Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης Sidney Lumet

Πέθανε ο θρυλικός σκηνοθέτης Sidney Lumet

Νωρίς σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ο αναπάντεχος θάνατος του σκηνοθέτη που άφησε ιστορία με τα έργα του στη μεγάλη οθόνη.

«Murder On The Orient Express», «Serpico», «Dog Day Afternoon», «Network», είναι μόνο μερικές από τις ιστορικές ταινίες που έχουν μείνει στη μνήμη του κόσμου, για τους δικούς της λόγους η κάθε μία, και όλες τους έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Ήταν όλες τους σκηνοθετημένες από τον Sidney Lumet, έναν από τους πιο ταλαντούχους και διορατικούς σκηνοθέτες που ανέδειξε ο αμερικάνικος κινηματογράφος.

Σήμερα το πρωί οι New York Times ανακοίνωσαν τον θάνατο του Lumet στην ηλικία των 86 χρονών από λέμφωμα, όπως ενημέρωσε η κόρη του σκηνοθέτη τα ΜΜΕ. Ο Lumet είχε προταθεί τέσσερις φορές για Όσκαρ και, αν και ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο, η Ακαδημία τον βράβευσε το 2005 με το Academy Award for Lifetime Achievement –ένας ελάχιστος φόρος τιμής για το έργο που προσέφερε στην τέχνη της κινηματογράφισης ο θρυλικός σκηνοθέτης.

Ο Lumet, κατά τη διάρκεια της συναρπαστικής καριέρας του, είχε συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood όπως οι Henry Fonda, Al Pacino, Katharine Hepburn, Ingrid Bergman, Sean Connery, Robert Duvall και Faye Dunaway.