Οι θεόσταλτοι στίχοι της Lady Gaga

Οι θεόσταλτοι στίχοι της Lady Gaga

Συνοδευόμενοι από τα αγνά, ειλικρινή δάκρυα της παρεξηγημένης ποπ σταρ.

Σε πρόσφατη συνέντευξη της Lady Gaga στο μουσικό περιοδικό NME, ο δημοσιογράφος ρώτησε το «φαινόμενο» της ποπ μουσικής σκηνής σχετικά με το γενικό κλίμα αμφισβήτησης που υπάρχει τον τελευταίο καιρό γύρω από το όνομά της και την κυκλοφορία του νέου της single «Born This Way» και την ύποπτη ομοιότητά του με το πασίγνωστο «Express Yourself» της Madonna.

H Lady G όμως αρνήθηκε καθέτως και οριζοντίως οποιεσδήποτε κατηγορίες σχετικά με το θέμα και χαρακτήρισε την συγκεκριμένη άποψη «καθυστερημένη», καθώς και πως είναι μια εντελώς γελοία κατηγορία ώστε να της δώσει σημασία. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Η μόνη ομοιότητα ανάμεσα στα δύο κομμάτια είναι η εξέλιξη των συγχορδιών. Είναι η ίδια που υπάρχει στην disco μουσική τα τελευταία 50 χρόνια. Μόνο και μόνο επειδή είμαι ο πρώτος γ*****ος καλλιτέχνης που σκέφτηκε να την ενσωματώσει σε ένα κομμάτι, δεν σημαίνει πως είμαι λογοκλόπος, σημαίνει πως είμαι γ*****α έξυπνη. Συγγνώμη.»

Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκε σχετικά με το δεύτερο single κυκλοφόρησε, το «Judas», το οποίο έχει την ίδια θρησκευτική θεματολογία με τα παλιότερα κομμάτια της Madonna, η Gaga είπε πως πρόκειται απλώς για έναν φόρο τιμής στην βασίλισσα της ποπ και, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, δήλωσε: «Ειλικρινά νιώθω πως ο Θεός μου έστειλε αυτούς τους στίχους και τη συγκεκριμένη μελωδία. Όταν νιώθεις πως έχεις ένα μήνυμα που πρέπει να περάσεις στον κόσμο και οι άνθρωποι αρχίζουν να του επιτίθενται...» και άφησε την πρόταση μετέωρη, ώστε να καταλάβουμε από μόνοι μας την τεράστια αδικία που έγινε απέναντί της.

Για κάποιον παρανοϊκό λόγο, είμαστε σίγουροι πως ο Θεός θα έχει σίγουρα πολύ καλύτερα πράγματα να κάνει από το να στέλνει στίχους και μελωδίες στη Lady Gaga. Εκτός κι αν τις έκανε forward από το ίδιο mail που είχε στείλει πριν κάποια χρόνια στην Madonna, οπότε πάμε πάσο.