Μήπως το Breakfast@star ειναι το καλύτερο πρωινό; Χατζίδου - Παύλου παίρνουν δίκαιες πρωτιές

Κατερίνα Μπούσιου
Μήπως το Breakfast@star ειναι το καλύτερο πρωινό; Χατζίδου - Παύλου παίρνουν δίκαιες πρωτιές

Το success story του Breakfast@star και η αλλαγή που κατάφεραν να φέρουν στην πρωινή ζώνη η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλής Παύλου. 

Την ώρα που όλοι οι άλλοι κάνουν το ίδιο, εσύ να πολεμάς για το διαφορετικό. Αυτή είναι μία χρυσή και διαχρονική συμβουλή στην ελληνική τηλεόραση, αλλά δεν είναι και πάντα εύκολη στην εφαρμογή της. Η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλής Παύλου όμως φέτος την έκαναν πράξη και το κοινό τους επιβραβεύει συχνά με πρωτιές στην τηλεθέαση. Σε μία πρωινή ζώνη που φέτος είναι άκρως ανταγωνιστική.

https://www.instagram.com/p/C5ku2FVIeo1/

Στο Brekfast@star δεν φωνάζουν...

Για να μιλήσουμε με πραγματικά στατιστικά στοιχεία εκτός από την προχθεσινή πρωτιά στην πρωινή ζώνη με 14,02%, η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλής Παύλου στα προγράμματα που ξεκινούν από τις 09.00 και τερματίζουν μέχρι τις 12.00 έχουν σημειώσει πολύ αξιόλογη τηλεθέαση, κάνοντας για μία ακόμη χρονιά, επιτυχία με το Breakfast@star. Τον Μάρτιο η εκπομπή ήρθε 2η στη ζώνη της μετάδοσής της στο δυναμικό κοινό 18-54 με μέσο όρο 11,7%, ισοβαθμώντας με την Κατερίνα Καινούργιου και πρώτο το Πρωινό με τον Γιώργο Λιάγκα (με μέσο όρο 14,1%)

Το ατύχημα της Ελένης Χατζίδου ενέπνευσε τον Ετεοκλή Παύλου να της χαρίσει το δικό του «Όσκαρ»

Αν στη μέτρησή μας βάλουμε και το Happy Day με την Σταματίνα Τσιμτσιλή που είναι πρώτη με 18,2% και απόλυτη κυρίαρχη τη φετινή χρονιά για το μήνα Μάρτιο, αλλάζει η κατάταξη. Όμως η εκπομπή ξεκινά νωρίτερα από τις υπόλοιπες και συνήθως δεν συνοπολογίζεται. Υπάρχει πάντα αυτή η διαφορά όταν τα κανάλια στα τέλη της σεζόν, κάνουν τον τελικό απολογισμό.

Στην ερώτηση «γιατί αυτή η επιτυχία για το Breakfast@star;» υπάρχουν πολλές ερμηνείες. Καταρχάς είναι η μόνη αμιγώς ψυχαγωγική εκπομπή της πρωινής ζώνης, τηρώντας την πολύχρονη παράδοση του Star που θέλει τα project του «καθαρά» και σαφή στον στόχο τους. Μόνο σε περίπτωση ενός πραγματικά σοβαρού ενημερωτικού θέματος, γίνεται μία σπάνια εξαίρεση αναφοράς του. Στην εποχή του Infotainment και στην εποχή που στην ελληνική τηλεόραση τα παλαιότερα ψυχαγωγικά προγράμματα του Σαββατοκύριακου μετατράπηκαν σε σχεδόν πολιτικές εκπομπές, ας μείνει κάτι ατόφιο.

Σε αυτή την εκπομπή δεν έχουμε φωνές. Αυτές τις φωνές των άλλων εκπομπών που δημιουργούν μία τεχνητή τις περισσότερες φορές ένταση. Έχουμε κριτική σκέψη και σχόλιο από τον Ετεοκλή και την Ελένη, που συχνά μας έχουν εκπλήξει. Δεν στρογγυλεύουν την άποψή τους για να γίνουν αρεστοί, δεν τη βροντοφωνάζουν για να κερδίσουν τηλεθέαση. Και σου δίνουν αμέσως την εντύπωση ότι είναι ειλικρινείς σε αυτά που λένε. Και σε αυτά που δεν γνωρίζουν, δείχνουν διάθεση να μάθουν. Τουλάχιστον είμαστε σίγουροι, γιατί αυτό φαίνεται, ότι μελετούν τη σκαλέτα τους πριν βγουν στον «αέρα».

Το πάνελ τους, είναι (μετά από εκείνο της Σταματίνας Τσιμτσιλή) ένα από τα λιγοστά που έχει μία αρμονία και ξεκάθαρους ρόλους. Με χιούμορ, με διάθεση να πηγαίνει καλά το σύνολο και όχι ο καθένας ξεχωριστά, για να κερδίσει και μία καλή μεταγραφή του χρόνου. Ας πούμε αλήθειες, αυτό συμβαίνει κυρίως.

Η Ελένη Χατζίδου εκπαιδεύει τη Μελίτα στο σπίτι και τον Ετεοκλή Παύλου στη δουλειά

Η δομή, η σκαλέτα της εκπομπής είναι συγκεκριμένη και στοχευμένη στο να δημιουργεί ένα διασκεδαστικό και όχι αγχωτικό περιεχόμενο. Ωραία ρεπορτάζ (πολλά πρωτογενή), ωραίες στήλες. Απλά πράγματα.

Στη φετινή τηλεόραση, το γέλιο, η χαρά, η ψυχαγωγία, η κριτική σκέψη με ηρεμία και δίχως άγχος, είναι σπάνιο φαινόμενο. Και ευτυχώς εκείνοι το διαθέτουν. Δεν είναι οι μόνοι, αλλά είναι νεοφερμένοι στην TV και δεν έχουν την εμπειρία. Με αυτό το δεδομένο, είναι πολύ σημαντικά τα όσα κατάφεραν.