H Dakota Fanning, σχεδόν, ενηλικιώθηκε και θέλει να γίνει μια νέα Jodie Foster

H Dakota Fanning, σχεδόν, ενηλικιώθηκε και θέλει να γίνει μια νέα Jodie Foster

Το μικροσκοπικό, ξανθό κοριτσάκι που είχε στην αγκαλιά του ο Sean Penn στο «I Αm Sam», ο Robert De Niro στο «Hide and Seek» και ο Tom Cruise στο επικό «War of the Worlds» μεγάλωσε απότομα. Η Dakota Fanning ανήκει στην κατηγορία των μινιόν ηθοποιών όπου η χαρισματικότητά της, πείτε το και έμφυτο ταλέντο, προίκισε την άγουρη εφηβεία της με χρυσά συμβόλαια εκατομμυρίων δολαρίων.Στην ίδια ακριβώς θέση με τη Dakota, βρίσκονταν κάποτε η Emma Watson του «Harry Potter», οι δίδυμες αδερφές Οlsen, η ροκ σταρ τoυ Disney Channel, Miley Cyrus αλλά και η οσκαρική (δις) Jodie Foster.

Το τρισχαριτωμένο παιδάκι που στα πέντε του διαφήμιζε απορρυπαντικά ρούχων (σ.σ. η Jodie Foster διαφήμιζε αντηλιακά γαλακτώματα σώματος στην εξτρά πρώιμη ηλικία των τριών ετών) φωτογραφίζεται τον φετινό Μάιο στα «ώριμα» δεκαεπτά της για την αμερικανική Vogue μαζί με την υπερ-μοντέλα Natalia Vodianova. Η Dakota Fanning συμμετέχει μόνο σε μία λήψη στο ατμοσφαιρικό portfolio του Bruce Weber το οποίο πραγματοποιείται στο πιο θρυλικό ξενοδοχείο του Δυτικού Hollywood, το Chateau Marmont.

Το ξενοδοχείο της Sunset Boulevard πέρα από ορόσημο για τις θεαματικές καταχρήσεις, τα αξιομνημόνευτα στραβοπατήματα και τις ολονύχτιες κραιπάλες άπειρων celebrities από τον James Dean μέχρι τον αδικοχαμένο Heath Ledger, τους Led Zeppelin και τους Red Hot Chilli Peppers, ήταν το κινηματoγραφικό location της τέταρτης -και βραβευμένης με Χρυσό Λέοντα στο 67ο Φεστιβάλ της Βενετίας- ταινίας της Sofia Coppola.

Το παιχνίδι των συμπτώσεων επέβαλλε στο «Somewhere» της Coppola να πρωταγωνιστεί η μικρότερη αδερφή της Dakota, η Elle. Η νεαρότερη Fanning πέρα από εκκολαπτόμενη ηθοποιός (σ.σ. έχει παίξει τη μικρή Cate Blanchett στο αριστουργηματικό «The Curious Case of Benjamin Button»), ποζάρει και εκείνη στη φωτογράφιση της Vogue ακολουθώντας με πιστότητα τα χνάρια της μεγαλύτερης αδερφής της.

Από που κρατάει η σκούφια της Dakota;

Αν και στις φλέβες της κυλάει γερμανικό, όσο και ιρλανδικό αίμα από τη μεριά των προπαππούδων της, η Dakota γεννήθηκε στον αμερικανικό Νότο. Συγκεκριμένα, στην επαρχιακή πόλη Conyers, 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ατλάντα, ένα μίζερο μέρος όπου γυρίστηκαν τα πρώτα επεισόδια των «Dukes of Hazard» (σ.σ. αγαπημένη σειρά των 70s και στην ελληνική τηλεόραση), όπως και τόπος καταγωγής της ηθοποιού Holly Hunter η οποία έγινε διάσημη χάρη στα «Μαθήματα Πιάνου» της Jane Campion.

Στο γενεαλογικό δέντρο της σημειώστε πως η μητέρα της Fanning ήταν επαγγελματίας παίκτρια τένις, ενώ ο πατέρας της έπαιζε σε μια τοπική ομάδα μπέιζμπολ, για να καταπιαστεί στη συνέχεια με τις πωλήσεις. Πρόσωπο-κλειδί στην καριέρα της ήταν η θεία της Jill Arrington, σπορτκάστερ στα αθλητικά τηλεοπτικά δίκτυα ΕSPN και FOX Sports, με αξιοσημείωτη καριέρα στα καυτοβαρόμετρα με τις σέξι αμερικανίδες των περιοδικών Playboy, FHM και Maxim.

