Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού: Celebrities που κατόρθωσαν να τον νικήσουν!

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού: Celebrities που κατόρθωσαν να τον νικήσουν!

Αφιερωμένη στη σωστή πρόληψη και ενημέρωση, η 25η Οκτωβρίου, έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες γυναίκες διαγιγνώσκονται με τη νόσο, μιας και η συχνότητά της εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να καταστήσει εφικτή την επιτυχή θεραπεία, σώζοντας αμέτρητες ζωές.


Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, θα βρεις παρακάτω μερικές από τις celebrities που αφενός, κατάφεραν να νικήσουν τον καρκίνο του μαστού και αφετέρου, δημοσιοποίησαν το πρόβλημα υγείας τους προκειμένου να δώσουν κουράγιο στις απανταχού παθούσες, αλλά και να παρακινήσουν το κοινό να φροντίζει για τη σωστή ενημέρωση.


Όντας οι ίδιες ένα παράδειγμα προς μίμηση, τόσο με τη σωστή αντιμετώπισή τους, όσο και με τη δύναμη ψυχής που επέδειξαν στη μάχη αυτή, μας έμαθαν, εμμέσως πλην σαφώς, πως ο σωστός τρόπος πρόληψης μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα.


-Anastacia: Η αγαπημένη τραγουδίστρια διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο στο μαστό το 2003, ενώ ο εφιάλτης της χτύπησε την πόρτα ξανά δέκα χρόνια αργότερα. Η ίδια δείχνει δυνατή μέχρι και σήμερα και έχει υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή

credit ralf-strathmann mono gold09 rs web 8d5eb


-Kylie Minogue: Το 2005 διαγνώστηκε με καρκίνου του μαστού και άμεσα υποβλήθηκε σε χειρουργείο και χημειοθεραπείες. Μάλιστα η σταρ είχε συμβουλεύσει τότε τους ασθενείς να μην έχουν τυφλή εμπιστοσύνη στους γιατρούς, μιας και το πρόβλημά της ανιχνεύθηκε με δεύτερη εξέταση.

minogue e0b5e


-Cynthia Nixon: Η πρωταγωνίστρια του Sex and the City απέφυγε αρχικά να το ανακοινώσει, όμως, δύο χρόνια έπειτα από το τέλος της περιπέτειάς της δραστηριοποιήθηκε πάνω στο θέμα της καταπολέμησής του. Η Cynthia ήταν από τις περιπτώσεις εκείνες όπου η νόσος είναι κληρονομική, μιας και η μητέρα της είχε προσβληθεί επίσης.

nixon e74d4


-Christina Applegate: Παρότι προσβλήθηκε από τον καρκίνο μόνο στο ένα της στήθος, επέλεξε να κάνει διπλή μαστεκτομή, μιας και η κληρονομικότητα θα της έδινε πολλές πιθανότητες να της συμβεί ξανά. Από τότε, έχει υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και συμμετέχει πάντοτε σε events για τις έρευνες και τις μελέτες του καρκίνου του μαστού.

applegate-emmys-400x400 7eae1


-Melissa Etheridge: Η διάσημη τραγουδίστρια έδωσε τη δική της μάχη με τον καρκίνο του μαστού το 2004, στα 43 της χρόνια, και κατάφερε να την κερδίσει. Ύστερα από το τέλος της περιπέτειάς της έγραψε το τραγούδι «I Run for Life», που το εμπνεύστηκε από τα όσα πέρασε

4-melissa-etheridge-400x400 ae9da


-Sheryl Crow: Η διάσημη τραγουδίστρια της country ξεκίνησε να ασχολείται με τη συγκέντρωση χρημάτων για τις έρευνες του καρκίνου του μαστού, προτού ακόμα διαγνωστεί με αυτόν, το 2006. Ακολουθώντας πλέον ένα πρόγραμμα διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής έχει καταφέρει να κρατήσει τη νόσο μακριά της από τότε.

crow 24d00


-Giuliana Rancic: Η 41χρονη σήμερα σταρ του E!, ανακάλυψε πως έχει προσβληθεί από τη νόσο το 2011, ακολούθησε θεραπείες, υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή. Ένα χρόνο αργότερα ο εφιάλτης ήταν πλέον παρελθόν και έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

285x285 Breast Cancer Celebrities Giuliana Rancic d3a38

-Kathy Bates: Όχι μία, αλλά δύο φορές η διάσημη ηθοποιός παρουσίασε τη νόσο. Το 2003, αλλά και το 2012, οπότε και έκανε διπλή μαστεκτομή.

285x285 Breast Cancer Celebrities Kathy Bates 3d93a

Διαβάστε ακόμη:

Jake Bailey: Νεκρός στα 37 του χρόνια ο διάσημος makeup artist

Είναι επίσημο! Ο Harry Potter επιστρέφει ξανά με νέο sequel!