Ο αόρατος μανδύας του Harry Potter μπορεί σύντομα να υπάρχει στην πραγματικότητα

Ο αόρατος μανδύας του Harry Potter μπορεί σύντομα να υπάρχει στην πραγματικότητα

Plus: Η J.K. Rowling αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το μαγικό μανδύα που όλοι οι άνθρωποι θα ήθελαν να έχουν

Φαίνεται πως η J.K. Rowling έχει κέφια τελευταία, καθώς δε σταματά να μας δίνει νέες πληροφορίες για την ιστορία του Harry Potter, μέσα από την ιστοσελίδα Pottermore. Η τελευταία ιστορία της συγγραφέως αναφέρεται στον αόρατο μανδύα, το αγαπημένο "μαγικό αξεσουάρ" του Harry, το οποίο του έδωσε ως κληρονομιά, ο μπαμπάς του, James.

Για τους book fans: Η Rowling, λοιπόν, έγραψε πως αυτός ο τόσο σπουδαίος μανδύας πέρασε στην οικογένεια Potter με τον εξής τρόπο: Η εγγονή του Ignotus Peverell(από το παραμύθι των Τριών Αδελφών) κληρονόμησε το μανδύα από τον παππού της και παντρεύτηκε έναν άνδρα από την οικογένεια Potter με το όνομα Hardwin. Έτσι, ο μανδύας πέρασε από γενιά σε γενιά, μέχρι να φτάσει στα χέρια του Harry από τον Dumbledore.

542996183999b 446c2

Είναι αλήθεια πως μπορούμε να δούμε έναν τέτοιο μανδύα να γίνεται πραγματικότητα στο μέλλον; Σύμφωνα με το Popular Mechanics, μια ομάδα επιστημόνων στο πολτειακό πανεπιστήμιο της Pensylvania, χρησιμοποίησε νανοτεχνολογία και παρουσίασε μια εφεύρεση που είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε αυτή τη στιγμή σε αόρατο μανδύα(περισσότερα εδώ).

Βέβαια, ο μανδύας δεν θα μπορεί να κάνει(ακόμη) το αντικείμενο που θα περιβάλλει, ακριβώς αόρατο, αλλά θα αντανακλά το φως, για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πως αυτό είναι εντελώς επίπεδο. Ελπίζουμε στο μέλλον να δούμε την εξέλιξη της εφεύρεσης αυτής και να μπορέσουμε να ζήσουμε, έστω για λίγο, τη μαγεία του κόσμου του Harry Potter!