληση τι λες, πάμε για τρέξιμο;