Λένα Παπαληγούρα: Πως κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη θεατρική επιτυχία «Κατερίνα»;

Λένα Παπαληγούρα: Πως κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη θεατρική επιτυχία «Κατερίνα»;

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γιώργος Νανούρης, μιλά στο Peopleκαι αποκαλύπτει! 

Την περσινή σεζόν, το έργο του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ, «Κατερίνα», ανέβηκε στον Ιανό, σκηνοθετημένο από τον ταλαντούχο, Γιώργο Νανούρη. Η εκπληκτική ανταπόκριση που γνώρισε από το κοινό, το ανέδειξε σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σεζόν, και φυσικά, οι παραστάσεις συνεχίστηκαν από άλλη θεατρική στέγη, εκείνη του θεάτρου «Θησείον».

ph8yg 33d44


Σίγουρα, ένας από τους παράγοντες της τεράστιας επιτυχίας που γνώρισε, ήταν και η ενσάρκωση του πρωταγωνιστικού ρόλου, από την αγαπητή στο κοινό, Λένα Παπαληγούρα. Πως όμως οδηγήθηκε σε αυτή την επιλογή ο σκηνοθέτης; Ο Γιώργος Νανούρης, σε συνέντυξη που παραχώρησε στο περιοδικό People, εξήγησε πως εκείνο που τον οδήγησε στην επιλογή της συγκεκριμένης ηθοποιού ήταν μονάχα... το ένστικτό του.

gvt ba029


Αναλυτικά, ο διάσημος καλλιτέχνης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Όταν επέλεξα να κάνω την παράσταση, είχα βγει από μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου και αποφάσισα πως στην επόμενη δουλειά μου θα άκουγα μόνο το ένστικτό μου και δεν θα το λογόκρινα ούτε εγώ ο ίδιος. Καθώς διάβαζα το βιβλίο, είδα μπροστά μου τα μάτια της Λένας, χωρίς να σκέφτομαι ποια θέλω να υποδυθεί την Κατερίνα. Βρήκα το τηλέφωνό της και της έκανα την πρόταση».

Πηγή: People