Η Kate Winslet θέτει υποψηφιότητα για την επόμενη Χρυσή Σφαίρα της

Η Kate Winslet θέτει υποψηφιότητα για την επόμενη Χρυσή Σφαίρα της

Πολύς καιρός θα περάσει ακόμα ώσπου να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για Golden Globe και, όχι, δεν είδαμε κάτι μέσα στη μαγική μας σφαίρα αλλά κάτι μας λέει πως η Βρετανίδα ηθοποιός θα βρίσκεται ανάμεσα στους διεκδικητές.

Τι μας κάνει να το πιστεύουμε; Η ερμηνεία της στη μίνι τηλεοπτική σειρά του HBO «Mildred Pierce» που προβάλλεται αυτή την περίοδο από το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο. Η σειρά είναι βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του 1945 που χάρισε στην πρωταγωνίστριά της Joan Crawford το Όσκαρ Α' Γυναικείας Ερμηνείας και είχε, με τη σειρά της, βασιστεί στο ομότιτλο μυθιστόρημα του James M. Cain.

Η ηρωίδα, την οποία υποδύεται η Kate Winslet, αναζητά την κοινωνική θέση της στην περίοδο του Μεγάλου Κραχ στην Αμερική και διεκδικεί, με τον δικό της τρόπο, την ισότητα που της αξίζει. Επιβιώνοντας, με το μοναδικό σθένος της, με χαμόγελο παρά τα τραγικά συμβάντα που διανθίζουν τη ζωή της πετυχαίνει το -φαινομενικά- ακατόρθωτο και γίνεται μια επιτυχημένη επιχειρηματίας. Η στενή σχέση με την κόρη της Veda (την οποία υποδύεται η Evan Rachel Wood) σχηματίζει την δραματικότερη πτυχή της ιστορίας και ορίζει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τραγωδία τη ζωή της.

Η Kate Winslet δίνει μια ερμηνεία που άνετα θα μπορούσε να της εξασφαλίσει το επόμενο Όσκαρ της -ή έστω μια υποψηφιότητα- αλλά επειδή πρόκειται για τηλεοπτικό προϊόν το ρεσιτάλ της θα φτάσει, στα σίγουρα, στις Χρυσές Σφαίρες διεκδικώντας μια ακόμα για τη συλλογή της.