Το top 10 των χριστουγεννιάτικων ταινιών που θα σας βάλουν αμέσως σε γιορτινό κλίμα

Γωγώ Φούντα
Το top 10 των χριστουγεννιάτικων ταινιών που θα σας βάλουν αμέσως σε γιορτινό κλίμα

Εσείς τι θα δείτε απόψε;

Είναι 21 Δεκέμβρη, κάτι που σημαίνει ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μην έχετε μπει στο mood των Χριστουγέννων ακόμη κι αν είστε άφραγκοι, δουλεύετε από το πρωί μέχρι το βράδυ και γενικότερα δεν έχετε κανονίσει και τίποτα ιδιαίτερο για τις μέρες αυτές, εκτός από κανένα ποτό ή κανένα χαρτί με φίλους.

Βρε παιδιά, δεν πειράζει γιατί δεν είστε οι μόνοι που αισθάνεστε έτσι, μιας και τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός του πλανήτη, μάλλον δεν θα κάνει και τις καλύτερες γιορτές, για λόγους που διαφέρουν και ποικίλουν! Αν μας ρωτάτε, δεν υπάρχει καλύτερο από special προβολές χριστουγεννιάτικων ταινιών με παρέα, συνοδεία φυσικά πίτσας, και λευκού κρασιού, έτσι για το καλό. Και δεν είναι μάλιστα τυχαίο, ότι όλες οι επίκαιρες ταινίες, ξεκινούν με κακή διάθεση και μιζέρια, και καταλήγουν υπέροχες και μαγικές, από κάτι απρόσμενο και ξαφνικό. Ε ναι λοιπόν, οι πρωταγωνιστές είναι όλοι άνθρωποι σαν εσάς, οι οποίοι πιθανόν να σιχαίνονται τα Χριστούγεννα και τελικά να ανακαλύπτουν ότι... υπάρχει αγάπη εκεί έξω βρε παιδιά! Εμείς λοιπόν, σας ετοιμάσαμε μία λίστα με τις 10, κατά τη δική μας γνώμη πάντα, καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες, για να σας φτιάξουν τη διάθεση και επιτέλους να σας... πλημμυρίσουν με την μαγεία των Χριστουγέννων.

1. Love Actually: Α όλα κι όλα, δεν ξέρουμε οι άντρες τι γνώμη έχουν για την ταινία αυτή, αλλά εμείς οι γυναίκες απλά τη ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ! Πάρτε το με τη λογική: Λονδίνο, εορταστική περίοδος και ιστορίες διαφόρων απλών και μη ανθρώπων, οι οποίοι στο τέλος καταλήγουν όλοι μαζί λόγω συμπτώσεων. Έρωτας, τραγούδι, χιούμορ, οι κορυφαίοι βρετανοί ηθοποιοί σε απαρτία, και ο Hugh Grant στο ρόλο του... πρωθυπουργού! Αν δεν την έχετε δει, πρέπει να το κάνετε φέτος.

2. The Holiday: Εντάξει μπορεί να μη θεωρείται κλασική, αλλά παίζει ο Jude Law, η Cameron Diaz και η Kate Winslet. Αφήστε δε, που το σπιτάκι στη βρετανική εξοχή νομίζουμε ότι είναι βγαλμένο από παραμύθι. Επίσης οι ήρωες είναι απογοητευμένοι και τελικά βρίσκουν τον έρωτα! Θέλετε κι άλλα;

3. Edward Scissorhands: Ο Tim Barton τα Χριστούγεννα τραβιέται όπως και να το κάνεις. Επιπλέον, είναι η ταινία που μετέτρεψε το Johnny Deep σε star, μιας και η ερμηνεία του ως αλλόκοτος και αθώος Edward που αντί για χέρια είχε ψαλίδια, ήταν απλά συγκλονιστική. Ένα υπέροχο παραμύθι, που όσες φορές κι αν δούμε συνεχίζει να μας συγκινεί. Αφήστε δε που μας θυμίζει ότι κάποτε ο Johnny έκανε καλές ταινίες.

