Ο Alan Rickman, θρύλος του βρετανικού κινηματογράφου, πέθανε στα 69 του χρόνια

Ο Alan Rickman, θρύλος του βρετανικού κινηματογράφου, πέθανε στα 69 του χρόνια

Ακόμη ένας θάνατος συγκλονίζει το Hollywood

Ο Alan Rickman, ένας πραγματικά χαρισματικός και ταλαντούχος ηθοποιός, έχασε σήμερα τη μάχη με τον καρκίνο. Ο ηθοποιός, που λατρέψαμε ως Severus Snape στις ταινίες Harry Potter, στη σειρά ταινιών "Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει", αλλά και στο κλασικό πια φιλμ "Love Actually", άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, στο Λονδίνο, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του.

alan rickman 2 f44ab

φωτογραφία: Reuters

Ο Rickman άργησε να γίνει γνωστός, αφού ο πρώτος του "μεγάλος" ρόλος, ήρθε στα 41 του χρόνια, μόλις δύο ημέρες αφού προσγειώθηκε στο Los Angeles για να κυνηγήσει μια καριέρα στην υποκριτική, ενώ πολύ σημαντική ήταν η παρουσία του και στο θέατρο, τόσο σε βρετανικές, όσο και σε αμερικανικές παραγωγές. "Οι ηθοποιοί είναι πράκτορες της αλλαγής. Μια ταινία, μια θεατρική παράσταση, ένα μουσικό κομμάτι, ή ένα βιβλίο, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο", είχε δηλώσει παλαιότερα στον Guardian.

Ο ηθοποιός είχε κερδίσει ένα βραβείο BAFTA, μια Χρυσή Σφαίρα, ένα βραβείο EMMY κι ένα Screen Actors Guild Award, για τους ρόλους του σε κινηματογράφο και τηλεόραση.

Θα τον θυμόμαστε για πάντα, μέσα από τις εκπληκτικές ερμηνείες του.

tumblr loeb7gi9M71qmzo43o1 500 3d0e4