Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Trivia για τη νέα του ταινία που μάθαμε από τη συνέντευξη Τύπου

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Trivia για τη νέα του ταινία που μάθαμε από τη συνέντευξη Τύπου

«Ένας άλλος κόσμος» που βάζει τον Έρωτα αντιμέτωπο με την Πολιτική.

Στο Galaxy bar του Hilton Αθηνών δόθηκε τη Δευτέρα η συνέντευξη Τύπου για την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με τίτλο «Ένας άλλος κόσμος» που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 17 Δεκεμβρίου.

0033 NIKI VAKALI MARIA KAVOGIANI XRISTOFOROS PAPAKALIATIS 23112015 5edd9

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, με την τριπλή ιδιότητα του σκηνοθέτη, του σεναριογράφου και του πρωταγωνιστή, κι έχοντας στο πλευρό του τη Μαρία Καβογιάννη και τη Νίκη Βακάλη, μίλησε για τη δεύτερη κινηματογραφική δουλειά του: «Ήθελα να γράψω μια ιστορία όπου ο βασικός εχθρός, το βασικό εμπόδιο θα είναι μια πραγματικότητα κοινωνική – πολιτική, η οποία και θα καθορίζει τα πράγματα. Αυτό ήταν η μεγάλη πρόκληση για μένα, πώς να το δομήσω όλο αυτό, πώς να το φτιάξω, πώς να το συνθέσω. Κατά κάποιο τρόπο είναι Έρωτας vs Πολιτικής» είπε.

0054 XRISTOFOROS PAPAKALIATIS 23112015 4a073

Όσο για τη διαδικασία από τη σύλληψη του σεναρίου μέχρι την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποκάλυψε: «Η ταινία χρειάστηκε δυόμισι χρόνια για να ετοιμαστεί. Περίπου ένα χρόνο μου πήρε για να γράψω το σενάριο, γράφτηκε το 2013. Είχα στο μυαλό μου την ιστορία και σιγά – σιγά άρχισα να μαζεύω τις πληροφορίες. Όταν ήμουν έτοιμος με το σενάριο στα ελληνικά, ταξίδεψα στο εξωτερικό, έψαξα και βρήκα όλους τους ξένους συνεργάτες και συναδέλφους, με τους οποίους θα φτιάχναμε μαζί την ομάδα εκείνη που θα γινόταν η γέφυρα μεταξύ Ελλάδας, Αμερικής και Ευρώπης. Μετά, το 2014, ξεκίνησε η προπαραγωγή της ταινίας. Ήταν μια παραγωγή που είχε πολλές απαιτήσεις. Επτά πρωταγωνιστές, δύο γλώσσες, πολλούς διαφορετικούς χώρους και βέβαια η πραγματικότητα της χώρας μας, εξαιτίας της οποίας πολλές φορές τα πράγματα καθυστερούσαν. Είναι μια ταινία που γυρίστηκε σε τρία μέρη, δηλαδή ουσιαστικά την αντιμετωπίσαμε σαν τρείς διαφορετικές ταινίες».

0018 XRISTOFOROS PAPAKALIATIS MARIA KAVOGIANI 23112015 11b32

Οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά υλικό της ταινίας, αλλά και τα μηνύματα των πρωταγωνιστών J.K. Simmons και Andrea Osvart.

Δες το τρέιλερ της ταινίας «Ένας άλλος κόσμος»:

{youtube}DWGUYQewSzk{/youtube}

Διάβασε ακόμα

Spectre: 10 απίστευτα & πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ήξερες για τα γυρίσματα της ταινίας