16+Σήμερα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο

16+Σήμερα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο

Όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βρετανίας ετοιμάζονται για τη μεγάλη ημέρα του γάμου στις 29 Απριλίου.

Φανταστείτε εικονικούς δακτυλίους να απλώνονται στο Λονδίνο με κέντρο τους το αβαείο του Westminster. Κάπως έτσι θα προσπαθήσουν οι αγγλικές αστυνομικές αρχές να προστατέψουν τους παρευρισκόμενους στον πριγκιπικό γάμο από μια πιθανή επίθεση.

Μόλις ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, ο γάμος του πρίγκιπα William με την Kate Middleton είναι κάτι σαν πρόβα τζενεράλε για τις αστυνομικές αρχές. Με πενήντα αρχηγούς κρατών,celebrities παγκόσμιου βεληνεκούς και την βασιλική οικογένεια προσκεκλημένους, με πλήθος κόσμου στους δρόμους, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για να αποδείξει η Αγγλία ότι μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε τρομοκρατικό χτύπημα.

Για την ασφάλεια του γάμου θα δαπανηθούν περί τις είκοσι εκατομμύρια λίρες (χρήματα που πιέζουν κι άλλο τον προϋπολογισμό της Γηραιάς Αλβιόνας) με έναν ολόκληρο μηχανισμό ασφαλείας να στήνεται που περιλαμβάνει ελεύθερους σκοπευτές, αστυνομικούς με πολιτικά, εκπαιδευμένα σκυλιά και όλα αυτά με την απαραίτητη διακριτικότητα για να μην προξενήσουν άγχος στον κόσμο.