Ο Charlie Sheen είναι ο ταμπλόιντ τρελός της Αμερικής

Ο Charlie Sheen είναι ο ταμπλόιντ τρελός της Αμερικής

Μετά την επεισοδιακή απόλυσή του από το υπερ-δημοφιλές sitcom του CBS, «Two and a Ηalf Μen», o 45χρονος Charlie Sheen είναι ο πιο εκκεντρικός -εκτός από ακριβοπληρωμένος- ηθοποιός της αμερικανικής τηλεόρασης και ίσως η διασημότερη περίπτωση μανιοκατάθλιψης στο Hollywood, γνωστή και ως διπολική διαταραχή.

Tι συμβαίνει στο μυαλό του Charlie Sheen;

«Παίρνω ένα ναρκωτικό, ονομάζεται Charlie Sheen. Δεν είναι διαθέσιμο γιατί αν το δοκιμάσετε, θα πεθάνετε. Το πρόσωπό σας θα λιώσει και τα παιδιά σας θα κλαίνε πάνω από το σώμα σας που θα έχει εκραγεί».

Ο Sheen θα μπορούσε να είναι reality από μόνος του. Ένα prime-time τηλεοπτικό show όπου οι καταχρήσεις κοκαΐνης, τα ντανταϊστικά ποιήματα, οι φωτογραφίες με χατζάρα αλά Μουαμάρ Καντάφι, τα πληρωμένα ραντεβού με πορνοστάρ, τα ρημαγμένα δωμάτια ξενοδοχείων στη Νέα Υόρκη, οι συλλήψεις από την αστυνομία και τα τρελά, χωρίς ίχνος λογικής, αποφθέγματά του θα επαναπροσδιόριζαν το status quo της showbiz. Σε τέτοιο βαθμό, όπου οι καγκουριές των guidos του Jershey Shore, ακόμα και τα στραβοπατήματα της Lindsay Lohan θα αποκτούσαν μια πρωτοφανή αθωότητα.

Mια ωραία πρωία αποφάσισε να τα χώσει, σε ένα κρεσέντο αντισημιτισμού σύμφωνα με τα φιλοχολιγουντιανά blogs, στον Chuck Lorre το συμπαραγωγό της σειράς «Two and a Half Men» και να δαγκώσει με λύσσα το τηλεοπτικό χέρι που του δίνει ψωμί (και παντεσπάνι) χαρακτηρίζοντας το σήριαλ ως «ένα εμετό που όλοι λατρεύουν» και τα υπόλοιπα αφεντικά του ως «ναζί» και «υποκριτές». Όσοι θέλουν να απολαύσουν το πλήρες υβρεολόγιο του Sheen απέναντι στο Lorre (a.k.a «πού κρύβεσαι κλόουν», «μισογύνη», «νάρκισσε», «με πλαστικό χαμόγελο» κ.ά.) μπορούν να ψάξουν στο YouTube τα αντίστοιχα videos από τα web series που ο ίδιος ανέβασε στο διαδίκτυο με τον cosy τίτλο Sheen's Korner.

Ο Charlie Sheen και οι «θεές» του

«Είμαι διαφορετικός. Έχω διαφορετική σύνθεση, έχω διαφορετικό μυαλό, έχω διαφορετική καρδιά. Έχω το αίμα τίγρη...».

Γιος του βετεράνου ηθοποιού Martin Sheen, αδερφός του καριοκατακτητή, στα 80s, ηθοποιού Εmilio Estevez (βλέπε «Breakfast Club» και «St. Elmo's Fire»), φίλος του Sean Penn από το σχολείο στη Santa Monica και καλύτερος πελάτης της Heidi Fleiss, της πιο διάσημης προαγωγού του Los Angeles, ζει ένα ιδιόρρυθμο ménage à trois, σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο.

Ο Sheen και «οι θέες» του όπως τις αποκαλεί χαριτωμένα: η πορνοστάρ, αμετανόητη χορτοφάγος και μέλος της φιλοζωϊκής οργάνωσης PΕΤΑ, 24χρονη Rachel Marie Oberlin (το καλλιτεχνικό, πορνό, nickname της είναι Bree Olson) και το συνομήλικό της b μοντέλο (όπως b movie) Natalie Kenly που ποζάρει φορώντας αποκαλυπτικά μαγιό και βαστώντας με ηδυπάθεια ευμεγέθη εξαρτήματα για το κάπνισμα της μαριχουάνας.

Αυτές οι δύο «γυναίκες της ζωής του» τον βοηθούν να ξεπεράσει το σοκ της απόλυσής του από την εταιρεία Warner Bros. που τον πλήρωνε 1,8 εκατομμύρια δολάρια για κάθε επεισόδιο. Φυσικά ο Cheen ως παλαίμαχος πολεμιστής, βλέπε Platoon του Oliver Stone (σ.σ. η πιο σημαντική στιγμή της κινηματογραφικής καριέρας του) θέλει να πάρει το αίμα του πίσω και μήνυσε τους «Βιετκόγκ» της εταιρείας για 100 εκατομμύρια δολάρια.

