Η διχασμένη προσωπικότητα του Jon Hamm

Η διχασμένη προσωπικότητα του Jon Hamm

Ο Don Draper του «Mad Men» δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση με τον ηθοποιό που τον υποδύεται –χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.

Τον Jon Hamm τον γνωρίσαμε μέσα από τη 60's σειρά «Mad Men», ως το απόλυτο αρσενικό, τον αδίστακτο διαφημιστή, τον γοητευτικό, σκληρό αλλά και ολίγον τι φαλλοκράτη άντρα, με τα χειροποίητα κοστούμια, το τέλειο μαλλί, το κόντρα ξύρισμα και το «βαρύ» όνομα, Don Draper.

Στην αληθινή ζωή, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Ή και εντελώς διαφορετικά.

Ο Jon Hamm φορά αθλητικά συνολάκια, βερμούδα-τζάκετ, πλαστικές σαγιονάρες, καπέλο του τζόκεϊ, και βγαίνει ανέμελες βόλτες με τον σκύλο του κρατώντας, στο ένα χέρι την κούπα με τον καφέ του και στο άλλο την σακούλα με τα περιττώματα του σκύλου, ενώ έχει περασμένο το λουρί γύρω από το λαιμό του. Το κόντρα ξύρισμα έχει δώσει τη θέση του σε πυκνά γένια, ενώ την όλη εμφάνιση συμπληρώνουν ένα ζευγάρι γυαλιά μυωπίας.

Όλοι ξέρουμε, φυσικά, πως οι ηθοποιοί σπάνια μοιάζουν με τους χαρακτήρες που υποδύονται, αλλά βλέποντας αυτές τις δύο εικόνες δίπλα δίπλα, μια μικρή σύγχιση την παθαίνεις.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι πως και στις δύο περιπτώσεις, ο άντρας ο σωστός, ο ακαταμάχητος, δεν κρύβεται. Είτε κρατά ένα ποτήρι ουίσκι, είτε τα περιττώματα του σκύλου του, δεν έχει σημασία.