Εκείνη θα μεσολαβήσει προκειμένου η λιλιπούτεια ανιψιά της να κάνει το διαφημιστικό για το επίμαχο απορρυπαντικό, προκηρύσσοντας την ανοδική τροχιά της Dakota στο βασίλειο της επιτυχίας. Μόνο για το 2007, το περιοδικό Forbes υπολόγισε σε 4 εκατομμύρια δολάρια τα έσοδά της...

Στο επίκεντρο της προσοχής: Και ροκ σταρ και βαμπίρ

Η Dakota μπορεί με την ίδια ευκολία να παρακολουθεί τις επιδείξεις του Marc Jacobs και να μένει ατάραχη στο φημολογούμενο σαματά γύρω από την επερχόμενη συνεργασία τους στην προώθηση του νέου αρώματος του καλλιτεχνικού διευθυντή της Louis Vuitton, κάνοντας παράλληλα πρόβες στον καθρέφτη του μπάνιου της.

Πάνω από όλα παραμένει μια απλή μαθήτρια λυκείου που διαβάζει επιμελώς τα μαθήματά της, άσχετα αν τον ίδιο μήνα είναι εξώφυλλο στη Teen Vogue ή τον επόμενο χρόνο πρωταγωνιστεί στο μεγαλύτερο franchise βρικολάκων όλων των εποχών, το «Twilight» έπος της Stephenie Meyer.

«Όταν βρίσκεσαι στο επίκεντρο της προσοχής, αυτομάτως γίνεσαι role model, επειδή ο κόσμος διαβάζει για σένα και κοιτάζει τις φωτογραφίες των πραγμάτων που έχεις κάνει. Για αυτό το λόγο πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις σωστές επιλογές. Αλλά κανείς δεν είναι τέλειος... Έχω κάνει λάθη και θα ξανακάνω λάθη. Είμαι άνθρωπος». Αυτά είπε η Dakota στο ελιτίστικο περιοδικό V Μagazine, λίγο καιρό πριν φορέσει τους κόκκινους φακούς επαφής για τις ανάγκες του ρόλου της ως Jane, το βαμπίρ Volturi με την υπερφυσική δυνατότητα να προκαλεί πόνο στους άλλους μόνο με τη σκέψη. Στα γυρίσματα του «Νew Moon» θα γνωρίσει την Kristen Stewart.

Aπό τη μπάντα των «Runaways» στο παλάτι του Buckingham

Η Dakota και η Kristen Θα γίνουν κολλητές. Παραδόξως, δεν θα μαλλιοτραβηχτούν για τα μάτια του Robert Pattinson και θα έρθουν ακόμα πιο κοντά συμμετέχοντας στα γυρίσματα της ταινίας «The Runaways». Μια ροκ βιογραφία για τη γυναικεία μπάντα της Joan Jet και της σχέσης της με τη frontwoman Cherie Currie σε ένα ταραχώδες story στην ανήσυχη μουσική σκηνή της Αμερικής του 1970.

Φήμες ήθελαν τη Dakota να αρπάζει το ρόλο από την Taylor Momsen του «Gossip Girl», ενώ η πραγματική Σερί Κέρι θα εντυπωσιαστεί με τις φωνητικές της δυνατότητες, αλλά και την εξωπραγματική ικανότητα μιας έφηβης να καταδυθεί με σαφήνεια στο αμαρτωλό τρίπτυχο του «sex, drugs and rock n' roll».

Όπως ακριβώς είχε εντυπωσιάσει και η Jodie Foster ως ανήλικη πόρνη στον «Ταξιτζή» κερδίζοντας υποψηφιότητα για Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου. «Θα μεγαλώσω... Και θέλω να παίζω για την υπόλοιπη ζωή μου, είναι αυτό που αγαπάω... Οι επιλογές που κάνω μπορεί να μην είναι ευχάριστες για όλους, αλλά πρέπει να κάνω αυτό που νιώθω πως είναι κατάλληλο και σωστό για την ώρα».

Έτσι είπε το «ναι» για να υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη την πριγκίπισσα Μαργαρίτα ως τινέιτζερ όπου μαζί με την αδερφή της, τη σημερινή βασίλισσα Ελισάβετ θα πάρουν το πράσινο φως για να εγκαταλείψουν το παλάτι του Buckingham για μία μόνο νύχτα. Η αιτία ήταν να γιορτάσουν τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο τίτλος της ταινίας θα είναι «Girls' Night Out» και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Λέτε η Dakota να έχει βάλει στο μάτι και τον τίτλο ευγενείας της Kate Middleton, εκτός από την αξιοζήλευτη καριέρα της Jodie Foster;