Το twitter, το ρεκόρ Guinness και οι απειλές στην πρώην συμβία του

Ο Charlie Sheen δεν υπήρξε ποτέ στη ζωή του ένα αγγελούδι. Κουβαλά τουλάχιστον τρεις μεγάλες απεξαρτήσεις στον ανερμάτιστο βίο του -η πρώτη έγινε σε ηλικία 24 ετών- από αλκοόλ και ναρκωτικά, μαθήματα διαχείρισης του θυμού του όπως και τα σελέμπριτι εύσημα μια πρωτοφανούς αθυροστομίας στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.

Σ' αυτό, την πρώτη μέρα που έκανε sign up, απέκτησε ένα εκατομμύριο followers και για αυτό το λόγο και μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness (τα πρώτα 60 δευτερόλεπτα ζωής του account του είχε 4,812 followers, ενώ τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει το διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο των 3,507,376 ακολούθων).

Tαυτόχρονα με την είσοδό του στο twitter πριν από ένα μήνα, η πρώην σύζυγός του Brooke Mueller (σ.σ. ο Sheen έχει παντρευτεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν) με περιοριστική εντολή εις βάρος του θα πάρει από το ιδιόρρυθμο κοινόβιό του τους δίδυμους γιους τους (σ.σ. από τις προηγούμενες σχέσεις του, ο Cheen έχει άλλα τρία παιδιά). Προηγουμένως, την είχε απειλήσει πως θα της έκοβε το κεφάλι, θα το έβαζε σε ένα κουτί και θα το ταχυδρομούσε στη μητέρα της, γράφοντας άλλη μια σελίδα στην ταραχώδη επικοινωνία μεταξύ τους.

Τα Χριστούγεννα του 2009 ο Sheen κράτησε -με όχι και τόσο ευγενικό τρόπο- ένα μαχαίρι στο λαιμό της όταν εκείνη του ζήτησε για πρώτη φορά διαζύγιο, γεγονός που κινητοποίησε τις αστυνομικές αρχές του Colorado. Σήμερα, οργανώνει την αντεπίθεσή του για να κερδίσει την επιμέλεια του Max και του Bob, επικαλούμενος την εξάρτηση της Mueller από την κοκαΐνη. Επίσης, κατάφερε την άρση των περιοριστικών μέτρων και ως «νικητής» εισέβαλλε απρόσκλητος στο στούντιο του ABC την ώρα της εκπομπής του τηλεαστέρα Jimmy Kimmel, του έδωσε ένα φιλί στο στόμα εκθειάζοντας τα υγρά χείλη του, μοίρασε αυτόγραφα και δώρα στο εκστασιασμένο κοινό και έφυγε.

Η «σχιζοφρένεια» ονόματι Charlie Sheen πουλάει

Πώς αλλιώς μπορείς να δικαιολογήσεις τη δημιουργία του exclusive «Tiger Blood Radio» το οποίο για 24 ώρες ήταν αφιερωμένο σε κάθε πτυχή της πολυσχιδούς προσωπικότητας του, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις συνεντεύξεις σε διάφορα κουνελάκια του Playboy που πέρασαν τη νύχτα μαζί του. Κάποιες από αυτές έχουν κρατήσει αρκετά προσωπικά αντικείμενά του σαν memorabilia, ενώ κάποιες άλλες ανταμείφθηκαν με πολυτελείς Mercedes.

Πώς, επίσης, μπορείς να αποκωδικοποιήσεις, υπό συνθήκες νορμάλ εγκεφαλικής λειτουργίας, τo hype που προκαλεί η περιοδεία του show του (σ.σ. χρειάστηκαν μόλις 18 λεπτά για να εξαντληθούν τα εισιτήρια στις δύο πρώτες παραστάσεις) από πολιτεία σε πολιτεία της Αμερικής, ανάμεσα σε γιουχαρίσματα και αποδοκιμασίες στην αποτυχημένη έναρξή της στο Detroit. Τίτλος του «H βίαιη τορπίλη μου αλήθειας/ Η ήττα δεν είναι επιλογή», ένα παραληρηματικό, one man show. Σκίζοντας τα ρούχα του on stage, ο Sheen υπόσχεται να αποκαλύψει κάθε λεπτομέρεια για την απόλυσή του από τα τηλεοπτικά πλατό, τη ζωή του πάνω από βουναλάκια γραμμαρίων κοκαΐνης, την ευεξία των συνευρέσεων με δύο ερωτικούς συντρόφους ταυτόχρονα και άλλα πολλά σε ένα εναλλασσόμενο ρεπερτόριο όπου κάθε ατάκα του ξεκινάει με την αγαπημένη του βρισιά από f...

Μέσα στις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει το ντουέτο του με το ράπερ Snoop Dogg, preview του οποίου παίζει στην τουρνέ. Ονομάζεται «Winning» από το ομώνυμο, αγωνιστικό τσιτάτο του Sheen που επαναλαμβάνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, υψώνοντας το χέρι του και σχηματίζοντας το σήμα της νίκης. Το συγκεκριμένο motto διατίθεται σε hashtag στο twitter, αλλά και ως στάμπα σε t-shirt στην ιστοσελίδα του για τους fans. Όπως το «Hope» του αμερικανού προέδρου Obama. Οι συγκρίσεις είναι ατυχείς, αλλά δυστυχώς η Sheen-ιακή τρέλα πουλάει περισσότερο από την πολιτική του Λευκού Οίκου.