Άγιοι Ανάργυροι: Μια 28χρονη γυναίκα δολοφονείται έξω από το αστυνομικό τμήμα και ο φόβος μεγαλώνει

Τζένη Ντεμιράι
Άγιοι Ανάργυροι: Μια 28χρονη γυναίκα δολοφονείται έξω από το αστυνομικό τμήμα και ο φόβος μεγαλώνει

«Τώρα φοβόμαστε περισσότερο», γράφει στο Twitter/X μία γυναίκα, με αφορμή τον τραγικό χαμό της 28χρονης κοπέλας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων. Μέχρι πού θα φτάσει αυτός ο φόβος, όμως;

Η ελληνική κοινή γνώμη έχει φορέσει και πάλι μαύρα, μετά την είδηση του θανάτου μίας 28χρονης κοπέλας στους Αγίους Αναργύρους έπειτα από μαχαιρώματα του πρώην συντρόφου της, έξω από το αστυνομικό τμήμα το βράδυ της 1ης Απριλίου.

Μία γυναίκα βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, έχοντας αντιληφθεί ότι κινδυνεύει η ζωή της. Ζήτησε βοήθεια, ζήτησε προστασία, μίλησε. Και ακόμα και τότε, ακόμα και η φωνή της που υψώθηκε, όπως τη δίδαξαν να κάνει, δεν κατάφερε να τη σώσει. Ακόμα και τότε το μαχαίρι βάφτηκε με το αίμα της.

Δήμητρα και Μαίρη: Δύο TikTokers με αυτισμό λένε πως ντροπή ένιωσαν πριν τη διάγνωση κι όχι μετά

afraid-7505609_1280.jpg

Τι ακριβώς συνέβη;

Μετά τις 10:30 το βράδυ, η 28χρονη κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι της στους Αγίους Αναργύρους με έναν φίλο. Φτάνοντας εκεί, είχε την εντύπωση πως είδε τον πρώην σύντροφό της να την περιμένει.

Ο χωρισμός τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ertnews ήταν επεισοδιακός.

Φοβούμενη ότι ο 39χρονος άνδρας θα την βλάψει, η κοπέλα πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων και συνομίλησε με την αξιωματικό υπηρεσίας, αναφέροντας τι ακριβώς έχει συμβεί.

Τότε, η αξιωματικός την ενημέρωσε πως θα έπρεπε είτε να καταθέσει μήνυση, το οποίο δεν έκανε επειδή δεν υπήρχε κάποιο νέο περιστατικό βίας, είτε να ειδοποιήσει την Άμεση Δράση, καθώς ζήτησε αστυνομική συνοδεία για το σπίτι της.

[368462] ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 28ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κατεβαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα και φτάνοντας δίπλα στο φυλάκιο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το 100, ανέφερε τα περιστατικά και εκείνη την ώρα εμφανίστηκε από πίσω της ο 39χρονος πρώην σύντροφός της και άρχισε να τη μαχαιρώνει με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Στη συνέχεια, ο άνδρας έστρεψε το μαχαίρι προς το μέρος του και αυτοτραυματίστηκε στον λαιμό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση φρουρούμενος.

Μπροστά στο περιστατικό ήταν ο φίλος της κοπέλας, ο οποίος έβαλε τις φωνές βλέποντας την επίθεση, αλλά δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Στο φυλάκιο υπήρχε και αστυνομικός, ο οποίος επίσης δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα.

Η άτυχη κοπέλα και ο 39χρονος είχαν χωρίσει το 2020. Τότε, η 28χρονη είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην συντρόφου της για βιαιοπραγία, ενώ, είχε ζητήσει και ασφαλιστικά μέτρα.

Ποια διαδικασία ακολουθείται όταν ένας άνθρωπος για τη συμπεριφορά του οποίου έχει υποβληθεί μήνυση παρακολουθεί το πρόσωπο που έχει προβεί σε αυτή;

Σε τέτοιες περιπτώσεις «Ερωτάται η κοπέλα η οποία πήγε στο τμήμα αν θέλει να υποβάλλει καινούρια μήνυση για να κινήσει τη διαδικασία και ασφαλιστικά μέτρα για να μην πλησιάζει το σπίτι. Αυτόφωρο δεν μπορεί να υπάρξει επειδή τον είδαν κάπου», ανέφερε μιλώντας στο Open, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνη, εξηγώντας τη διαδικασία που ακολουθείται σε περίπτωση που ένας άνθρωπος που βρίσκεται αντιμέτωπος με μήνυση παρακολουθεί το πρόσωπο που έχει προβεί σε αυτή.

Η 28χρονη κοπέλα στους Αγίους Αναργύρους, σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, δεν μπόρεσε να κάνει μήνυση αφού δεν υπήρχε κάποιο νέο περιστατικό βιαιοπραγίας. Στην ουσία αυτό που την οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα φαίνεται να ήταν ο φόβος πιθανής επίθεσης.

Δεδομένου του παρελθόντος τους, όμως, η κοπέλα είχε κάθε λόγο να ανησυχεί. Σε αυτή την περίπτωση, τι πρέπει να συμβεί;

«Τώρα φοβόμαστε περισσότερο»

Στο Twitter/X πολλοί είναι εκείνοι που έχουν πάρει θέση για τον τραγικό χαμό της 28χρονης κοπέλας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Κάποιοι προσπάθησαν να βρουν τον υπαίτιο. «Εγώ και η μάνα μου όταν βλέπουμε περίεργα ντυμένα παιδιά ή να έχουν παράξενη συμπεριφορά, πάμε σπίτια τους και ψαρεύουμε τους γονείς. Υπάρχουν άλλοι που μας λένε “μην ανακατεύεστε”. Αυτοί οι “μην ανακατεύεστε” σκότωσαν την κοπέλα. Φταίμε όλοι», ανέφερε κάποιος.

Άλλοι, έδειξαν να προβληματίζονται με την αδυναμία των Αστυνομικών Αρχών να προστατέψουν την κοπέλα. «Η πρώτη σκέψη ενός ανθρώπου που απειλείται η ζωή του… Το Αστυνομικό Τμήμα. Τι άλλο; Που αλλού να πήγαινε να σώσει το τομάρι της; Που; Που να ήξερε, ψυχούλα μου», έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης.

«Πριν ένα μήνα περίπου δεν ήταν που μιλούσαν όλοι με τα ωραιότερα λόγια για τη γυναίκα; Πάλι με αίμα βάφτηκαν τα λόγια… Άλλη μία από εμάς δεν είναι ανάμεσά μας. Κι αν μας ρωτήσετε, τώρα φοβόμαστε περισσότερο», έγραψε κάποιος ακόμα.

20 χρόνια μετά το θρυλικό «3- 2-1 ΑΝΤ1», τα κορίτσια του τηλεπαιχνιδιού παραμένουν πηγή χαράς

Πηγή κεντρικής εικόνας: Pexels