4. Joyeux Noel: Για κάποιους πιο ψαγμένους που προτιμούν το αληθινό από τη φαντασία. Η ταινία αυτή λοιπόν, είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία, και μας μετάφερει στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και πιο συγκεκριμένα στην Παραμονή Χριστουγέννων, όταν Γάλλοι, Γερμανοί και Σκωτσέζοι στρατιώτες, αποφασίζουν να κάνουν ανακωχή και να περάσουν όλοι μαζί την Άγια αυτή νύχτα. Πραγματικά υπέροχο.

5. National Lampoon's Christmas Vacation: Καμία συγκίνηση! Μόνο γέλιο για μία από τις πιο κλασικές και... τρελές χριστουεννιάτικες ταινίες, καθώς περιγράφει τις προσπάθειες ενός έρμου μικροαστού αμερικανού, να φτιάξει τα ιδανικά χριστούγεννα για την οικογένειά του! Καλά μαντέψατε, δεν τα καταφέρνει! Σας θυμίζει μήπως τον εαυτό σας; Τρανό παράδειγμα ότι όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελά!

6. A Christmas Carol: Πρόκειται για την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος του Charles Dickens, με την ιστορία του γρουσούζη Ebenezer Scrooge. Γυρισμένη το 1938 και φυσικά ασπρόμαυρη, δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας μαγέψει, ειδικά αν είστε και λίγο ρομαντικοί! Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται ίσως για το διασημότερο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, με αμέτρητες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εκδοχές, ακόμη και με... ήρωες της Disney!

7. The Nightmare Before Christmas: Eίπαμε: Χριστούγεννα χωρίς Tim Burton δεν είναι Χριστούγεννα, και γι' αυτό βρίσκεται στη λίστα μας με ακόμη μία ταινία, αυτή τη φορά σε μορφή animation. Ακόμη ένα σκοτεινό αλλά τρυφερό παραμύθι, με κεντρικό πρόσωπο τον Jack Skellington, έναν συμπαθή σκελετό, που βαρέθηκε το Halloween και αποφασίζει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως Άγιος Βασίλης!

8. How The Grinch Stole Christmas: Υπήρχε περίπτωση να λείπει η ταινία αυτή από τη λίστα μας; Όχι φυσικά! Ο Jim Carrey κυριολεκτικά μεταλλαγμένος, σε ρεσιτάλ ερμηνείας και black χιούμορ, είναι ένα πράσινο πλάσμα, που σιχαίνεται τα Χριστούγεννα και κάνει τα πάντα για να τα καταστρέψει. Κι όμως, κατά βάθος είναι ένας πληγωμένος κατεργαράκος!

9. Miracle on 34th Street: Ακόμη μία κλασικούρα για τους vintage της παρέας. Γυρισμένη το 1947 περιγράφει την ιστορία ενός γλυκού ασπρομάλλη παππού, που υποστηρίζει ότι είναι ο Άγιος Βασίλης και φυσικά προκαλεί αντιδράσεις. Μία νεαρή δικηγόρος αναλαμβάνει την υπεράσπισή του, και το δάκρυ τρέχει κορόμηλο! Την επόμενη φορά που θα δείτε Άγιο Βασίλη στο δρόμο να λέει ότι είναι ο αληθινός... μη βιαστείτε να τον βγάλετε τρελό. Μπορεί να την πατήσετε!!!

10. Ηοme Alone: Μα πώς θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την πιο αγαπημένη και χαρακτηριστική ταινία, η οποία μετέτρεψε τον 8χρονο τότε Μacaulay Culkin σε αστέρι πρώτου μεγέθους και φυσικά ίνδαλμα όλων των παιδιών; Ειλικρινά, όσες φορές κι αν τη δούμε, δε χορταίνουμε να βλέπουμε τον αξιολάτρευτο μικρούλη να βασανίζει 2 δύσμοιρους κλέφτες. Και κάτι ακόμα: Πόσο γλυκό και υπέροχο παιδάκι ήταν ο Macaulay;